Wonend in frankrijk, vandaag dag 8 dat het 37 graden is. Als lunch en avond eten heb ik eigenlijk alleen maar trek in watermeloen. Water meloen, of witlofsla of iets dergelijks.
Over 't algemeen veel salades, soms met lekker brood er bij. Maar soms heb ik gewoon trek in warm eten, dus dan maakt het niet zo veel uit.
Shaggy09
Berichten: 8105
Geregistreerd: 24-08-10
Geplaatst: 01-07-19 12:02
Herkenbaar. Ik eet op vakantie sowieso vaak pas rond 8 uur. Dan lust ik vaak wel een stukje vlees met frites en salade. Of een visschotel.
Thuis eet ik veel salades. Van allerlei soorten. Pastasalades vind ik erg lekker, of tabbouleh, of tomaat/basil/mozzarella salade. Wraps of een vers belegd broodje vind ik ook erg lekker en licht.
Laatst had ik taco´s gemaakt, ondanks dat het een warme maaltijd is ging dat er ook goed in. Lekker licht op de maag.
Ik heb ook geen trek met die hitte. Drink dan enorm veel Krijg meestal wat trek laat op de avond dan. Een salade gaat er dan wel in. Geen zware maaltijden
over het algemeen wat later op de dag en dan fruit, brood en een stukje kaas of een handje chips, paar gezoute noten. in ieder geval dat je ook wel zout binnenkrijgt. echt koken zoek ik ook niet bij die warmte. Maar poeh he, ben blij dat ik daar niet zit met die temperaturen.
0091
Berichten: 2264
Geregistreerd: 26-01-14
Woonplaats: Op een eiland
Geplaatst: 01-07-19 12:17
Met heet weer eet ik heet
En daarmee bedoel ik pittig. Roti, pittige boontjes, shakshuka, pittige pasta. Alles met 1 of 2 scheppen sambal extra
Geen idee of het werkt maar voor mn gevoel koel ik daar echt van af
Hoe dan Als ik pittig eet stijgt mijn temp meteen met 10 graden voor mijn gevoel
jumpyhorse
Berichten: 1846
Geregistreerd: 14-11-15
Woonplaats: Ergens
Geplaatst: 01-07-19 12:20
Niet teveel aangezien ik ondergevoelig ben aan pijn/dat soort prikkels dat zegt dat je oververhit bent (heb weken zonder het te merken met een gebroken voet rondgelopen, kwamen er pas achter toen ik naar de dokter ging voor de zwelling), en ik bang ben om anders van mijn stokje te gaan omdat ik het niet merk.(voedsel verteren = warmte produceren). Dus een broodje of een sinaasappel maar zeker niet teveel. S’avonds eet ik wel gewoon warm etc
Laatst bijgewerkt door jumpyhorse op 01-07-19 12:21, in het totaal 1 keer bewerkt
Janine1990
Berichten: 43806
Geregistreerd: 13-03-05
Geplaatst: 01-07-19 12:20
Salaaaaade...
Van spitskool, mais, gerookte kip, paprika (liefst punt, die is wat zoeter), augurkje door. En dan een sausje maken van mayo, knoflookpoeder en citroensap geloof ik.
Was mijn zeer geslaagde restjessalade.
LaPluche
Berichten: 1981
Geregistreerd: 15-05-16
Woonplaats: Twente
Geplaatst: 01-07-19 12:22
Ik maak zelf fijne broodjes, zalm met aioli en rucola, honing en brie met walnoten. Zin om te koken heb ik dan niet echt
soesita
Berichten: 5166
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)
Geplaatst: 01-07-19 12:27
LaPluche schreef:
Ik maak zelf fijne broodjes, zalm met aioli en rucola, honing en brie met walnoten. Zin om te koken heb ik dan niet echt
Ik zou eten wat je lekker vindt. Hooguit opletten dat je ook af en toe wat zout binnen krijgt als je echt alleen maar watermeloen en salade eet.
wortel115
Berichten: 2126
Geregistreerd: 14-06-11
Woonplaats: Kooloonong, Australië
Geplaatst: 01-07-19 12:45
Ik eet gewoon normaal. Hier in Australie normaal een maand of 4 boven de 40 graden met na kerst vaak uitschieters tot 48. Ik werk als kok dus ik zal op mijn werk avonden zoiezo moeten koken. Maar ben nu aan de warmte gewend en eet dus gewoon normaal. Drink het hele jaar door 2-3 liter water per dag dus dat veranderd ook niet echt.
moonfish13
Berichten: 18232
Geregistreerd: 20-08-07
Geplaatst: 01-07-19 13:05
Als het echt rotweer is en ik heb er veel last van werkt enkel nog patat. Iets anders wil er dan naast een bakje chipjes eigenlijk ook echt niet in.. Wat mij wel helpt is s’avonds laat nog eten, bijvoorbeeld om 10 uur nog kipfilet bakken wil nog wel eens erin gaan als het wat afgekoeld is. Ik kan overigens niet tegen brood of zuivel, anders had ik misschien een broodmaaltijd bedacht.
Duhelo
Berichten: 28555
Geregistreerd: 29-05-03
Geplaatst: 01-07-19 13:15
pastasalade - belegde broodjes - koude pla.
ik maak vaak een pastagerechtje dat heel lekker is.
zoete pasta pesto
500 gram kerstomaatjes 1 klein uitje 1 potje rode pesto (180) 300-500 gram pasta feta (1 blokje of meer naar smaak
Pasta koken ondertussen in een wok het uitje (ev met teentje knoflook) aanfruiten, tomaatjes erbij en deze even laten sudderen tot ze lekker zacht worden (ik duw er een beetje op zodat het sap vrijkomt). Potje pesto erbij. Gekookte pasta erbij en even laten trekken. Feta in blokjes erbij en opdienen. Klaar in 10 minuutjes en niet te zwaar.
Sla met watermeloen en feta -rucola / gemengde sla of ijsbergsla - kerstomaatjes -komkommer -watermeloen -feta -gekookte pasta
Alles mengen en overgieten met watermeloenazijn. Erg fris en erg lekker!
Toen ik klein was at mijn vader met warm weer het liefst stamppot boerenkool. Toen vond ik het raar, maar nu snap ik het. Jeetje, wat krijg ik een honger met die warmte. Dus net als anders, aardappels, pasta, etc. Of BBQ natuurlijk, heerlijk!
elnienjo
Berichten: 9541
Geregistreerd: 22-05-19
Geplaatst: 01-07-19 13:17
Fruit, (stok)brood met kaas of ander hartig beleg, een aardappelsalade (gekookte nieuwe aardappels met mayo, sjalot en peterselie) friet met snacks (afhaal)
soesita
Berichten: 5166
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)
Geplaatst: 01-07-19 13:18
Janine1990 schreef:
Duhelo, wat is koude pla?
Haha, op die vraag zat ik te wachten. Het is de antwerpse uitdrukking voor een salade.
Laatst bijgewerkt door soesita op 01-07-19 13:18, in het totaal 1 keer bewerkt