KWPN hengstveulen Driek, toekomstige topper!

Prijs: €5.000,00 | Geplaatst: za, 2020-05-23 21:42
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Hengst
Leeftijd:
0 jaar
Kleur:
Vos
Ras / stamboek:
KWPN
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Zilverling-Mirna (keur sport v. Parcival x Ahoy)
Vader: 
Kilian (Sir Donnerhall I x De Niro)

Hoi allemaal!

Graag wil ik jullie voorstellen aan ons knappe KWPN hengstveulentje. 

Naam: Podrick van den Overwinning 

Roepnaam: Driek(ske)

Omdat we helaas niet alles zelf kunnen houden zoeken we voor hem een nieuw baasje. Driek is geboren op 6 mei 2020. Vanaf dag één kroop hij in onze broekzak, zo aanhankelijk, nieuwsgierig, onverschrokken en mensgericht hebben we hier niet eerder gehad. Driek is vos van kleur met 3 hoge, opvallende witte benen, een witte voet en een brede bles. Ook laat hij in zijn beweging drie mooie gangen zien met veel ruimte, snelle schakelingen en souplesse. Hij galoppeerd ontzettend makkelijk, stapt mooi ruim en laat een mooie draf zien. Driek staat aan het halster netjes stil, loopt mee, geeft netjes zijn voetjes en gaat terug als je ruimte vraagt. Hij komt hier veel in handen en krijgt een degelijke opvoeding mee. 

Zijn vader is de dressuurhengst Kilian, geboren in 2015, goedgekeurd bij het KWPN vanwege zijn goede instelling, mooie gangen en nieuwe bloedvoering. Hij heeft een Duitse afstamming namelijk Sir Donnerhall I x De Niro. In het onderzoeksrapport van het KWPN werd het volgende over hem geschreven:

Kilian is een eerlijke, sympathieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst is werklustig en laat zich door zijn ruiter goed bewerken. Stap is zeer goed van ruimte en lichaamsgebruik, draf is goed van ruimte met een goede gedragheid en galop is lichtvoetig, bergop, goede beentechniek en goed van ruimte. Kilian beweegt met veel souplesse, houding en balans. Hij heeft zeer veel aanleg als dressuurpaard. Dit jaar zijn zijn eerste veulens geboren. De laatste foto is van Kilian.

Zijn moeder Zilverling-Mirna is een Gelderse keur sport merrie van Parcival x Ahoy. Een merrie met een zeer sterk achterbeen, goede gangen en een correcte bouw. Zilver is in het verleden op Z niveau dressuur uitgebracht en ondanks dat dit al even geleden is, kun je opstappen en wegrijden. Ze heeft een super karakter, werklustig en ruiter gericht en koel in haar hoofd. Zilver komt uit een sportieve gelderse stam vol predicaten. Haar zussen en broers presteren goed in de sport en op de keuringen en ook haar dochter loopt inmiddels op Z niveau. Haar fokkers werden enkele jaren geleden uitgeroepen tot fokkers van het jaar door de goede prestaties in de fokkerij van oma Mirna en haar nakomelingen.

Kortom, als Driek de werklust en karakters van zijn ouders meekrijgt belooft het een toekomstige topper te worden en een opvallende verschijning in de ring. Het lijkt ons dan ook het leuks dat hij bij iemand terecht komt die graag iets met hem wil gaan doen in de sport. Driek is, net als zijn moeder, ingeschreven bij het KWPN richting Gelders paard. In Juli zal hij nog deelnemen aan de veulen keuring op de dag van het Gelderse paard. Hij mag in oktober ongeveer afgespeend worden en verhuizen.

Interesse gekregen in deze knappe kerel? Voel je vrij om contact op te nemen en/of kennis met hem te komen maken. Uiteraard houden we rekening met de Corona maatregelen. Filmpjes zijn aanwezig, die kan ik je sturen op aanvraag.  

 

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina