Mexicaanse taart
Hij komt niet van mezelf af, maar ergens van het internet en is zo lekker!
Een heerlijke milde mexicaanse ovenschotel met verse groenten en tortillachips. Voor 4 personen. Je doet er ongeveer 35 min. over om hem te maken.
Ingredienten
400-500 gram gemengd gehakt
50 gram braadboter
2 uien
1 rode paprika
4 tomaten
1 blik maiskorrels
2 zakken tortillachips (ik had aan 1,5 zak ruim voldoende)
1 zak voorverpakte andijvie (was bij mij 1/2, anders paste het niet)
2 bekertjes (125 mililiter) creme fraiche
1 zakje geraspte kaas
1 zakje mexicaanse kruiden
Bereiding
*Snij de ui, paprika en tomaat in kleine stukjes.
*Braad het gehakt rul in de boter en voeg de ui toe.
*Voeg na enkele minuten ook de paprika toe.
*Verdeel ondertussen een laag tortillachips over de bodem van een ovenschotel.
*Als het gehaktmengsel gaar is, verdeel dan ongeveer een derde van de *chips over de bodem van de schaal.
*Verdeel vervolgens de helft van de tomaten over het mengsel en daarover de helft van het blikje mais.
oe daarboven een flinke laag andijvie.
*Verdeel over de andijvie 1 bekertje creme fraiche. (Dit is best lastig, de andijvie plakt aan de lepel met creme fraiche )
oe dit alles nog een keer, dus eerst chips, dan het gehakt, de tomaten, de mais, de andijvie en tenslotte de creme fraiche.
oe de rest van de tortillachips over de schotel en verdeel daarover de geraspte kaas.
*Zet de schotel ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven van 225 graden en.. eet smakelijk!