Ontzettende leuke, uitdagende Quartermerrie kruising

Prijs: €3.000,00 | Geplaatst: di, 2020-01-21 22:35
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
7 jaar
Stokmaat:
158 cm
Kleur:
Vos
Discipline + Niveau:
Basis/AllroundBeleerd
Ras / stamboek:
Quarter horse
Stamboekpapier:
Nee

Kyara is een hele lieve, sociale, leuke merrie van ruim 7 jaar. Ze houdt ontzettend van aandacht, staat altijd vooraan voor knuffels en lekkers.
Van nature is ze heel relaxt en ontspannen. Voor de NH kenners (left brain introvert). Als ze iets spannend vindt switcht ze naar right brain introvert en right brajn extravert. Dit uit zich in opzij of naar voren springen.
In de omgang is ze heel fijn. Je kan haar los poetsen en zadelen. Ze vindt alle mensen en kinderen super leuk en interessant. Ze is enorm sociaal, gek op alle paardjes. Mensen en dieren zijn allemaal heel interessant.

Kyara is nooit ziek geweest, het enige dat ik weet is dat ze twee keer een hoefzweer heeft gehad doordat er (door verhuizing) te lange periode tussen bekappen zat.
Kyara komt jaarlijks bij de tandarts. Ze heeft een goed gebit. Ze komt elke 6 weken bij een natuurlijk bekapper die ook erg te spreken is over haar stevige, gezonde hoeven. De osteopaat is een aantal keer geweest om te ondersteunen bij soepelheid in haar lijf. De linkergalop blijft nog moeilijk om goed aan te springen. Juiste training en jaarlijks osteopaat (ed) is hiervoor wenselijk.

Kyara heeft bijna heel haar leven 24/7 buiten gestaan. Hier doet ze het heel goed op. Een plekje waar ze weer heerlijk buiten kan staan is heel belangrijk voor mij.
Ze is heel sociaal en makkelijk met andere paarden. Ze kan heel makkelijk in een nieuwe kudde. Na verloop van tijd werkt ze zich in rangorde naar boven. Dit uit zich dat ze de beste en fijnste eetplekjes voor elkaar krijgt.

Kyara heeft een stevige natural horsemanship basis op de grond en onder het zadel. Ze springt graag. Onder het zadel heb ik dit weinig gedaan, door onzekerheid van mijn kant.
Kyara probeert eerst even uit. Als je rustig en consequent hierop reageert is het vrij snel over.
Ze reageert goed op zithulpen. Ze is van nature heel relax en wat trager. Als je haar op de juiste manier motiveert, kan ze lekker actief lopen.
Het is wenselijk dat je een zelfverzekerde ruiter bent met een goeie zit ,vanwege haar schrikkerigheid.

Ze zou ook zeer geschikt zijn voor de western.

Kyara komt regelmatig in het bos (wandelen als ritjes). Ze vindt het ontzettend leuk, maar ook spannend. Dit uit zich in eerste instantie in stilstaan en kijken. Als de spanning zich opbouwt springt ze opzij of 10 passen naar voren. Als ze gereden wordt door een zelfverzekerde ruiter die dit niet erg vindt helpt dit haar.

Ik zoek een nieuw baasje voor haar, omdat ik helaas niet zelfverzekerd en relax genoeg ben in het zadel om haar die bevestiging te geven. Na een keer schrikken is eigenlijk de spanning eraf, maar probeert ze je uit. Mijn instructeur en bijrijder rijden daar doorheen. Dan is ze super fijn, meewerkend en ontspannen.

Bij gebrek aan trailer, hebben we dit sporadisch gedaan. Ze is 3x vervoerd in een trailer. Vrachtwagen loopt ze zo in. Trailer vindt ze interessant,maar nog wel spannend.

Ik zoek een baasje dat een hele fijne buitenplek kan bieden met kuddegenootjes, die relax is en zelf niet snel schrikt en vooral veel duidelijkheid kan bieden. Ervaring met natural horsemanship is een pre.
Ik denk dat ze ook heel geschikt zou zijn als coaching/familiepaard. Belangrijk is wel dat er een duidelijk,consequent persoon haar regelmatig in de hand heeft.

Ben je geinteresseerd geworden? Stuur gerust een berichtje.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina