Bokt.nl • Noord Spanje/ Baskenland
Pagina 1 van de 1

Noord Spanje/ Baskenland

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-06-19 12:08
door Goof
Ik zit eraan te denken om komende zomer met de tent naar Noord Spanje te rijden. Niet naar de Costa's (want daar word ik doodongelukkig van), maar de Pyrenee├źn door en dan rechtsaf. Navarra, Baskenland, Golf van Biskaje, die kant op.
We zullen niets boeken, maar gaan op de bonnefooi van camping naar camping, en gaan vooral voor natuur en cultuur. Niet voor massatoerisme.
Iemand ervaring met deze regio? Tips voor mooie, idyllische plekjes of fijne (kleine) campings? Leuke dorpjes?

Re: Noord Spanje/ Baskenland

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-06-19 19:55
door Neonlight
In 2009 zijn wij in het naseizoen in Baskenland geweest met een camper, om via Santiago richting Lissabon te gaan. Ik vond de campings behoorlijk tegenvallen, het zijn doorgaans spanjaarden met vaste plaatsen die op zo'n camping zitten.
Ik vond Santillana del Mar een heel leuk middeleeuws dorp, en we hebben een paar dagen in Potes gestaan, in Picos de Europa (die camping was goed). Verder zijn we nog in het vissersdorp Cudillero geweest, ook een mooi dorpje maar daar was de camping niet veel.
Golf van Biskaje hebben we overgeslagen, zijn we 1 nacht geweest met noodweer. In die hoek kan het enorm spoken met het weer.

Re: Noord Spanje/ Baskenland

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-06-19 20:16
door xrobbiee
Ik ben voor een half jaar op uitwisseling in San Sebastian. Zeker de moeite waard om een dagje heen te gaan. De natuur om de stad heen is ook echt ontzettend mooi en deze plek heeft ook een hele rijke geschiedenis.

Re: Noord Spanje/ Baskenland

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-06-19 21:30
door Goof
Dank voor de tips.
Ik vind de campings niet super belangrijk, we blijven er hooguit enkele nachten en als ik er goed kan douchen is het prima zat. De rest maakt niet uit.