Hartige Clafoutis

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
daydream

Berichten: 598
Geregistreerd: 18-10-04

Hartige Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-06-07 11:53

Hartige Clafoutis
voor 4 personen: 1 rode ui, 1 courgette, 1 prei , 30 gr boerenboter, 100 gram ham of spek blokjes, en 150 gram champignons, 100 gram bloem, 2 eieren, 2 deciliter melk, 150 gram belegen boerenkaas, zout, peper

In de trant van het platteland volgt hier een recept voor hartige clafoutis, een soort quiche maar dan zonder deegbodem en dus minder vet. Geschikt als hoofdgerecht samen met salade, of bijgerecht bij BBQ. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes . Halveer de prei in lengt en snijd de helften in smalle reepjes. Spoel de reepjes zo nodig met water schoon en laat ze juitlekken. Verhit de boter in een grote koekenpan of wok en bak daarin op matig vuur de spekjes en de champignons lichtbruin en/of maak de ham klaar. Neem ze uit de pan. bak in het bakvet de snippers ui een minuut lang, doe er dan de stukjes courgette en prei bij en bak dit al omscheppend nog 5 minuten op halfhoog vuur. Vet een lage taartvorm in met boter of olie en verdeel over de bodem groenten, spekjes, en 100 gram kaas. Roer een glad beslag van bloem en eieren en de helft van de melk. Verdun het beslag met de rest van de melk. Doe er zout, peper en de rest van de kaas bij. Verdeel het beslag over de groenten. Laat de koek in 30 tot 40 minuten gaar worden in de oven (plat is sneller gaar dan hoog). De clafoutis kan lauw of warm gegeten worden. In punten.

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Re: Hartige Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-07 13:38

Dat ziet er heel goed uit Ja , ga ik een keertje maken!

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Hartige Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-07 16:18

klinkt erg lekker, maar er zit toch nog steeds een bodem overheen? Alleen minder boter.

daydream

Berichten: 598
Geregistreerd: 18-10-04

Re: Hartige Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-06-07 19:35

Nee hoor, geen bodem alleen aan de buitenkant vormt zich vanzelf een korstje van het deeg en de kaas. Ik zou zeggen probeer het eens uit, volgens het recept, dan zie je wat ik bedoel

Hilli

Berichten: 22949
Geregistreerd: 28-07-04
Woonplaats: My home is where my horse is...

Re: Hartige Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-07 13:38

Lielle schreef:
klinkt erg lekker, maar er zit toch nog steeds een bodem overheen? Alleen minder boter.

Het is een beetje vergelijkbaar met een flink omelet qua structuur. In elk geval is het erg smakelijk - evenals de zoete varianten van clafoutis Vingers aflikken Ja