Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Leadrope

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Een leadrope van 12 voet

De leadrope behoort, net als het touwhalster en de carrot stick, tot de mogelijke gereedschappen van een beoefenaar van Natural Horsemanship. De leadrope wordt met een clip aan het touwhalster vastgemaakt, en de bedoeling is dat je met deze leadrope met behulp van kleine slingerbewegingen signalen via het touwhalster aan je paard kunt geven.

Materiaal

De musketon

De leadrope is gemaakt van stevig dik boottouw in twee lengtes: in 12 voet (1 voet =33 centimeter) lengte of in 22 voet lengte. Een uiteinde van het touw is voorzien van een voldoende zware clip die is bevestigd met een goed verstevigde oogsplit die nog teruggestoken is. Deze zorgt niet alleen voor dat extra gewicht van het eerste begin van het touw, maar ook ervoor dat de leadrope plotselinge sterkere druk ook aankan.

Gebruik

Het uiteinde van de leadrope

De leadrope wordt bevestigd aan de lus onder de kin van het touwhalster. Met behulp van deze leadrope kun je ook van een grotere afstand het paard aanwijzingen geven. Het grote verschil tussen een halstertouw en een leadrope is niet alleen de lengte en het materiaal van het touw, maar ook het feit dat een hij sneller stil hangt na het geven van signalen dan een gewoon halstertouw dat doet.

Foto's