Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Bokt:Regels

Uit Bokt

Regels van Bokt.nl

Het team doet er alles aan om te zorgen dat je het hier naar je zin hebt. In ruil daarvoor vragen we jou als gast om je zo nodig aan te passen aan de regels die hier gelden en ons en andere gasten met respect te behandelen. Wees je daarbij bewust van de beperkingen van online communicatie: blijf ook in heftige discussies opbouwend en open reageren.

Een uitgebreid overzicht van wat op Bokt wel en niet is toegestaan vind je hieronder. Als je meer uitleg wilt over een punt, kun je op 'Uitvouwen' klikken. Voor een specifiek forum kunnen nog andere richtlijnen gelden, lees hiervoor het ‘regels en richtlijnen’ topic bovenaan dat forum.

Hoe gedraag je je op Bokt

1 - We vragen je hier altijd respectvol te reageren en discussiëren.


  Als je gebruik maakt van Bokt.nl, vragen we jou als gast om je aan te passen aan de gewoontes en gedragsregels die hier gelden. De belangrijkste regel die we op Bokt aanhouden, is dat jij je discussiepartners en ons als team met respect tegemoet treedt. Je mag hier bijna alles zeggen, maar wel op een fatsoenlijke manier.
  Dat betekent niet dat je mensen hoeft dood te knuffelen, jij je mening niet mag geven of elke post in watjes moet verpakken: het betekent dat je rekening moet houden met de beperkingen van het communiceren via alleen maar een forumpost. Ten opzichte van een persoonlijk gesprek mis je immers intonatie, lichaamstaal en je kunt ook niet zien hoe wat je zegt bij een ander overkomt.
  Om die beperkingen op te vangen zul je voorzichtiger moeten zijn dan als je gewoon met iemand praat. Vaak zijn mensen online grover dan ze in persoon zouden zijn: houd daar rekening mee. Ga er bij het lezen van berichten van andere gebruikers vanuit dat ze het goed bedoelen: de meeste ruzies online ontstaan niet doordat mensen een hekel aan elkaar hebben maar doordat ze elkaar verkeerd begrijpen. Zorg ervoor dat je eigen berichten duidelijk zijn en positief of in ieder geval neutraal overkomen. Sneren onder water, al dan niet goed verpakt sarcasme, grove of denigrerende opmerkingen, beledigingen en persoonlijke aanvallen zijn slopend voor een discussie en daarom niet toegestaan.
  De belangrijkste regel voor een goede discussie blijft: reageer op de argumenten van de tegenpartij (op de bal) en richt je niet op de tegenpartij zelf (op de man). Hoe sterk je het ook met iemand oneens bent: maak van een discussie geen persoonlijke aanval maar weerleg het standpunt van je discussiepartner met argumenten. Commentaar geven mag en is soms zelfs hard nodig, maar blijf ook dan constructief: iemands gedrag of mening veranderen gaat een stuk eenvoudiger als je die persoon niet eerst tegen je in het harnas hebt gejaagd.
  

2 - Op Bokt mogen geen ruzies worden uitgevochten, ook tegen pesterijen treden de mods op.
  Het is niet toegestaan om Bokt op welke manier dan ook te gebruiken om een ruzie uit te vechten. Net als in het echte leven kom je op Bokt mensen tegen die je niet mag, waar je al problemen mee had of waar je gewoon de zenuwen van krijgt. Gelukkig is Bokt groot genoeg om iemand te ontlopen of te negeren. Eventueel kan de foei-functie je hierbij helpen.
  Als de moderators merken dat er op Bokt een geschil, ruzie of persoonlijke vete wordt uitgevochten dan wordt er ingegrepen. Ook tegen (cyber)pesterijen wordt hard opgetreden. Ruzie op Bokt is voor veel gebruikers ergernis nummer één: het is slecht voor de sfeer en zorgt ervoor dat topics ontsporen in negativiteit. Scheldpartijen, pesterijen, het negatief bespreken van advertenties/personen, bedreigende of haatdragende berichten tegenover een andere partij, ook als die persoon niet op Bokt aanwezig is, zijn gewoon not done.
  

3 - Kritiek mag, maar blijf altijd gefundeerd reageren.
  Over het kritiek geven op andere gebruikers gaan eigenlijk de vorige twee paragrafen over respectvol discussieren en ruzie op Bokt, maar ook voor kritische reacties over bedrijven en over Bokt zelf gelden regels.
  kritiek op bedrijven
  Op Bokt is het toegestaan om ervaringen met bedrijven en organisaties te delen: positief èn negatief, daarbij mogen ook namen genoemd worden. We willen je wel aanraden om bij een klacht altijd eerst contact op te nemen met het bedrijf. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt en de meeste daarvan kunnen na onderling overleg opgelost worden: daar worden jij én het bedrijf beter van. Als je toch kritiek wilt leveren op een bedrijf, zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden:
  * Je ervaring moet uit de eerste hand zijn, ervaringen van anderen en/of roddels en geruchten mogen niet worden geplaatst.
  * Je ervaring moet neutraal beschreven worden: een reactie met krachttermen, beledigingen et cetera is niet toegestaan.
  Een uitgebreid artikel over negatieve ervaringen in het algemeen en hoe we hier op Bokt mee omgaan, vind je elders op de Wiki.
  Wanneer je op zoek bent naar een paardgerelateerde dienst of ervaringen van anderen wilt weten met een paardgerelateerd bedrijf dan is het toegestaan om hier een topic over te openen op ED (Ervaringen en Diensten). Ben je op zoek naar een niet-paardgerelateerde dienst of ervaringen van anderen met een niet-paardgerelateerd bedrijf dan kun je een topic openen op tabblad Algemeen; kijk hiervoor op tabblad Algemeen welk subforum het beste bij je vraag past. Waarschuwingen en/of waarschuwingstopics zijn nergens op Bokt toegestaan.
  kritiek op Bokt en het team
  Voor kritiek op en over Bokt gelden ook de regels die hierboven beschreven zijn, wel vragen we je in sommige gevallen contact op te nemen per pb. Als er klachten over Bokt zijn, proberen we daar de oorzaak altijd van weg te nemen, vaak gaat dat beter op een persoonlijke manier.
  * Bij een klacht of vraag over een actie (of gebrek aan actie) van een moderator, vragen we je contact op te nemen met de moderator in kwestie. Kom je er niet uit, kun je contact opnemen met de bezwaarcommissie.
  * Ditzelfde geldt voor een klacht over een OW of een ban.
  * op FZ (Forumzaken) kun je suggesties over Bokt plaatsen en voorstellen voor nieuwe functies doen.
  * Op vragen over sancties of bans voor andere gebruikers zullen we geen antwoord geven: wij vinden dit een zaak tussen de gebruiker en het modteam.
  * Dit geldt ook voor specifieke modacties en/of topics. Alleen topics over algemeen beleid zijn toegestaan.
  * Bij heftige, ongefundeerde kritiek op de vrijwilligers van Bokt.nl, kan het beheer ingrijpen.
  

4 - Bij overtreding van de regels zullen de moderators ingrijpen en kan je geband worden.
  Als je op Bokt de regels overtreedt dan word je daar door de moderators op aangesproken. In het merendeel van de gevallen heeft dit geen consequenties - maar als je het voor wilt zijn, kun je natuurlijk altijd een moderator benaderen met een vraag. Bij een grove of herhaalde overtreding van de regels kan een waarschuwing een ban als consequentie hebben. Volg aanwijzingen van de moderators daarom altijd op en stel vragen als iets je niet duidelijk is. Moderators hebben verschillende manieren om je op iets te wijzen:
  Modopmerking in het topic
  In een topic kan een modopmerking geplaatst worden. Hierin wordt aandacht gevraagd voor iets dat in het topic gebeurt: wordt er bijvoorbeeld te veel off topic gekletst of is een stukje discussie wegens ruzie afgesplitst. Lees deze opmerkingen, die in een groene balk op het forum verschijnen, altijd goed door en stel via PB eventueel vragen aan de moderator die de opmerking geplaatst heeft.
  PB van een moderator 
  Bij een kleine overtreding van de regels ontvang je meestal een PB van een moderator. In deze PB geeft de moderator aan wat er fout is gegaan en eventueel welke actie is ondernomen. Ook hier geldt weer: volg de aanwijzingen uit de PB op en stel gerust een vraag als iets niet duidelijk is.
  Officiële Waarschuwing
  Bij grote of herhaaldelijke overtredingen, kunnen de moderators per PB een Officiële Waarschuwing (OW) versturen. Een OW wordt altijd in overleg gegeven, dit is geen actie van een individuele moderator. Aan de eerste waarschuwing zitten nog geen sancties vast, als het echter niet je eerste OW is, zul je ook voor een week worden geband van de website. In de waarschuwing zal duidelijk vermeld worden waarom je deze gekregen hebt en wat je moet doen om verdere waarschuwingen te voorkomen. Zeker bij waarschuwingen is het belangrijk dat je navraag doet bij de moderator die je de OW verzonden heeft als je de waarschuwing niet begrijpt. Eventueel kun je tegen een OW bezwaar maken bij de bezwaarcommissie.
  * OW 1 – niets
  * OW 2 – weekban
  * OW 3 – weekban
  * OW 4 – weekban: laatste waarschuwing
  * OW 5 – ban voor onbepaalde tijd
  Een officiële waarschuwing blijft twee jaar bij je account staan.
  Bij grove overtredingen van de regels kan afgeweken worden van het hierboven genoemde schema. Bij een aantal overtredingen (porno, spam, ernstige bedreigingen bijvoorbeeld) wordt direct een ban voor onbepaalde tijd opgelegd. Ook kunnen de mods ervoor kiezen om bij ernstige misdragingen een waarschuwing bijvoorbeeld dubbel te laten tellen of een account direct op ‘scherp’ te zetten door het versturen van een laatste waarschuwing.
  

5 - Ook het hinderen van andere bezoekers van de site is niet toegestaan.
  Uit ervaring blijkt dat een hele kleine groep gebruikers veel overlast voor anderen kan veroorzaken, zonder daarbij bovenstaande gedragsregels te overtreden. Maar ook zonder te schelden, grof of beledigend te reageren kan er voor gezorgd worden dat - kort gezegd - de sfeer op Bokt flink verziekt raakt. En dat is gewoon niet de bedoeling: het forum moet een plaats zijn waar mensen met verschillende meningen over zeer uiteenlopende zaken met plezier met elkaar discussiëren en ervaringen en informatie delen.
  Het is op Bokt dan ook niet toegestaan om je zodanig te gedragen dat je het plezier van andere mensen verpest. Het hinderen van discussies, storend aanwezig zijn op het forum of andere bezoekers lastig vallen met overtuigingen of stokpaardjes kan uiteindelijk tot uitsluiting leiden. Wees niet die ruiter die de rijbaanregels negeert en zo de les voor alle anderen in de bak verstoort.
  Voorbeelden van dit soort gedrag zijn:
  * Het blijven hameren op jouw mening, jouw overtuiging, jouw stokpaardje, zeker waar dit niet relevant is;
  * Discussiepartners uitlokken en uitdagen;
  * Onaangepast gedrag: continu zuigend, hautain, betweterig, arrogant, et cetera aanwezig zijn
  De moderators kunnen gebruikers hierop aanspreken en bij herhaalde overtredingen kan een ban van Bokt volgen.
  

Hoe werkt het op Bokt

6 - Je account op Bokt is strikt persoonlijk, meerdere accounts zijn niet toegestaan.
  
Je account op Bokt is strikt persoonlijk (maximaal 1 persoon per account en e-mailadres), het is nooit toegestaan een account te delen, uit te lenen of van het account van iemand anders gebruik te maken. Verder is het gebruik van meerdere accounts niet toegestaan, iedere gebruiker heeft dus maximaal één account op Bokt. Je kunt de gebruikersnaam van je account veranderen via deze link, als je je gebruikersnaam nogmaals wilt veranderen kun je contact opnemen met een moderator.
  Als je een ernstig probleem anoniem wilt aankaarten, kun je een verzoek voor een tijdelijk tweede account met een duidelijk en goed onderbouwde motivatie op voorhand indienen bij de moderators. Meer daarover kan je hier nalezen.
  Het is niet mogelijk om je account op Bokt te verwijderen, wel kun je direct hieronder lezen dat er mogelijkheden zijn om specifieke berichten van Bokt te laten verwijderen.
  

7 - Je berichten zijn voor iedereen leesbaar en kun je niet zelf verwijderen.
  
Bokt.nl is een openbare site, dit betekent dat de berichten die je op het forum plaatst door iedereen gelezen kunnen worden. Vraag je dus voordat je iets op het forum plaatst af of dat iets is wat je met de hele wereld wilt delen: houd er rekening mee dat je zelf geen berichten van Bokt kunt verwijderen.
  Op het moment dat je toch spijt hebt gekregen van iets dat je op Bokt hebt geplaatst of als je problemen hebt naar aanleiding van informatie die op Bokt staat, kun je contact opnemen met de moderators. Op deze pagina lees je daar meer over. Als je, doordat kwaadwillenden je berichten volgen en/of misbruiken, niet meer op een normale manier gebruik kunt maken van de Boktforums, kan je contact opnemen met de beheerders. In overleg kunnen we dan kijken of we een passende oplossing kunnen vinden.
  

8 - De voertaal op Bokt is Nederlands: zorg voor verzorgde, leesbare posts.
  
De voertaal op Bokt is Standaardnederlands. Varianten als dialect, MSNtaal of ‘br33zer’ zijn lastig leesbaar en mogen niet worden gebruikt. Spelfouten en het ontbreken van hoofdletters en leestekens maken je tekst onleesbaar: verdeel lange lappen tekst onder in alinea's en gebruik witregels om je tekst duidelijker te maken. Gebruik de 'voorbeeld' functie en kijk je tekst nog even na op spelfouten voordat je het op het forum zet. Als je van jezelf weet dat je moeite hebt met spelling kan je altijd de spellingscontrole van een tekstbewerkingsprogramma gebruiken. Ook overdreven opmaak vermindert de leesbaarheid en is daarom niet toegestaan. Teksten in vet, cursief of kleurtjes en titels met ALLEEN HOOFDLETTERS of versieringen worden aangepast. Ook is het niet toegestaan om extra leestekens in informatieve posts te plaatsen met als doel om de vindbaarheid te verkleinen.

9 - We vragen je niet voor alles een topic te openen om te voorkomen dat het forum overstroomt.
  
Denk altijd even na of een topic dat je opent ook waarde heeft voor anderen op Bokt. Met vragen kan je altijd op Bokt terecht, daar helpen we je graag mee. Om te voorkomen dat Bokt qua topics uit z’n voegen groeit gelden er wel een paar regels.
  Google en huiswerktopics
  Vragen die met een simpele zoekopdracht met Google te beantwoorden zijn (denk bijvoorbeeld aan openingstijden postkantoor) zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor huiswerktopics: het is immers jouw huiswerk. Als je ergens echt niet uitkomt en in je topic laat zien dat je zelf al aan de slag bent geweest maar nog vragen hebt of vastloopt, kun je wel om hulp vragen.
  Veelgestelde vragen en centrale topics
  In de Helpfunctie kun je de antwoorden vinden over veelgestelde vragen over het forum. Het is niet nodig voor deze vragen een topic te openen. Voor enkele veelbesproken onderwerpen zijn centrale topics geopend. Als je een topic opent met een vraag die thuishoort in een centraal topic word je naar dit topic verwezen.
  Inhoudsloze topics
  Kletspraat is toegestaan op Bokt, maar topics die echt nergens over gaan sluiten we om er voor te zorgen dat de topics met inhoud niet verdrongen worden. Voorbeelden daarvan zijn:
  * Je nieuwe onderschrift, avatar, hoeveelheid geplaatste berichten et cetera
  * Je verjaardag, die van je moeder/vriend/paard
  * Hoe erg je je verveelt
  * Hoeveel mensen er fan zijn van je pony/paard/vriendje
  Referral topics en wedstrijden
  Topics en/of posts die alleen voor de topicstarter van belang zijn en voor de rest van Bokt geen waarde hebben gaan ook op slot cq. worden verwijderd. Dit geldt met name voor ‘referral links’, links waarvoor een gebruiker als er op geklikt wordt wat krijgt, bijvoorbeeld credits. Ook als je meedoet aan een wedstrijd en stemmen nodig hebt is het niet toegestaan om om stemmen te vragen, weer om dezelfde reden: het heeft alleen voor jou zin, de rest van Bokt heeft er niets aan.
  

10 - Er zijn een aantal praktische regels om Bokt opgeruimd te houden en ervoor te zorgen dat iedereen kan vinden wat hij zoekt.
  
Ook zijn er nog een aantal kleine regels opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen kan vinden wat hij zoekt op Bokt. Zo zorgen we er voor dat topics op de juiste plek staan en informatieve topics niet verstoord worden door een gesprekje tussen twee gebruikers.
  Crossposten/dubbelposten/schoppen
  Plaats je topic altijd in het forum waar het thuishoort. Het is niet de bedoeling hetzelfde topic in meerdere fora te plaatsen (crossposten). Ook over eenzelfde onderwerp meerdere topics plaatsen (dubbelposten) is niet toegestaan. Als je geen antwoord op je topic krijgt, kan je er over het algemeen vanuit gaan dat mensen het antwoord niet weten. Het heeft dan ook geen zin je topic, door er zelf in te reageren, omhoog te schoppen in de lijst.
  Off topic en oneliners
  Zorg dat je antwoord in een topic relevant is voor het onderwerp van het topic. Off-topic reacties zijn vervelend voor de persoon die het topic gestart is. Als je wat kwijt wilt aan de topicstarter wat niet met het onderwerp te maken heeft, kun je beter een pb sturen. Ook 'oneliners' ("Cool!" "Mooi!" "Ja, ik ook") worden niet op prijs gesteld. Reacties met alleen smiley's ( :D ) zijn vaak voor meerledige uitleg vatbaar en daarom niet toegestaan. Reacties om het topic opgenomen te krijgen in je lijst met eigen berichten (stipjesreacties) zijn niet nodig: gebruik hiervoor de stipjesfunctie.
  Foto's plaatsen
  Hoe je foto's moet plaatsen staat uitgelegd in de Help. Zet geen foto's online zonder toestemming van de mensen die op de foto's te zien zijn.
  Inzamelingsacties
  Het is op Bokt helaas niet toegestaan om een geldinzamelingsactie te organiseren voor een goed doel of voor bijvoorbeeld een dier van een mede-bokker. Als een inzameling via Bokt loopt, impliceert dat dat wij deze goedkeuren of hier in ieder geval achterstaan. Helaas is dat niet mogelijk: wij hebben niet de mankracht om te controleren of het geld ook daadwerkelijk 'goed' terecht komt. Meer hierover kun je lezen in de Help van Bokt.
  

Wat mag er absoluut niet op Bokt

11 - Het is op Bokt niet toegestaan om posts te plaatsen die in strijd zijn met de wet.
  Posts op Bokt mogen niet in strijd met de wet zijn en dan in het bijzonder met Artikel 137c van het strafrecht. Dit artikel luidt: Het is niet toegestaan materiaal te publiceren dat opzettelijk foutief en/of onnauwkeurig en/of krenkend en/of vulgair en/of tot haat aanzet en/of obsceen en/of beledigend is over een groep mensen wegens hun ras, godsdienst of levensovertuiging of hun hetero/homoseksuele geaardheid en/of bedreigend en/of anderszins in strijd met de wet is dan wel iemand anders eer en/of goede naam aantast. Over het algemeen zijn de regels op Bokt strenger dan de wet voorschrijft, waardoor we dit artikel zelden gebruiken.
  Eén van de punten waar we strenger in zijn dan de Nederlandse wet, is dat we niet toestaan dat er op Bokt gesproken wordt over het ‘illegaal’ downloaden van muziek en films. Deze regel is ingesteld omdat het op dit moment zeer onduidelijk is wat wél en wat níet is toegestaan in Nederland en wij niet het risico willen lopen op claims en rechtszaken. Op deze pagina lees je daar meer over.
  

12 - Omdat er gebruikers van alle leeftijden op Bokt zitten, stellen we grenzen aan seks en geweld in topics.
  Bokt is een forum waar mensen van alle leeftijden welkom zijn. Dat betekent onder andere dat we een grens hebben getrokken voor berichten en foto's met een seksuele lading. Als je een serieuze vraag hebt met betrekking tot seks (denk aan pijn bij het vrijen) mag dat besproken worden op het MensenWelzijn forum. Maar eigenlijk alles wat te maken heeft met hoe leuk, lekker, spannend sex is of kan zijn (van je ervaringen in detail, tot favoriete speelgoed tot meest bijzondere plaats) willen we je vragen buiten Bokt te bespreken.
  (Soft)porno of foto's met een duidelijke erotische lading zijn niet toegestaan op Bokt. Het plaatsen van foto’ s waarin (gedeeltelijk) naakt of kunstzinnig naakt voorkomt is toegestaan, maar dan enkel in link met een waarschuwing: “NSFW / naakt / 18+”. Houd er rekening mee dat er ook mensen op hun werk Bokken en niet iedereen op dergelijke afbeeldingen zit te wachten.
  Ook op het gebied van geweld staan we niet alles toe: ook hiervoor geldt dat we kinderen, maar ook volwassenen die hier op hun werk of uit overtuiging niet naar willen kijken, hiermee niet op Bokt willen confronteren. Berichten en foto's en filmpjes die te gewelddadig zijn worden verwijderd. Een voorbeeld hiervan zijn filmpjes waarin dieren of mensen mishandeld worden.
  

13 - Reclame hoort niet op het forum, spam wordt verwijderd.
  Reclame maken voor jouw product of dienst is alleen toegestaan op de Bokt Markt en door het kopen van een banner. Reageren op vragen over jouw bedrijf of de producten die je te koop aanbiedt, is toegestaan, maar gebruik het forum niet als marktplaats. Het plaatsen van een link naar je product of dienst, mag enkel als daar in een topic expliciet door een gebruiker om gevraagd wordt. lees hierover verder
  Spam is nergens op Bokt toegestaan. Accounts die worden aangemaakt met als enig doel om (commerciële) links te spammen worden direct geband. Dit geldt ook voor het ongevraagd versturen van PB's met reclame.
  
14 - Wees heel voorzichtig met het plaatsen van privégegevens van anderen.
    Het is niet de bedoeling om privégegevens of communicatie van anderen op Bokt te zetten. Onder privé verstaan we alle communicatie die aan jou, of een ander, persoonlijk is toegezonden. Ook communicatie binnen een besloten groep zien we als privé.
    Onthoud dat informatie op Bokt.nl door de hele wereld gevonden kan worden, en dat anderen dit niet altijd op prijs zullen stellen. Vraag jezelf, voordat je herkenbare verhalen over anderen plaatst, eerst af of zij dat wel op prijs stellen. Let ook op met het plaatsen van foto's van andere mensen of van paarden die niet van jou zijn.
    

De Bokt Markt

15 - Wees zorgvuldig bij het plaatsen van je advertentie en het afhandelen van je transactie.
  * Je advertentie op Bokt.nl dient zorgvuldig en volledig te zijn. Misleidende advertenties of advertenties waarin klaarblijkelijk zaken verzwegen of verkeerd voorgesteld wordt, zullen worden verwijderd.
  * Bij het plaatsen van een advertentie op Bokt, verplicht je je om een transactie zorgvuldig af te handelen en je te houden aan de afspraken die je maakt.
  * Het is op de Markt niet toegestaan om producten of diensten aan te bieden die bij wet verboden zijn. Ook is het niet toegestaan om de volgende objecten te koop aan te bieden
  ** Producten waarvoor een receptplicht geldt.
  ** Kopieën van cd’s en dvd's
  ** imitatie merkartikelen en/of partijen imitatiegevoelige artikelen waarvan de echtheid niet kan worden gegarandeerd
  * Bokt.nl draagt geen zorg voor de afspraken die onderling worden gemaakt. Kopen en verkopen van artikelen en de bijbehorende betalingen zijn volledig op eigen risico. Bokt.nl draagt voor de inhoud en afhandeling van advertenties geen enkele verantwoordelijkheid. Wel bieden wij de mogelijkheid tot een bemiddeling. Zowel kopers als verkopers dienen de communicatie over een transactie op de Markt minimaal 2 maanden te bewaren, zie daarvoor hier voor meer informatie.
  
16 - Houd je aan een aantal praktische regels zodat iedereen zo goed mogelijk kan vinden wat hij zoekt.
  * Plaats je advertentie in de categorie waar deze het beste in past. Beschrijf je product of dienst goed en voeg waar mogelijk één of meerdere foto’s toe.
  * Elke advertentie mag maar één keer worden geplaatst, dubbel geplaatste advertenties worden verwijderd.
  * Het is niet toegestaan om een advertentie te openen met daarin enkel een link naar een webshop of advertentie op andere site.
  * Advertenties voor derden zijn niet toegestaan. Dat betekent dat je alleen een object of dienst mag aanbieden op het moment dat jij verantwoordelijk bent voor de transactie van het object of de dienst.
  * Op de Markt moeten mensen direct kunnen vinden wat ze zoeken. Dat betekent dat we geen generieke advertenties toestaan waarin niet direct artikelen worden aangeboden, maar alleen wordt geadverteerd voor een winkel, of actie als ‘vandaag korting!’.
  * Het adverteren op de Markt is op dit moment overal gratis, in de toekomst kan dit voor bepaalde categorieën of commerciële partijen aangepast worden.
  * Op de Markt geldt Fair Use Policy: maak gerust gebruik van de mogelijkheden, maar zorg er ook voor dat andere adverteerders eerlijke kansen krijgen. Overdaad schaadt en het plaatsen van (te) veel advertenties wordt door evt. kopers vaak als hinderlijk ervaren. De moderators en/of beheerders kunnen je aanspreken op de Fair Use Policy.