Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
_Penotti schreef:Ten koste van het milieu, we hebben gezien hoeveel stikstof we minderden toen de auto's niet reden en de vliegtuigen aan de grond stonden. En nu durven ze nog steeds met droge ogen te beweren dat het aan de boeren lag.....
Dierenwelzijn word niet beter als een land meer oppervlakte heeft.
Dat ligt aan de mentaliteit van de bewoners van dat land, en dan is welzijn hier hoger dan waar ook.
De consument moet inderdaad een goed stukje groente, fruit en vlees eten, uit Nederland dus!
Niet de volgespoten rommel uit Argentinië.
Cowboy55 schreef:_Penotti schreef:Ten koste van het milieu, we hebben gezien hoeveel stikstof we minderden toen de auto's niet reden en de vliegtuigen aan de grond stonden. En nu durven ze nog steeds met droge ogen te beweren dat het aan de boeren lag.....
Dierenwelzijn word niet beter als een land meer oppervlakte heeft.
Dat ligt aan de mentaliteit van de bewoners van dat land, en dan is welzijn hier hoger dan waar ook.
De consument moet inderdaad een goed stukje groente, fruit en vlees eten, uit Nederland dus!
Niet de volgespoten rommel uit Argentinië.
Zo’n stukje vlees uit een slachthuis dat tot de nok vol zit met Corona omdat de mensen die het werk ‘mogen’ doen ingevoerd worden uit het buitenland omdat wij het werk niet meer willen doen en en passant die mensen met 20 man in 4 slaapkamers zetten zodat we er nog wat aan verdienen? Dat goed stukje vlees?
juval schreef:DAt goede stukje vlees dat je rechtstreeks bij de boer koopt. of bij een kleinschalige slagerij! niet de kiloknallers uit de supermarkt.
Cowboy55 schreef:juval schreef:DAt goede stukje vlees dat je rechtstreeks bij de boer koopt. of bij een kleinschalige slagerij! niet de kiloknallers uit de supermarkt.
Ah, dat stukje vlees. Dichtsbijzijnde winkel op 16,5 km enkele reis. Leuke rit met de Volvo.
Maar waarom produceren we dan troep met slagerijen die vol zitten met niet Nederlanders en die vervoerd worden door niet Nederlanders naar overal, terwijl wij dat zelf vooral niet moeten willen vreten?
mysa schreef:@Tiepfoudt: ik heb me onvoldoende verdiept in stikstofproblematiek/Natura 2000 om daar een goed oordeel over te kunnen geven.
Meer in zijn algemeenheid vind ik echter dat de Nederlandse landbouw- en veeteeltsectoren de interne markt zou moeten bedienen, nu zijn we, als piepklein landje, de op één na grootste exporteur.
Citaat:In totaal telt de Amerikaanse zeugenstapel 5,81 miljoen dieren. De top 25 grootste bedrijven in de VS houden 54,8 procent van van het totaal aantal zeugen in Amerika. De top vijf bestaat uit: Smithfield Foods (868.000 zeugen), Triumph Foods (381.500 zeugen), Seabord Foods (217.000 zeugen), The Maschoffs (208.000 zeugen) en Prestage Farms (170.000 zeugen).
Citaat:De verslaggever sprak dan ook voornamelijk met gangbare boeren, wat zijn voorstellingsvermogen niet zal hebben vergroot. In het leven van veel boeren bestaat er geen stikstof, alleen maar mensen van buiten die zeuren over stikstof.
Citaat:Ik snap er niks meer van!
De stikstofuitstoot in 2020 is dankzij Corona lager dan ooit. Weinig verkeer en nog minder vliegbewegingen.
Maar omdat het rekenmodel (Aerius) dit (nog?) niet meeneemt, moet de (wegen)bouw nog dit jaar vlot getrokken worden door onze koeien minstens 4 maanden niet meer optimaal te voeren. We worden gedwongen een fors gezondheidsrisico te nemen met onze koeien, die wereldwijd, behalve in Nederland zelf, gewaardeerde topsporters zijn, met een prima melkproductie en daardoor een zeer lage milieu-impact per liter melk.
Al jaren hebben wij de stikstofuitstoot als sector gereduceerd en ja, we zijn bereid mee te werken aan verdere reductie.
Per saldo neemt onze sector, door alle gewassen, meer stikstof op, dan er uitgestoten wordt. Toch helpen we natuur en bouw graag vooruit, waar we kunnen. Maar niet ten koste van alles! En zeker niet ten koste van de gezondheid van ons vee!
mysa schreef:@Tiepfoudt:
Wat er in China en de VS gebeurt is toch irrelevant? Niet voor de milieuproblematiek maar beslist wel voor dierenwelzijn in de bio-industrie.
Ik zei al dat ik me nog eens moet verdiepen in de stikstof en aanverwante problemen. Maar ja, scheikunde en zo. Ik heb waarschijnlijk net zo'n laag IQ als Tommy.
verootjoo schreef:Cowboy55 schreef:
Ah, dat stukje vlees. Dichtsbijzijnde winkel op 16,5 km enkele reis. Leuke rit met de Volvo.
Maar waarom produceren we dan troep met slagerijen die vol zitten met niet Nederlanders en die vervoerd worden door niet Nederlanders naar overal, terwijl wij dat zelf vooral niet moeten willen vreten?
Blijkbaar wil de consument wel graag supermarktvlees eten. En vinden ze eerlijk vlees te duur of teveel moeite.
Het buitenland wil het wel graag eten. Daarom gaat al ons vlees naar mensen die wel smaak hebben en vreten ze hier liever goedkoopkartonvlees
Zit er op 16km pas een slager? Hier zit in elk dorp wel een slager of meerdere