Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Azmay schreef:Klinkt lekker maar zou zoiets ook zonder melk werken?
Wij bakken het vaak en dan een goede dot honing erop, in de lasagne doet het het ook erg goed.
JorineV schreef:Aubergine ! Wij deden het meestal gewoon bij iets mediterraans (ratatouille, pastasaus, lasagne, gegrild op een pizza, moussaka etc) - maar vorig jaar kennisgemaakt met Chinese aubergines. En dat is toch ook wel heel lekker voor de afwisseling! Stoven (in stukjes) met gember, knoflook, rode peper, sojasaus en honing. Serveren met geroosterde sesamzaadjes en/of bosui eroverheen. Moest even wennen aan het zoete, maar ik geloof dat ik dat recept met stroop ook maar eens ga proberen, dankjewel!
ElviraKelan schreef:Benodigdheden
1 pak gezeefde tomaten of 1 kilo stevige tomaten, pureren.
Bij verse tomaten 1 klein blikje tomatenpuree
500 gr gehakt
500 gr gehakt of vegagehakt
Pitabroofjes
Italiaanse kruiden
Knoflook
1 aubergine
1 plak feta (250 gr)
Ovenschaal
Bakboter
Bereidingswijze (let op: ik kook zoutloos dus zelf zout erbij bedenken)
Rul het gehakt
Voeg de gezeefde/verse gepureerde tomaten toe
Doe er Italiaanse kruiden en knoflook naar smaak bij
Breng het voorzichtig aan de kook en zet daarna het gas uit
Snijd de aubergine in plakjes
Vet de ovenschaal in
Vul de ovenschaal met het tomatengehaktmengsel
Steek de aubergine in
Verkruimel de feta er overheen
Doe het een half uur in de voorverwarmde oven pp 200 graden
Maak kort van de voren de pitabroodjes warm
Vul de pitabroodjes met de aubergineschotel en verdeel de overgebleven aubergineschotel zo over de borden
Feta is er ook in een zoutarme variant, bij ons te verkrijgen bij de AH
JorineV schreef:ElviraKelan schreef:Benodigdheden
1 pak gezeefde tomaten of 1 kilo stevige tomaten, pureren.
Bij verse tomaten 1 klein blikje tomatenpuree
500 gr gehakt
500 gr gehakt of vegagehakt
Pitabroofjes
Italiaanse kruiden
Knoflook
1 aubergine
1 plak feta (250 gr)
Ovenschaal
Bakboter
Bereidingswijze (let op: ik kook zoutloos dus zelf zout erbij bedenken)
Rul het gehakt
Voeg de gezeefde/verse gepureerde tomaten toe
Doe er Italiaanse kruiden en knoflook naar smaak bij
Breng het voorzichtig aan de kook en zet daarna het gas uit
Snijd de aubergine in plakjes
Vet de ovenschaal in
Vul de ovenschaal met het tomatengehaktmengsel
Steek de aubergine in
Verkruimel de feta er overheen
Doe het een half uur in de voorverwarmde oven pp 200 graden
Maak kort van de voren de pitabroodjes warm
Vul de pitabroodjes met de aubergineschotel en verdeel de overgebleven aubergineschotel zo over de borden
Feta is er ook in een zoutarme variant, bij ons te verkrijgen bij de AH
Dit recept ook geprobeerd, heel lekker!