Bijrijder gezocht

Prijs: | Geplaatst: ma, 2021-11-29 20:45

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Ben je op zoek naar een verzorgpony waar je zoveel mee mag doen dat het voelt als je eigen pony? Lees snel verder over Haflinger Nivo. 

In verband met de zwangerschap van de huidige bijrijder (tevens de schrijver van dit oproepje), zijn de eigenaresse Coby en ik (Laura) op zoek naar een nieuwe vaste bijrijder voor Nivo. 

Nivo, met diverse bijnamen waaronder De Tank en Nivotilas (een lolletje maar zeker niet helemaal onwaar want hij kan goed lopen ondanks zijn ouderwetse bouw), is op zoek naar iemand die hem voor minimaal 3 dagen per week aandacht wil geven, van uitgebreid borstelen tot en met rijden in de grote buitenbak.

Nivo is dol op borstelen en in dat opzicht echt een aardetype. Hij staat al gauw een dutje te doen terwijl hij geborsteld wordt. In de bak is hij een dieseltje en moet hij even op gang komen. Daarom longeer ik hem altijd van tevoren minimaal 15 minuten. Dat is ook wel aan te raden vanwege zijn leeftijd, want hij tikt de 19 jaar aan, maar dat zie je er zeker niet vanaf. Hij heeft een hele tijd terug vooral voor de kar gelopen dus op stemcommando's reageert hij heel goed. Erg handig met longeren en rijden. In de bak kan hij soms meer een watertype zijn, dus bakkabouters kent hij genoeg (met name als het donker is) en daarom heeft hij wel iemand nodig die hem goed kan leiden, vooral als bij hem de onzekerheid toeslaat. Ben je wat angstig aangelegd dan is het helaas geen goede match. Hij heeft echt iemand nodig die hem met vertrouwen zegt wat hij moet doen als bij hem de onrust de kop opsteekt. Als je zijn aandacht hebt, kan hij echt mooi lopen en wellicht wat vreemd om te zeggen, maar hij zit heerlijk. Overigens hoef je ook niet bang te zijn dat je snel te lang bent, want ik ben 1.80 meter en dat zag er prima uit! 

Hoge sprongen moet je niet meer met hem maken, maar balkjes en kleine sprongetjes ziet hij zeker zitten. Zodra er een balkje of sprongetje staat, gaan bij hem de oren naar voren en neemt het tempo toe, want daar wil hij wel overheen! 

Zoals je in het begin van deze advertentie al kon lezen, krijg je veel vrijheid. Je mag komen op de dagen die jou uitkomen (het liefst wel structureel met een dag ertussen voor rust/herstel), hebt de beschikking over een hele grote buitenbak waar je vaak alleen in kunt rijden en eventueel als je dit leuk vindt, kun je ook met Coby en Ellen (de andere bijrijder van 1 van de 4 Haflingers die Coby heeft) afspreken om bijvoorbeeld samen te rijden en daarna gezellig nog wat te drinken. Coby ment en Ellen rijdt de halfzus van Nivo. 

Er wordt geen bijdrage gevraagd, alleen je commitment, enthousiasme en liefde voor paarden. Wekelijks of om de week lessen op eigen kosten wordt zeker op prijs gesteld. 

Nivo staat gestald op privéterrein van Coby met diverse stallen, een grote buitenbak en longeercirkel. Er zijn maar heel weinig pensionklanten en er staan vooral trainingspaarden die door de dag heen worden gereden. Er hangt een hele fijne, vriendelijke sfeer. 

Ik wil Nivo nog wel graag blijven zien (en Ellen en Coby ook ;)), dus zal hem tijdens mijn zwangerschap en waarschijnlijk ook erna in ieder geval 1 keer per week blijven longeren. Gezamenlijk kunnen we even afstemmen welke dag het handigst is. 

Spreekt jou bovenstaande aan? Stuur gerust een berichtje dan kunnen we eens kijken of we kennis kunnen maken. We willen graag ook wat van jou weten waaronder over je rij-ervaring en motivatie om te kijken of het wellicht klikt. Een foto of filmpje meesturen, is altijd leuk! 

Mocht je nog vragen hebben, stuur ook dan gerust een berichtje. 

Met vriendelijke groeten, 

Coby en Laura

Registreer en log in om contact op te nemen met laura2402.
↑ Naar het begin van de pagina