Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Speel-uw-spel

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken

De rubriek speel-uw-spel is een springonderdeel waarbij het de bedoeling dat je zo veel mogelijk hindernissen springt binnen een bepaalde tijd. Bij de hindernissen zijn punten aangegeven: voor een moeilijkere hindernis krijg je meer punten dan voor een eenvoudiger opgestelde hindernis. Er zijn veel verschillende regels die door de verschillende verenigingen gehanteerd worden. Soms is het bijvoorbeeld toegestaan om weer op te stijgen na een valpartij, of moeten de hindernissen vanaf een bepaalde kant aangereden worden. Vaak mag elke hindernis maar een beperkt aantal keer gesprongen worden. Soms krijg je strafpunten als er een balk valt, of soms telt de hindernis dan gewoon niet mee voor je puntentotaal. Hetzelfde geldt voor weigeringen.

Strategie

Het is vaak handig om van tevoren al te bedenken met welke lijnen je wil beginnen. Bekijk welke hindernissen de meeste punten opleveren en probeer daarmee een logische en makkelijk te rijden volgorde te bedenken. Op die manier voorkom je dat je in het parcours het overzicht verliest en uiteindelijk hindernissen met veel punten vergeet.

Bronnen, referenties en voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Foto's van de wedstrijd

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.


Dit artikel is incompleet en moet nog verder inhoudelijk worden ingevuld.

We zijn specifiek op zoek naar: algemene informatie

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.
Bij dit artikel zijn nog geen bronnen vermeld of is de bronvermelding niet op de juiste manier gebeurd. Als je dit wilt verbeteren kun je op bewerk klikken.