Voorbereiding: In een steelpan water aan de kook brenge, tomaat inkruisen onderdompelen en afspoelen onder koud water, ontvellen en pitjes eruit halen dan het vruchtvlees in mooie blokjes snijden. Slakruiden fijn hakken garnalen onder stromens water afspoelen en goed laten uitlekken in een kom tomaat en kruiden omscheppen en peper en zout naar smaak toevoegen.
Bereidingswijze: In een pan 3/4 liter water aan de kook brengen bouillontabl. er boven verkruimelen en al roerend oplossen. in een andere pan boter smelten Bloem erdoor roeren. beetje bij beetje de bouillon en de melk er bij doen en roeren tot een mooie gladde soep ontstaat. Kaas toevoegen en al roerend laten smelten. nog even twee minuutjes laten doorkoken en dan de garnaaltjes en de noormuskaat en peper naar smaak toevoegen.
Voorbereiding: soepballen:doe het gehakt en de ketjap manis in een kom. de bosuitjes versnipperen en er bij doen. Daar kleine balletjes van draaien.
Bereidingswijze: Smelt de boter 1 min. op 600 watt. Maak de uien en de knoflook schoon. Snij ze in blokjes en doe die dan bij de boter in de schaal. Even omroeren. Zet dit 2 min. op vol vermogen in de magnetron. Maak dan de aardappelen en de bloemkool schoon, snij de aardappel in blokjes en doe dit dan beide bij de uien. Zet dit voor 3 min. op vol vermogen in de magnetron. Maak de courgette schoon maak er blokjes van en doe die in de schaal. Verkruimel de bouillonblokjes boven de schaal doe de tomatenpuree er bij en het heet water. De 2 eetlepels macaroni en de soepballetjes. Zet dit voor 7 min. in de magnetron op vol vermogen. Doe nu nog de slagroom erbij en zet het nu nog voor 1 min. op vol vermogen. Alles is op 900 watt klaar gemaakt.
Romige Mosterdsoep
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten: 6 dl kippebouillon extra belegen kaas 20 g boter 20 g bloem 2 dl creme fraiche 1 eetlepel dijon-mosterd 1 eetlepel grove mosterd 2 eierdooiers peper (niet noodzakelijk, wel lekker: uitgebakken spekblokjes)
Bereidingswijze: Breng de bouillon aan de kook Snijd de extra belegen kaas in kleine reepjes. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet de bouillon en de creme fraiche erbij, alsmede de twee soorten mosterd en blijf roeren tot er een gebonden soep ontstaat. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer de losgeklopte eierdooiers erdoor. Daarna eventueel de spekblokjes erbij. Breng het op smaak met zout en peper. Vul de soepkommen en bestrooi ze met kaas.
Voorbereiding: lente-uitje snipperen. Pan met de olie op middelhoog vuur verhitten.
Bereidingswijze: Fruit het gesnipperde uitje in de olie. houd 4 toefjes waterkers apart, voeg de rest toe aan het sjalotje en laat dit even slinken. Voeg 2 dl water toe, breng aan de kook en pureer de massa met de staafmixer. Bereid de inhoud van het pakje soep met 5 dl water en roer de waterkerspuree erdoor. Goed doorwarmen. In bord of kom scheppen en garneren met met een toefje waterkers.
Hulpmiddelen: soep pan, klein koekepannetje, staafmixer
Voorbereiding: Zet de pan voor de helft gevuld met water op hoog vuur en voeg, wanneer het water kookt, de bouillonblokjes toe. Verdeel de broccoli in roosjes en doe in het kokende water rooster de pijnboompitjes in het koekepannetje op hoog vuur totdat ze goudgeel zijn.
Bereidingswijze: Laat de broccoli koken tot deze zacht is, pureer vervolgens met de staafmixer en voeg de creme fraiche toe. Roer goed om, of gebruik de staafmixer. Voeg daarna 2 eetlepels boursin toe en de kruiden naar smaak (wees voorzichtig met thijm en rozemarijn, want deze kruiden kunnen snel overheersen), maak af met de strooiaroma en een klein beetje peper en zout.
Courgette Aardappelsoep
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten: 3 aardappels 1 courgette 2 kruidenbouillon tabletten peterselie/bieslook roomkaas met tuinkruiden(125 gr)
Hulpmiddelen: vergiet + schaar
Voorbereiding: bieslook en peterselie fijnknippen. Aardappels schillen, courgette en aardappels in blokjes snijden.
Bereidingswijze: courgette en aardappel in pan met 1 liter water en kruidenbouillontabletten 15 minuten koken. Met staafmixer pureren.
Voorbereiding: paprika in stukjes snijden en kaas raspen.
Bereidingswijze: boter smelten, paprika samen met de kerrie fruiten. De bloem toevoegen. Scheutje voor scheutje de melk en kokende bouillon toevoegen. Mais uit laten lekken en toevoegen. Tien minuten laten pruttelen. Zout, peper en nootmuskaat toevoegen. Van het vuur af de geraspte kaas toevoegen.
Hopelijk kan je zo even vooruit. Makkelijke en toch speciale soepen.
Eet smakelijk
batje
Berichten: 10563
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-02 17:01
Te gek, dank je!!!
Ik ben niet zo'n held in de keuken, maar ik ga het zeker proberen..
Mayo
Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern
Geplaatst: 22-09-02 20:15
Graag gedaan
Ik hoop voor je dat het lukt, ik heb niet zulke hele ingewikkelde (hoop ik) recepten geplaatst voor je
Ik hoor graag of het gelukt is en natuurlijk belangrijk, wat je moeder er van vond, ik denk dat ze wel heel blij zal zijn met je (mits het te eten is natuurlijk, hhiihi..)
batje
Berichten: 10563
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-02 23:29
Ben vanavond langsgegaan voor Mosterdsoep (thank god for de AH die open was ) Ze vond het ontzettend lekker, en eigenlijk was het best makkelijk! Heel erg bedankt, ook namens mams dus..