Marije_jiplover schreef:Ik heb net dit topic gelezen, maar waar ik altijd een beetje moeite mee heb is dat er gezegd wordt suikervrij te eten, maar dan wel bananen of dadels te noemen.
In een banaan zit 25 gram suiker en 33 gram khd.
En voor gedroogde dadels geldt dat deze voor 70% uit suikers bestaan.
Dus hoezo passen een banaan of dadels in een suikervrij dieet?
Ik zie ook een paar reacties waar specifiek over geraffineerde suikers wordt gesproken. Dat is idd wat anders dan totaal suikervrij.
Ik pretendeer niet suikervrij te eten, ook niet zonder geraffineerde suikers, maar ik probeer zeker voor mijn maaltijden te zorgen dat ik alles zelf vers maak en dan bepaal ik zelf wat ik eraan toevoeg aan hulpstoffen.
Tips voor suikervrije vleeswaar: ik grill mijn eigen kipfilet met kruiden in de oven en snijd dat zelf in plakjes. Dan zit er helemaal niets in wat ik er niet in wil hebben.
En datzelfde geldt voor avondeten, gewoon alles zelf vers klaarmaken, geen kant en klare sausjes, geen pakjes en zakjes gebruiken, geen voorgekruid vlees uit de supermarkt.
Ik maak eigenlijk altijd alles vers zelf. Van pizzadeeg tot pastasaus, groenteschotels, etc.
En dat vind ik uiteindelijk minder ingewikkeld koken dan met zakjes en pakjes en potjes te koken.
En veel lekkerder.
Maar wat is dan de oorsprong van jouw kipfilet?
Ik heb toch de indruk dat de meesten hier bedoelen dat ze toegevoegde suikers mijden; dat is dan letterlijk gezien niet suikervrij maar suiker is een koolhydraat, dusse.......
Vlees komt hier overigens van lokale leveranciers. Er lopen hier "wilde" runderen in het bos en daar wordt beheer op gepleegd. De runderen die eruit gehaald worden, worden geslacht en als pakket verkocht.
Die interesse is zo groot dat het vlees binnen 10km van de oorsprong wordt gegeten.
edit: typo
Laatst bijgewerkt door ikke op 14-02-23 13:24, in het totaal 1 keer bewerkt