MarliesV schreef:Henny, Muze, dank voor de info. Dit wist ik niet!
Nu is die Force door de DA geadviseerd en zit ik naast de ZE ook nog met een HB paard, dus zo wat anders is niet ideaal. Maar ga er eens goed over inlezen.
Helaas had ze vorig jaar ook die jeuk einde seizoen in de liezen maar toen voerde ik Gastro+ van Havens. Geen idee of die ook scheef ik qua verhouding...
Marlies, onderstaande zit in de Gastro+ van Havens.
Met name de genetische gemodificeerde soja en mais kan vorig jaar een probleem gegeven hebben i.v.m. de zomereczeem.
Samenstelling Gastro+ : Tarwegries, Luzerne(18%), Sojahullen(*), Zonnebloemzaadschroot, Rietmelasse, Mais ontsloten, Mais(*), Plantaardige oliën en vetten
(soja(*))(2%), Sojabonen-geëxtrudeerd, Calciumcarbonaat, Natriumchloride, Plantaardige oliën en vetten (lijnzaad)(0,7%), Natriumbicarbonaat(0,5%),
Palmvetzuren, Magnesiumoxide(0,15%). *=geproduceerd uit genetisch gemodificeerde sojabonen en mais
Ik waarschuw al jaren voor GGM soja en andere GGM diervoeding. Omdat het residu van glyfosaat, de werkzame stof van het landbouwvergif Roundup steeds hoger wordt in GGM diervoeding.
In onderstaand artikel staat heel duidelijk beschreven wat glyfosaat doet met de darmwerking.
https://nvlv.nl/index.asp?menu=030103
Het is handig om het hele artikel te lezen maar ik kopieer er even een stuk tussenuit.
"Door glyfosaat gaan aerobe darmbacteriën en aromatische aminozuren ontbreken
De aromatische aminozuren tryptofaan, tyrosine en fenylalanine zijn onderdeel van 9 essentiële aminozuren die door de lichaamscellen van dier en mens zelf niet kunnen worden aangemaakt. Zonder de juiste aminozuren in ons voedsel zijn we dus geheel afhankelijk van de aerobe darmbacteriën die deze aromatische aminozuren zelf zouden kunnen vormen, via de shikimaat-cyclus. Nu blijkt in dit type bacteriën, dat ook voorkomt in bodem en plant, diezelfde shikimaat-route geblokkeerd te worden door glyfosaat!. Glyfosaat en zeker glyfosaatcocktails zijn dus heel wat ongezonder dan altijd door Monsanto c.s. is voorgespiegeld.
Als glyfosaat-residuen dus ook in de darmen gevoelige aerobe bacteriën kunnen elimineren, brengt dat de vorming van allerlei eiwitten in gevaar, niet alleen
door de optredende tekorten aan essentiële aromatische aminozuren, maar ook
door "opsluiting" van spoorelementen, essentieel als co-factor bij de enzymvorming.
Dat heeft een tsunami aan gevolgen. Niet alleen voor de vorming van myeline, de bekleding van de zenuwbanen van dier en mens (neuro-degeneratieve aandoeningen), maar ook voor het transport van zuurstof (via sulfaten!) en voor het immuunsysteem, de energiehuishouding van de cellen (mitochondriën) en de gezondheid van plant en bodem in het algemeen.
De situatie valt te vergelijken met een alfabet, waarin de 26 letters de aminozuren voorstellen; de 9 klinkers vertegenwoordigen de essentiële aminozuren. Als nu 3 van de 9 klinkers gaan ontbreken, kunnen duizenden woorden (eiwitten) niet meer, of slechts verminkt worden samengesteld. Er zijn ondertussen al 26 eiwitten bekend die daardoor (en door verhoogde oxidatieve stress) niet meer correct worden opgevouwen, niet makkelijk meer afbreken en als plaque overal in ons lichaam gaan neerslaan. In combinatie met LDS (Lekkende Darm Syndroom, een gevolg van verhoogde concentraties van het eiwit zonuline, gevormd o.i.v. glyfosaat) betekent dit een continue verzwakking van het immuunsysteem doordat nu een onafgebroken stroom van vreemde stoffen zoals LPS (Lipoïde Poli-Sacchariden) de darmwand ongehinderd kan passeren en overal het immuunsysteem op scherp zet, hetgeen voor de chronische, laagwaardige ontstekingen zorgt die het parasympathisch zenuwstelsel permanent uitschakelen. Zij voorkomen dus dat het lichaam verder nog aan regeneratie toekomt en vormen het begin van de neerwaartse spiraal die uitmondt in de niet-besmettelijke chronische ziekten die men ook wel 'beschavingsziekten' noemt, maar die net zo goed 'bestrijdingsmiddelenziekten' hadden kunnen heten