Al de verschillende teams en selecties, kan het niet volgen

Moderators: Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Himyar
Berichten: 4515
Geregistreerd: 14-08-01

Al de verschillende teams en selecties, kan het niet volgen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-19 15:19

Ik zie termen voorbij komen als: knhs talententeam, noc*nsf, team bavaria, jack link's, teamnl....
Zoveel teams, organisaties en selecties in zo'n klein landje. Is dat nou handig? Ik word er nauwelijks wijs uit.
Hoe is dat zo ontstaan en waarom? Is samenwerken niet beter dan al die verschillende eilandjes?


Himyar
Berichten: 4515
Geregistreerd: 14-08-01

Re: Al de verschillende teams en selecties, kan het niet volgen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-19 12:11

Ik zie nu ook het ACSI eventing team.

Mayra_M
Berichten: 90
Geregistreerd: 11-06-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-19 13:27

Al deze teams zijn voor hele verschillende ruiters, disciplines, niveaus leeftijden enz. en hebben niet veel met elkaar te maken. Hoe dat ontstaat? Dat verschilt heel erg per team, maar iedereen is vrij om een 'team' te beginnen. Zoveel mensen zoveel wensen. Sommige zijn vanuit (inter)nationale sportbonden en sommige zijn commercieel.

Radiostilte
Berichten: 975
Geregistreerd: 15-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-19 15:47

Team NL is HET Nederlandse team. Dus de ploeg die Nederland vertegenwoordig op de Olympische spelen maar ook tijdens EK's en WK's. Als je in Team NL zit, zit je dus in het Nederlands team. Dus behoor je tot de beste van Nederland, want alleen die worden geselecteerd. Dit geld niet alleen voor de paardensport maar voor alle (of bijna alle) sporten met EK's en WK's. Dus ook het handbalteam en atletiekteam enzovoorts zitten daarbij.

Het NOC*NSF is het Olympisch comité van Nederland en verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams naar de Spelen. Dus eigenlijk voor het uitzenden van Team NL. Maar volgens mij kunnen zij wel bepaalde eisen aan Team NL stellen voordat ze ze uitzenden maar dat weet ik niet zeker. Ze moeten zich in ieder geval houden aan de eisen die de organisatie van de Olympische spelen stellen. NOC*NSF doet dit voor alle olympische sporten dus niet alleen de paardensport maar ook zwemmen of judo.

KNHS Talentteam is opgericht door de KNHS om jonge talentvolle ruiters op weg te helpen om zich verder te ontwikkelen. Hoewel ze nationaal te werk gaan is het geen officiële nationale (jongeren) ploeg. Het is vooral 'leuk'. Ruiters die hiervoor geselecteerd zijn krijgen kansen om extra trainingen te volgen en soms op grotere wedstrijden te starten om ervaring op te doen en beter te worden. Ze kiezen daarvoor vaak wel de ruiters uit die de KNHS het beste/meest talentvol vindt. Maar het is geen rankinglijst die zegt dat je dan ook daadwerkelijk 1ste van Nederland bent ofzo.

Team Bavaria, Jack Link's en ACSI eventing team zijn commerciële eventing teams. Bedrijven zoals Bavaria, Jack Link en ACSI sponsoren een team. Dus stoppen geld in dat team zodat het team kan trainen en op wedstrijd kunnen. En in dat team zit vaak één of meerdere ruiters aan verbonden. Het kan zijn dat die ruiters allemaal Nederlands zijn (waardoor het een Nederlandse ploeg lijkt) maar het kan ook een team zijn met verschillende nationaliteiten. Team Bavaria is dus NIET Team NL, dus NIET het Nederlands team het bestaat toevallig alleen uit Nederlanders. Het is ook niet zo dat Team Bavaria bijvoorbeeld een stapje beter is dan eventingteam ACSI. De teams geven niet een niveau aan. Het werkt hetzelfde als bijvoorbeeld bij het wielrennen. Daar heb je team Jumbo-Visma en Sunweb bijvoorbeeld. Deze bedrijven gooien geld in een pot en hiervan wordt de wielrenner, het materiaal, de hotels, andere onkosten, de coaches, trainers, mensen die de fietsen onderhouden etc van betaald. Dit heb je ook bij het schaatsen, daar heb je ook team Jumbo-Visma en nog wat andere. In de de formule 1 rijdt Max Verstappen ook voor Team Redbull. Doordat het commericieel is, dus bedrijven betalen het, kunnen sporters hun sport uitoefenen en er van leven. Zo bedrijf doet dat onder ander voor reclame en wil daarom wel goede sporters aan hun binden die hoog kunnen eindigen. Maar het zegt eigenlijk niks over hoe goed je bent. Het is geen ranking. Ze kunnen met ieder persoon een contract aangaan. Ook met een ruiter die alleen wedstrijden rijdt op B-niveau. Alleen omdat ze het leuk vinden op die persoon te steunen.

Himyar
Berichten: 4515
Geregistreerd: 14-08-01

Re: Al de verschillende teams en selecties, kan het niet volgen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-19 17:27

Bedankt, het is me een stuk duidelijker!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers