ik heb 2 belegde broodjes voor de zoetekauwen onder ons. ze staan in een kookboek voor de lekkerste broodjes en die wil ik met jullie delen.
1e broodje;
rozijnenbrood met banaan en honing.
nodig; rijpe banaan
sneetje rozijnenbrood
eetlepel kwark
beetje honing
pel en snijd de bananen in schuine plakken, bestrijk het brood met de kwark en beleggen met de banaan, schep wat honing over de banaan.
2e broodje;
gegrild appelbroodje.
nodig;
oerbrood origine of boerenbrood(dunne sneetjes)
kleine appels (jonagold of elstar)
boter op kamertemperatuur
suiker.
verwarm de over voor op 225 graden, rooster het brood heel kort zodat het nog geen kleur heeft en iets steviger is. was de appels en boen ze goed af. verwijder klokhuis. halveer de appels en snijd ze met schil in niet al te dunne parten. brood licht besmeren met boter en bestrooien met suiker. appel dakpansgewijs op broodje leggen en wat suiker erover strooien. leg de broodjes op een bakplaat en zet ze voor 15 a 20 min. in de oven.
eet smakelijk.