Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
MyWishMax schreef:Siamsmeesje schreef:Verder gevulde soepen (eventueel met room) en dat invriezen, doe ik zelf ook regelmatig. Scheelt gewoon veel werk als je snel iets warms wilt met eventueel een stokbroodje erbij.
Sommige groentes zijn ook rauw invriesbaar, gesneden ui, prei, champignons, paprika, courgettes en asperges en roerbak-/wokgroenten o.a. Die zijn dan het handigst in bevroren toestand te verwerken in soepen, stoofschotels en andere dingen. Hoef je de verse producten niet weg te gooien, maar kan je ze gebruiken wanneer jij het nodig hebt.
Zo heb ik nu al asperges in de vriezer liggen voor een lekkere aspergesoep met kerst En vul ik de vriezer met het overschot aan courgettes als de planten het goed doen.
Super, dat wil ik dus ook doen! Maar de soepen kan je zelfs met room invriezen? Ik vries wel erwtensoep en groentensoep in bijvoorbeeld, maar de tomatensoep durfde ik niet. Of de pastasaus die ik maak met room.
MyWishMax schreef:desi92 schreef:https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=31&t=2050797
Misschien kun je nog tips en inspiratie uit het mealprep topic halen
Ah goed idee, alleen jammer dat er maar weinig bij staat hoe je het dan op warmt Maar ik ga even verder lezen
Exitium schreef:Ik doe altijd boodschappen per week en maak m'n lijstjes vooruit, heb gisteravond m'n lijstje gemaakt voor wat volgende week zaterdag geleverd wordt. Omdat dat wat meer planning is heb ik een Excelbestand waarin ik min of meer plan wat ik wanneer wil eten, en omdat ik soms inspiratieloos ben heb ik daar ook een lijst met linkjes naar recepten enzo ingezet. Is dat laatste niet wat voor jou met dat soort zaken?
belle_boef schreef:Ik warm het vaak op in de wokpan. Zowel pasta als rijst gerechten.
Ik koop vaak grote porties, daar eten we 1 dag van en de rest gaat de vriezer in. Dat is dus gewoon gaar.
Ingevroren groente gooi ik zo in de olie. Zijn dan we al voorgesneden.
Peultjes en sperziebonen gaan onbewerkt de vriezer in. Die kook ik heel even.
ikke schreef:belle_boef schreef:Ik warm het vaak op in de wokpan. Zowel pasta als rijst gerechten.
Ik koop vaak grote porties, daar eten we 1 dag van en de rest gaat de vriezer in. Dat is dus gewoon gaar.
Ingevroren groente gooi ik zo in de olie. Zijn dan we al voorgesneden.
Peultjes en sperziebonen gaan onbewerkt de vriezer in. Die kook ik heel even.
Dat heet blancheren en werkt bijvoorbeeld ook prima met erwten en snijbonen.
Picopico schreef:Ik lees hier meerdere keren dat het eten droog wordt bij opwarmen in de magnetron. Mag ik vragen hoe jullie het opwarmen in de magnetron? Ik gebruik altijd een (glazen) schaal met deksel en het blijft meestal juist iets te nat.
MarlindeRooz schreef:En bij pasta is opbakken met wat extra olijfolie aan te raden!
Roodvos schreef:Idem met traybake gerechten, bijvoorbeeld groenten en aardappelschijfjes. Ovenschaal invetten, groenten etc erop, beetje kruiden en in de oven. Tussendoor een keer omscheppen. Maar daar hoef je niet continu bij te staan en te roeren.