Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Emiel Voest

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Emiel Voest
Emiel Voest.jpg
Trainer Natural Horsemanship
Geboren: 1957
Nationaliteit: Nederlandse
Website: http://www.emielvoest.nl/


Emiel Voest is een Nederlandse instructeur die een eigen 'freestyle' systeem heeft ontwikkeld dat uitgaat van het welzijn van het paard. Hiermee traint hij niet alleen het paard, maar ook de ruiter.

Biografie

Emiel Voest volgde net als vele anderen een traditionele instructeursopleiding, maar kon zich niet vinden in de harde aanpak die hierbij vaak tegenover paarden gebruikt werd. Hij begon met het ontwikkelen van een eigen systeem, meer gericht op het welzijn van het paard. Voest woonde 10 jaar op Terschelling waar hij ruitervakanties begeleidde. Hierbij werkte hij samen met veel verschillende paarden en ruiters en kreeg zijn systeem langzaam vorm. Nadat Voest landelijk in de belangstelling kwam te staan nam hij zijn intrek in een trainingscentrum in Ruinen vanwaaruit hij cursussen en trainingen verzorgde, maar ook die locatie werd te klein. Op dit moment werkt hij op verschillende locaties in heel Nederland.

'Freestyle'

Het freestyle systeem van Voest is een combinatie van verschillende trainingsvormen, niet alleen gericht op het rijden van een paard maar breder. Ook het houden van paarden en het trainen van de ruiter is bijvoorbeeld onderdeel van de methode: elk aspect van het 'fenomeen paard' beïnvloedt het grote geheel. De basis van het systeem is te vinden in de natuurlijke eigenschappen en gedragingen van het paard: zijn wezen van 'prooidier, kuddedier en vluchtdier' staat vast, waardoor het zaak is de gedragingen van de mens hierop af te stemmen. Op het moment dat mensen kennis hebben van de belevingswereld van het paard en de manier waarop het dier communiceert, ontstaat meer begrip en een dominantieverhouding die voor beide partijen duidelijk is. Met die basis kunnen paard en ruiter aan het werk.

Bronnen, referenties en/of voetnoten


Dit artikel is een beginnetje.

We zijn specifiek op zoek naar: algemene informatie

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.