Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
GamblersCup schreef:Sorry, geen recept hier... ik ben alleen heel benieuwd naar zo'n ijsmachine, ik ga volgen!
Krijg je daarmee echt ijs zoals je in zulke bakken kunt kopen in de supermarkt, of alleen sorbetachtig ijs?
Exitium schreef:Als je geen ijsmachine hebt:
- Cakevorm bekleden met vershoudfolie
- Au bain-marie in een grote kom 1 ei, 3 dooiers, vanille van een vanillestokje en 150 gram suiker doen en opkloppen tot het dik en lichtgeel wordt en de suiker opgelost is
- In een andere kom klop je 400 ml slagroom op, vervolgens spatel je de eimix voorzichtig in de slagroom
- Doe de helft in de cakevorm, doe er dan wat warmgemaakte Nutella (zodat 'ie schenkbaar wordt) in en doe vervolgens de andere helft in de cakevorm. Haal er vervolgens een mes doorheen om het te marmeren
- Doe er vershoudfolie overheen en plaats voor minimaal vier uur in de vriezer, liever een hele nacht
Om te serveren doe je er nog wat warmgemaakte Nutella en wat hazelnoten overheen
Exitium schreef:Als je geen ijsmachine hebt:
- Cakevorm bekleden met vershoudfolie
- Au bain-marie in een grote kom 1 ei, 3 dooiers, vanille van een vanillestokje en 150 gram suiker doen en opkloppen tot het dik en lichtgeel wordt en de suiker opgelost is
- In een andere kom klop je 400 ml slagroom op, vervolgens spatel je de eimix voorzichtig in de slagroom
- Doe de helft in de cakevorm, doe er dan wat warmgemaakte Nutella (zodat 'ie schenkbaar wordt) in en doe vervolgens de andere helft in de cakevorm. Haal er vervolgens een mes doorheen om het te marmeren
- Doe er vershoudfolie overheen en plaats voor minimaal vier uur in de vriezer, liever een hele nacht
Om te serveren doe je er nog wat warmgemaakte Nutella en wat hazelnoten overheen
lovelucydan schreef:Exitium schreef:Als je geen ijsmachine hebt:
- Cakevorm bekleden met vershoudfolie
- Au bain-marie in een grote kom 1 ei, 3 dooiers, vanille van een vanillestokje en 150 gram suiker doen en opkloppen tot het dik en lichtgeel wordt en de suiker opgelost is
- In een andere kom klop je 400 ml slagroom op, vervolgens spatel je de eimix voorzichtig in de slagroom
- Doe de helft in de cakevorm, doe er dan wat warmgemaakte Nutella (zodat 'ie schenkbaar wordt) in en doe vervolgens de andere helft in de cakevorm. Haal er vervolgens een mes doorheen om het te marmeren
- Doe er vershoudfolie overheen en plaats voor minimaal vier uur in de vriezer, liever een hele nacht
Om te serveren doe je er nog wat warmgemaakte Nutella en wat hazelnoten overheen
Die klinkt wel echt heel lekker met Nutella
Mjetterd schreef:Roomijs uit de ijsmachine is echt geweldig super simpel om te maken. Enige is dat je het koel gedeelte vooraf 2 dagen in de vriezer moet hebben, spontaan ijs maken zit er niet altijd in omdat het koel gedeelte wel wat ruimte inneemt en ik niet wil dat die altijd in de vriezer plek inneemt.