Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
rumay schreef:Wat ik altijd vind van mijn pappers dat ze na de voeding echt een dik buikje hebben (lees puilt uit) terwijl degene die drinken bij moeders dit niet hebben, die zijn mooier om te zien hoe los ik dit op?
Sassy schreef:Hier zijn nu onderhand alle lammeren geboren, hebben 2 flessenkinders, eentje flessen we bij, maar die drinkt ook bij de moeder en loopt gewoon mee in de kudde.
Veel tweelingen bij de schnucken dit jaar, meer als in verhouding tot andere jaren.
Kuggur schreef:Sassy schreef:Hier zijn nu onderhand alle lammeren geboren, hebben 2 flessenkinders, eentje flessen we bij, maar die drinkt ook bij de moeder en loopt gewoon mee in de kudde.
Veel tweelingen bij de schnucken dit jaar, meer als in verhouding tot andere jaren.
Hier is herhaaldelijk minder dan twee (eerste dracht niet meegerekend) een reden een ooi te slachten.
Wij zijn trouwens ook klaar nu, er zijn 166 lammeren geboren, eentje daarvan heeft het niet gehaald, en we hebben drie flessenlammeren, één onder een drieling vandaan gehaald en van de andere twee is de moeder aan uierontsteking overleden.
Diablo schreef:Hey wat leuk, een schapentopic! Wij krijgen ook schaapjes, Ouessantjes. Onze buren hebben er een paar, waar wij een ooitje van overnemen. Wil er dan nog graag een ooi bij,lijkt me helemaal leuk. We zijn nu bezig de omheining voor ze te maken.
Ik lees dat sommigen hier professioneel schapenhouder zijn. Wat interessant! Ik vraag me altijd af of daar nou geld aan te verdienen is en hoe. Verkopen jullie dan de wol? Of gaat het meer om het vlees?
Diablo schreef:Hey wat leuk, een schapentopic! Wij krijgen ook schaapjes, Ouessantjes. Onze buren hebben er een paar, waar wij een ooitje van overnemen. Wil er dan nog graag een ooi bij,lijkt me helemaal leuk. We zijn nu bezig de omheining voor ze te maken.
Ik lees dat sommigen hier professioneel schapenhouder zijn. Wat interessant! Ik vraag me altijd af of daar nou geld aan te verdienen is en hoe. Verkopen jullie dan de wol? Of gaat het meer om het vlees?