Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Moderators: Mjetterd, Sica, Dani, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar

 
 
Moestuin
Berichten: 13003
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 22:57

Ik zou mijn mening hetzelfde formuleren moest ik haar face to face spreken hoor. Heeft niets met online wereld te maken.


dromertje2
Berichten: 7505
Geregistreerd: 25-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 22:57

Icsi kan een zwaar traject zijn maar denk dat een ziek kind op de wereld zetten of een abortus ook geen kattepis is, en dan niet alleen voor u maar ook voor het kind.
Nu is het je eigen keuze geweest en denk dat door de hormonen je ook aan alles begint te twijfelen.
Ik hoop op een goed resultaat.

Cioccolato
Berichten: 5978
Geregistreerd: 13-12-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:03

Als je zelf het zware traject niet in wil, begrijp ik dat. Ik ken het niet, maar het zal idd niet niks zijn. Al zou je denken alles voor je toekomstige kind over te hebben. Ik wel. Dus ik vind het wel raar, zelf het niet lastig willen hebben, maar wel je kind met een grote kans op de wereld zetten om het zwaar te hebben. En dan heb jij het ook alsnog erg zwaar, misschien wel je verdere leven, in plaats van die kleine periode voor een gezond kind..

Ik lees dat je na een eerste poging open staat voor adopteren. Super! Waarom niet gelijk? Als je dat traject niet in wil, jou goed recht. Maar me adopteren ben je wel eerlijk naar je toekomstige kind toe.

Het komt op mij over als een egoïstische keuze. Maar wij mensen zijn dat. Ik ook en ik snap het ook wel. Maar ik hoop dat je door ook de harde meningen van bokkers er nog eens naar gaat kijken. Nog eens gaat denken. En vooral ook praten met de specialisten. Misschien hebben jullie wel het geluk om, nu jullie toch al zover zijn, die goede 50 procent hebben! Ik hoop het oprecht voor jullie en voor de kleine!

Persoonlijk zou ik nu in dit stadium dus afwachten, even op de testen. Desnoods late abortus in nederland doen. Dat gaat ook erg zwaar zijn.

♥[/center]

Winged
Berichten: 30571
Geregistreerd: 28-12-05

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:16

8 weken is nog heel vroeg in het traject. Het goede nieuws is: Er kunnen nog heel veel testen vooraf gedaan worden. Daar kun je al een keuze aan verbinden. Een kind met deze risico's laten opgroeien laat ik aan jullie. Het lijkt mij enorm heftig als het niet goed zit.

Er zit voor jouzelf ook een heel groot gezondheisrisico aan. Is de kinderwens het waard om dit risico te willen lopen? Durft jouw partner dit risico ook te nemen? Word je extra goed in de gaten gehouden door het ziekenhuis?

Onali
Berichten: 16060
Geregistreerd: 16-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:16

Palmera schreef:
Iedereen die piept over een bewuste en niet verstandige keuze:
Jullie beseffen je hopelijk dat dat geldt voor iedere ouder die de bewuste keuze maakt een kind op deze overvolle en ongezonde wereld te zetten?
Allemaal uitermate onverstandige keuzes zijn dat, veelal hebben jullie ze zelf ook reeds gemaakt uit egoïsme. Val de TS dus niet op hetzelfde aan.


Ja maar bewust kiezen voor een kind terwijl je zelf een genetische ziekte heb is totaal anders dan een kind op de wereld helpen als je geen genetische ziekte hebt.

tita
Berichten: 18434
Geregistreerd: 29-08-06
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:16

Poehhh

Wat heftig ik heb geen woorden voor je en ik ga ook geen mening geven.

Maar...... ik weet wel.....kijkend naar mijn zoontje van 1 als hij komt te overlijden dan heb ik een vreselijk pijn en verdriet dan hoeft het niet meer van mij. Ik zou zoiets niet kunnen verwerken en zou zoiets ook niet op de voorhand willen weten
Mijn hummeltje <3

30-11-2015
03-07-2018

elizabeth85
Berichten: 305
Geregistreerd: 16-10-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:19

Seltje schreef:
Waarom wij bewust voor natuurlijk hebben gekozen? Omdat ik zelf ook 'natuurlijk' groot ben geworden. Uiteraard ga ik nu niet direct laten afbreken, en wacht ik tot de volgende testen. In België kan abortus maar tot 12 weken, en bij een slechte vruchtwaterpunctie kan het ook later.

Waarom geen ICSI? Ik heb zelf jaren gewerkt in een ziekenhuis rond vruchtbaarheid, en al dat gedoe met die hormonen en dergelijke, zie ik niet zitten. Dat zei ik toen al, en nu nog steeds, daar wil ik echt niet aan beginnen. Dat traject is fysiek en mentaal enorm zwaar, daar begin ik niet aan.

Ik heb met mijn partner afgesproken 1 maal natuurlijk te proberen, en dus de positieve kant van de 50% kansen te bekijken, en loopt het mis, dan gaan we voor adoptie. Maarja, die hormonen nu, die doen mij enorm twijfelen.

Voorlopig gaan we gewoon verder zoals het nu is, wachten op testen en gesprekken de volgende weken. En handelen naar gelang daaruitkomt. Voor wie wilt hou ik jullie op de hoogte.


Ik denk dat je heel bewust een keuze hebt gemaakt, maar dat je hormonen je nu aan het twijfelen maakt. Ik denk dat heel veel zwangeren dat herkennen, de twijfels als je eenmaal zwanger bent, maar in jou situatie is dat nog lastiger. Zeker als je zwanger bent en alles is nog zo onzeker. Heel veel sterkte bij de keuzes waar je misschien nog voor komt te staan. Ik duim mee dat je bij de goede 50 % zit... en je uiteindelijk een gezond kindje mag krijgen .

Palmera
Berichten: 8807
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:23

Onali schreef:
Palmera schreef:
Iedereen die piept over een bewuste en niet verstandige keuze:
Jullie beseffen je hopelijk dat dat geldt voor iedere ouder die de bewuste keuze maakt een kind op deze overvolle en ongezonde wereld te zetten?
Allemaal uitermate onverstandige keuzes zijn dat, veelal hebben jullie ze zelf ook reeds gemaakt uit egoïsme. Val de TS dus niet op hetzelfde aan.


Ja maar bewust kiezen voor een kind terwijl je zelf een genetische ziekte heb is totaal anders dan een kind op de wereld helpen als je geen genetische ziekte hebt.

Al die kinderen worden uit egoïsme geboren en komen terecht in een waardeloze wereld.
De basid is hetzelfde en TS word aangevallen op de basis. En dat noem ik hypocriet.

Met de andere bijkomstigheden zal ze moeten dealen of niet.

alice0cullen
Berichten: 2086
Geregistreerd: 20-12-11
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:26

Misschien gaat dit heel hard klinken maar is het niet ongelooflijk egoïstisch om een kind op de wereld te zetten op de 'natuurlijke' manier omdat je dit zelf makkelijker wil hebben met betrekking tot het IVF proces. Maar dan je mogelijke kind opzadelen met een levenslange beperking. Dat kan er bij mij eigenlijk niet in.

Ik zelf ga nooit aan kinderen beginnen simpel weg omdat is zelf een aantal genetische fouten heb, en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt hier een kind mee op te zadelen. Mocht ik dan ooit toch per ongeluk zwanger raken dan wordt het abortus. Want banketstaaf weg vraagt een kind niet om te leven, dat willen de ouders heel graag.

Ik zie dingen misschien wel heel zwart en wit en vind het oprecht wel een rot situatie waar je nu in zit, vind het wel bewonderenswaardig dat je dit zo op internet durft te zetten, dat je er überhaupt over nadenkt alsnog over de consequenties die je beslissing kan hebben.

Van een ruin kan je eisen, aan een hengst kan je het vragen en bij een merrie moet je 3-voudig schriftelijk verzoek indienen.

Riding: The art of keeping the horse between you and the ground.

tiwi1969
Berichten: 6507
Geregistreerd: 04-04-10
Woonplaats: in een huis met een tuintje

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:30

Je hebt 50% kans dat je een gezond kindje draagt. Op basis daarvan zou ik nu nog geen beslissing nemen tav deze zwangerschap.
25% kans dat het niet levensvatbaar is of slechts kort leeft
25% kans dat het een meisje is de net zo ziek gaat zijn als jijzelf. De vraag is dan of je dat voldoende levenskwaliteit vindt. Daar ben jij de expert.
Als je dat vindt heb je 75% kans op een kind met een goed leven.

Mijn idee hierover is pas na de vlokkentest een beslissing nemen over dit gewenste kindje. In Nederland en zeker in Duitsland kunnen ze je verder helpen als dat in België niet kan.

ICSI klinkt eenvoudig maar is dat niet. De hormooninjecties, het afnemen van de eicellen is erg belastend en het is helemaal niet gegarandeerd dat het terugplaatsen lukt.

Heel veel sterkte en wijsheid gewenst, en nog meer geluk en een gezond kindje.

Noa! Close to Perfect
Kees! Uit het oog, niet uit het hart
[KS-ITP] Noa en Kees door de lens van Kidding

kiki1976
Berichten: 13445
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:32

Maar bij de icsi behandelingen moet je toch ook zelf bepaalde hormonen spuiten etc?
Zitten daar wellicht ook geen stoffen in die niet goed samen gaan met de ziekte van ts?

Geen idee hoe het zit hoor, maar is iets wat ik me afvroeg

senna21
Berichten: 9305
Geregistreerd: 17-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:33

nicolanca schreef:
Heel veel sterkte, ik heb er geen mening over en ik zou het ook een beetje belachelijk van mezelf vinden als ik het lef zou hebben hier een mening over te hebben. Zo ingewikkeld!

Dit dus.
We weten meer niet dan wel.
Er is ook nog kans op een gezond kind.
Verdriet zal er ook zijn als je het weg laat halen.
Het lijkt mij beter om het te bespreken met mensen die jou en jullie kennen.
Veel wijsheid en sterkte gewenst.

onpaard
Berichten: 2304
Geregistreerd: 28-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:34

Er is gelukkig ook kans op een gezond kindje. Ik zou kijken hoe het loopt. Misschien valt het allemaal wel mee. Ik hoop het in elk geval voor je.

schoentje kerstmuts strooigoed

tamary
Berichten: 25215
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:34

Je eerste instinctmatige drijfveer is om je kind te beschermen en je zit nu in een situatie dat de kans groot is dat je je kind niet kan beschermen tegen de gevolgen van jouw ziekte als je die inderdaad doorgegeven hebt. De zwangerschapshormonen starten die drijfveer, jouw twijfels nu zijn dus geheel niet vreemd.

[o]
Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –

Canon
Berichten: 774
Geregistreerd: 09-10-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:39

In mijn ogen missen we ook een heel belangrijk onderdeel in dit topic..
Ik zou het om te beginnen open en eerlijk delen met je man en samen hardop na te denken. Dat is toch je wederhelft en jullie zitten er samen in, wat je ook samen kiest.. Je moet hier samen een keuze in maken en daar kan niemand van bokt je echt in overtuigen. We kunnen enkel gedachtes aandragen om over na te denken.

Misschien zijn het een deel hormonen nu (geen idee hoe snel dat omspringt eerlijk) en misschien is het omdat het jullie eerste kindje is, maar jouw zorgen zijn serieus te nemen en daar zou je niet alleen mee moeten zeulen op een internet-forum..

_merel_
Berichten: 1793
Geregistreerd: 26-05-06
Woonplaats: vlak voor je van de wereld valt!

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:45

Onze dochter is ontstaan uit ICSI met embryoselectie.... ik zou die optie niet definitief uitsluiten. Ga in gesprek! In mijn geval heeft het goed uitgepakt! En nu hebben we een prachtige dochter zonder dodelijke hersenziekte....

If you act like you've only got fifteen minutes, it'll take all day. Act like you've got all day and it'll take fifteen minutes.

bigone
Berichten: 32175
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:47

Hoe beperkt de ziekte jouw leven? Wanneer er voor jou mee te leven is zal een dochter dat ook kunnen, of ze het fijn vind is een tweede. Ik hoop voor je dat de testen goed uitvallen en jullie een gezond kindje gaan krijgen.

Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken. Kierkegaard.

Joliieeenn
Berichten: 926
Geregistreerd: 05-12-12
Woonplaats: Tongeren

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:55

Goh, persoonlijk zou ik dit geen enkel kind aan doen. Maar ik moet daar wel ook meteen bij zeggen dat ik persoonlijk ook geen kinderen op deze rotte wereld wil zetten, laat staan een kind wat ziek is of misschien gehandicapt etc..

Ik hoop oprecht voor jullie dat dit een gezond kindje mag worden! Welke keuze jullie ook maken, zorg gewoon dat jullie er beide achter staan en jullie beide kunnen leven met de keuze die gemaakt wordt. De mening van bokkers doet er denk ik niet toe.. Dat is aan jullie en enkel jullie! Succes en sterkte! Ik duim in ieder geval!!

"Do a loony-goony dance
'Cross the kitchen floor,
Put something silly in the world
That ain't been there before."

lizy29
Berichten: 5794
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 23:57

De keus om het natuurlijk te proberen is waarschijnlijk voor een groot deel aangestuurd door hormonen. De hormonen die ineens gaan roepen dat je echt perse en per direct kinderen moet hebben. En nee die hormonen zijn niet altijd de beste raadgever maar ze hebben wel invloed. Of TS er verstandig aan gedaan heeft om ernaar te luisteren? Misschien niet... maar dat is nu eenmaal gebeurd en is niet terug te draaien. De beslissing om niet de medische molen in te gaan kan ik me dan weer prima voorstellen en zou ik ook nemen.

Maar nu het voldongen feit van een zwangerschap. Onlangs heb ik zelf voor de keuze gestaan om een zwangerschap wel of niet af te breken. We hebben hiervoor ook een afspraak gehad bij het ziekenhuis en ons goed laten voorlichten. Onze situatie was weliswaar volledig anders maar ik kan alleen maar zeggen dat ik een enorm respect heb gekregen voor de vrouwen die kiezen voor een abortus. Ik kon het niet en vond en vind het een enorme zware beslissing. Ik denk dat vele anti-abortus mensen en mensen die nooit voor die keuze gestaan hebben niet kunnen begrijpen hoe ontzettend ingrijpend die keuze is. Ik zelf begrijp het nu pas terwijl ik altijd heb geroepen dat iedereen voor zichzelf de keuze moet maken en er dus sowieso niet op tegen ben/was.
Overigens vind ik het wel een hele prettige gedachte dat mocht tijdens de 20 weken echo blijken dat er iets flink mis, ik kan kan uitwijken naar Nederland voor een abortus. Dat geeft mij toch een stukje rust.

Hoe dan ook wens ik je heel veel sterkte. Je gaat momenteel door een achtbaan van emoties gestuurd door hormonen en die maken je het niet gemakkelijk. De enige raad die ik je kan geven is, praat erover met mensen die je vertrouwd, laat je goed voorlichten over alle opties en risico’s en maak een keuze waar jij achter kan staan. Sterkte de komende periode. :(:)

Hutcherson
Berichten: 5955
Geregistreerd: 21-07-13
Woonplaats: --

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 01:23

Sunnda schreef:
Wat heftig!

Ik wil je niet kwetsen, maar ik voel het wel een beetje wringen in mij.
Waarom heb je niet gekozen voor het plaatsen van een gezonde cel, maar wilde je het risico nemen wat je nu genomen hebt.
Je post leest alsof je de risico's pas na zwanger worden te horen kreeg, maar dit wist je van te voren. Ik kan niet geloven dat je daar zo 'licht' over gedacht hebt.

Sterkte en ik hoop dat de specialist je verder kan helpen.


Dit heb ik ook een beetje. Ik vind het echt heftig dat je voor dit dilemma staat. Maar je wist wel dat je een zeldzame ziekte had en dat je veel meer kans had op een gezond kind (lees:zonder die aandoening) met ICSI.
De makkelijker weg is de natuurlijke, maar dan heb je dus deze risico's.
Als je nu al met de twijfels zit en het schuldgevoel dat je een kind dit niet wilt aandoen (lees: een aandoening, levenlang dieeten, sterfte voor 1 jaar oud etc) hoe zul je je voelen als kind straks inderdaad toch ziek blijkt te zijn en je ziet hoe zwaar hij/zij het heeft.

Volg je gevoel.

Second star to the right, straight on till morning.


Sunnda
Berichten: 6531
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 05:26

Palmera schreef:
Iedereen die piept over een bewuste en niet verstandige keuze:
Jullie beseffen je hopelijk dat dat geldt voor iedere ouder die de bewuste keuze maakt een kind op deze overvolle en ongezonde wereld te zetten?
Allemaal uitermate onverstandige keuzes zijn dat, veelal hebben jullie ze zelf ook reeds gemaakt uit egoïsme. Val de TS dus niet op hetzelfde aan.

Wat zielig Palerma om het topic te kapen voor je eigen (eeuwigdoorgaande) parochie.
En je vorige opmerking over moeders aborteren heb ik op getemd.

@ts. Ook ik kan niet zo goed begrijpen hoe je je eigen gemak voorop stelt en je kind aan de (imo) enorme risico's. Ik snap dat het traject zwaar is, maar je kind een goede start geven lijkt mij toch het belangrijkste.

Heel veel sterkte en wijsheid, wat je ook beslist.

linda_arnold
Berichten: 3178
Geregistreerd: 29-05-05
Woonplaats: Ootmarsum

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:46

# ik heb enkel jouw reactie gelezen

In mijn geboortedorp was een jong stel waarbij de vrouw ook een medische indicatie had mbt zwanger worden ivm een ziekte wat ze geslachtsafhankelijk zou kunnen doorgeven aan haar kindje. Zij werd op zeer jonge leeftijd perongeluk zwanger, waarna er paniek ontstond.

Wat ik me herinner van haar verhaal is dat ze tegenwoordig in een zeer prille zwangerschap heel veel kunnen zien en testen. Zij wist bij 9 weken zwangerschap dat ze een jongetje kregen en dat hij niet belast was met hetgeen zij had.

Het 2 kindje ( jaren later), meisje, is geboren na embryo selectie en ook niet belast .

Heb je een eerste echo gehad?Heb je daar je zorgen geuit? Mogelijk dat de medische molen voor jou ook sneller in gang gezet kan worden, want wat ik tussen jou regels door lees heb je nu achteraf ( en natuurlijk logisch) wel sterk de behoefte aan een vroege bevestiging dat jullie kindje geen drager is van jouw ziekte.

Het medisch traject om zwanger te worden is absoluut heftig, maar de kans op een (oa psychisch) zorgeloze zwangerschap met een niet belast kindje als gevolg maakt het misschien in de toekomst de overweging waard.

Sterkte!

karuna
Drukke kabouter
Berichten: 31489
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:58

Hoewel ik normaal zwangerschapstopics negeer trok de titel mijn aandacht. En heb ik misschien een harde maar duidelijke mening.

Deels ook omdat ik op mijn 23e een specialist heb horen zeggen heel voorzichtig. Misschien is het beter om geen kinderen te krijgen. Vanwege mijn medische geschiedenis. Nu had en heb ik nooit een kinderwens gehad dus geen probleem.

Maar bij jou zijn je hormonen helaas wel gaan roepen. -O- en mijn advies zou zijn, breek de zwangerschap af en zoek een draagmoeder of ga voor adoptie. :(:)

Want grote kans op mogelijk blijvende diabetes de rest van je leven met alle risicos, kun je voldoende en voor twee eten tijdens je zwangerschap?, zwangerschapsvergiftiging kan dodelijk zijn. Wil je dat je partner aandoen?

Wil je je dochter zoveel kans op een zelfde dieet geven haar hele leven. Kunnen jullie het aan, het mogelijke verdriet van verlies van een kindje op jonge leeftijd met mogelijk voor die tijd pijn? Ellende?ziekte?

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

moonsparkle
Berichten: 16451
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:08

Misschien niet wat je wilt horen maar wat ik denk is je vindt die behandeling te zwaar, maar hoe gaat het leven straks zijn voor je kindje? Als het kindje al een jaar oud mag worden. En hoe zwaar gaat het worden om dat dan te verwerken? Of te weten dat je kindje dezelfde aandoening heeft terwijl je de kans had kunnen verkleinen.

Verder heb ik er niet veel verstand van, dit is slechts mijn gedachtengang na het lezen van de reacties. Ik denk dat overleg met experts en met je man heel belangrijk is, maar misschien zit hij ook wel teveel op een roze wolk?

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

rien10
Berichten: 9830
Geregistreerd: 01-06-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:10

Niet als commentaar maar oprecht een vraag.
Ik geloof niet dat ik je verhaal snap TS.
Je bent bewust zwanger en je kende de risico’s? Nu krijg je angst voor wat jullie eventueel staat te wachten?
Of is er al meer bekend over de zwangerschap.
Ik denk dat ik je verhaal niet zo best interpreteer :D


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, dasalijn, Dominique_96, Janinevv, nardxash, Rimmeltje, SjakieXX en 86 bezoekers