Dressuur koning maar niet willen nageven

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
piendumaitre
Berichten: 18976
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 22:56

xPabloBokt schreef:
Nageeflijk houdt in dat een paard van voor naar achteren gereden wordt, over de rug loopt en rond en ontspannen in de hals is. Dat is dan ook niet direct via de voorkant/mond te vragen, maar doormiddel van ontspanning, gedragenheid en de motor achterin leggen.

Hoe "vraag" je hem normaal gesproken nageeflijk? Want er is een verschil tussen neus naar beneden en daadwerkelijk nageeflijk lopen.


Pardon? Een paard dat correct gereden wordt die wordt van ACHTEREN naar voren gereden.piendumaitre
Berichten: 18976
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 08:35

xPabloBokt schreef:
Sorry, dat bedoel ik. Lange werkdag gehad :7


_O- Kan de beste overkomen. Gebeurt hier ook vaak.

Mischien TS kun je beter proberen om het paard voorzichtig in de les losser te werken. Zeker een paard die vroeger wel goed heeft leren gaan, kan dit soms verrassend snel oppakken. Is niet zo spectaculair wellicht voor jezelf maar wel eerlijker en beter/ gezonder richting het paard. Als je in staat bent om aan te sluiten bij het niveau en mogelijkheden van je manege paard, en hem iets beter na de les af te geven, zal hij je dankbaar zijn.

Meestal betekent dit basis oefeningen doen en proberen correct te rijden waardoor paard zich gaat ontspannen. Is niet gemakkelijk maar het kan wel.

Misschien kun je daarnaast een privé paard erbij gaan rijden, die wel lekker in zijn vel zit en met dat paard gaan lessen zodat je zelf ook verder komt. Blijkbaar ben je daar aan toe.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: LadyAnna, lkaw, Nicky1963, Pastis, TurboDi en 3 bezoekers