Leuke AES-ruin met een verhaal ter overname aangeboden

Prijs: notk | Geplaatst: di, 2020-01-21 12:01
Deze advertentie is gesloten
Images: 

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
6 jaar
Stokmaat:
165 cm
Kleur:
Bruin
Ras / stamboek:
Overige paarden
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Walentina
Vader: 
Marrast
Vader van moeder: 
Haarlem

Murdock (Haarlem x Marrast) is geboren op 22 mei 2014 en opgenomen in het Anglo European Studbook. Murdock is een sensibel maar werkwillig paard. Het is een echte knuffelkont die graag bij je komt staan om even te knuffelen en hij is goed en veelzijdig te berijden. Springen, dressuur en buiten rijden (zelfs alleen) pakt hij goed op. Door een blessure/trauma hebben we het afgelopen jaar echter weinig kunnen trainen. Hier zit dan ook “het verhaal”.

Probleem
Door een val/trap/kopstoot of iets anders (wat weten we niet precies) is hij gevoelig in zijn hals en vertoont hij pijn klachten aan de longe of onder het zadel. Met name wanneer er om aanleuning wordt gevraagd of als hij zakt met zijn hals komen de pijnklachten tot uiting. Afgelopen jaar heb ik alles gedaan om er achter te komen wat het probleem is om dit op te lossen. Na een lang medisch revalidatietraject is er een echo van zijn hals en SI-gewricht gemaakt waarop iets werd gevonden. De kapsels van zijn 3e en 4e halswervels waren overvuld en aan één kant van zijn SI-gewricht waren de banden aan de strakke kant, opzich hoefde dat laatste geen problemen te geven maar dit is wel behandeld. De injecties zouden de pijn weg moeten nemen en door spieropbouw moeten de pijnlijke plekken uiteindelijk worden ontlast.

Huidige revalidatie
Op dit moment zijn we bezig met balkjes draven aan de longe voor spieropbouw rondom het SI-gewricht en hebben we dagelijkse rekoefeningen meegekregen om de “core” spieren in de hals en bovenlijn zonder fysieke arbeid te versterken. Hierbij kan Murdock zelf de intensiteit bepalen en aangeven wanneer het teveel word. Maar daar zit het “probleem”. Dit revalidatieproces kost tijd en pas over 4 maanden kan er met zekerheid worden gezegd of deze training en oefeningen het probleem ook echt oplost. Pas daarna weten we of hij nog een pijnvrij sport/recreatieleventje tegemoet kan gaan of dat het hier voor hem ophoud.

Mijn verhaal
Ik heb 2 jaar geleden een ongeluk gehad waardoor ik blijvend letsel heb opgelopen, na een intensief revalidatieproces loop ik nu heel hard tegen mijn beperkingen aan. De komst van Murdock moest mij weer een doel en nieuwe energie geven. Ik heb er alles aan gedaan om dit te bereiken maar tot op heden mag dit niet zo zijn. Murdock is een ontzettend sociaal en lief paard. Hij spiegelt mensen goed waardoor hij ook een leuk paard voor coaching doeleinden zou zijn. Hier gaat het bij mij echter fout. Door het lange proces wat we samen hebben doorlopen om de oorzaak van zijn pijnklachten te vinden en op te lossen lukt het mij niet meer om rationeel naar hem te kijken. De momenten dat ik hoopvol was, dat we naar een oplossing toe konden werken en de enorme teleurstelling die het met zich mee bracht wanneer dit toch niet de oplossing bleek te zijn, breken mij af. In het dagelijks leven ben ik al enorm aan het stoeien met mijn belastbaarheid, tijd en de gebrekkige energie die ik heb, de zorgen rondom Murdock en de tijd die zijn revalidatie nodig heeft kosten mij zoveel energie dat ik er niet voor de volle 100% voor Murdock kan zijn. Ik gun hem zoveel meer dan dat ik op dit moment kan bieden, zowel op het gebied van aandacht en liefde als op het financiële vlak. Hij pakt de rekoefeningen en het balkjes draven goed op en wil ontzettend graag voor je werken. Hij gebruikt zijn rug en hals hierbij op de juiste manier.

Dit is het verhaal in het kort, bij serieuze interesse vertel ik graag meer en kan ik door middel van filmpjes alles laten zien. Ik heb alle genomen stappen daarnaast bijgehouden en hiervan een overzicht beschikbaar. Ik zoek iemand die op dit moment wel de energie, aandacht en tijd voor hem heeft en hopelijk daarna nog een heel leuk paard aan hem heeft. Hij is nog jong en heeft nog een heel leven voor zich, en het zou zonde zijn als die vroegtijdig wordt beëindigd als dat niet echt nodig is.

Wie kan hem een mooi plekje, tijd, energie en aandacht bieden? Ik sta open voor voorstellen en vindt het vooral belangrijk dat hij nog de kans krijgt om een fijn plekje te vinden.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina