De bodem is van amandelmeel met boter,en dan even 15 minuten in de oven. De volgende keer doe ik ook zoetstof door de bodem. Taart hoort zoet,in ieder geval in mijn hoofd hoort dat.
Ik heb een puntje op,maar phoehee, ik zit bomvol. En het is niks meer dan amandel,kwark,slagroom en wat boter.
In zoete aardappelen zitten toch net zoveel (of nog meer?) khd dan in gewone aardappelen?
R_oo_s
Berichten: 224
Geregistreerd: 26-08-18
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 14-10-19 21:24
Tinkerloos schreef:
Ziet er lekker uit. Ik hou van koolraap.
Door jou kwam ik ook op het idee jij had de tagliatelle van koolraap , dat kon ik niet vinden dus maar zo gedaan.
Schuur_
Berichten: 4899
Geregistreerd: 09-08-05
Geplaatst: 14-10-19 21:39
Klopt Oscar maar wel andere koolhydraten die van je bloedsuikerspiegel geen rollercoaster maken. Even gequote van Atkins:
Inuline De hoeveelheid koolhydraten is ongeveer gelijk maar de soort is anders. Zoete aardappel bevat voornamelijk inuline in plaats van zetmeel. Inuline wordt minder snel opgenomen in de darmen dan zetmeel en is daarmee een ‘langzame koolhydraat’. Ten opzichte van de aardappel is er geen koolhydraten winst, maar de koolhydraten die erin zitten zorgen wel voor een langzamere stijging van de bloedglucose.
Net als de gewone aardappel zit ook in de zoete aardappel lekker veel vitamine C. Daarnaast bevat deze knol vooral veel Beta-caroteen, antioxidanten en vezels. Door de bijzondere smaak is het een aanwinst in de keuken.
Ook in het boek Go Keto wordt de zoete aardappel aangeraden als je even een KH boost moet doen. Omdat er niet zoveel zetmeel in zit is het de betere optie.
Zoete aardappel is wel niet iets voor elke dag of als je in ketose wilt blijven trouwens. Maar als je gewoon beperkt doet is dat wel de betere keuze als je eens een frietje wilt of bv gepofte aardappel
Ik ga zo het gehaktbrood dat eerder genoemd was maken
GeneralFlynn
Berichten: 15289
Geregistreerd: 24-03-05
Geplaatst: 15-10-19 19:01
Haha,die had ik geplaatst. Met die babybel kaasjes.
Ik heb vanavond friet uit de airfryer van zoete aardappel gemaakt, met een gehaktbal,en geroosterde courgette en geroosterde tomaat. Hier het onlinerecept,ik heb de groentes dus vervangen,dat leek me lekkerder. De patat was echt knapperig,ik heb heeeerlijk gegeten. https://kookidee.nl/recepten/hoofdgerec ... aktballen/
Dat ziet er inderdaad heel lekker uit! Ik bedenk ineens dat ik nog een paar porties ossehaaspuntjes in de vriezer heb liggen. 3 keer raden wat daarmee gaat gebeuren