Quiche met broccoli, kip, cashewnoten en stoofperen! Kip in blokjes, kruiden met peper, zout en kerrie. Na aanbakken goed laten uitlekken. Stoofperen ook zo droog mogelijk in de quiche (dus indien uit blik, werkt prima, ook goed laten uitlekken). Broccoli even kort blancheren.
een hele simpele....prei/ui en spekjes. Spekjes en ui even aanbakken, prei in stukjes erbij tot het is geslonken. mengsel van room en ei erbij en geraspte kaas er overheen
fransje23
Berichten: 15412
Geregistreerd: 09-07-03
Woonplaats: Heiloo
Geplaatst: 21-09-21 10:24
Hartige nasitaart en dan combineren met pindasoep, kroepoek en een komkommer/atjar etc
(Diepvries)Spinazie, roomkaas, cashewnoten en ananas
Echt heerlijk, altijd een gigantische hit. Zonder ei.
happyjoyce
Berichten: 4495
Geregistreerd: 01-06-03
Woonplaats: Stuifzand
Geplaatst: 21-09-21 10:37
Ik volg dit even! Wij vinden kip in een hoed nog steeds heel lekker. Ik doe er alleen nog een ui en paprika bij in. [VT] recept Kip in een Hoed
gaucho
Berichten: 9545
Geregistreerd: 29-10-05
Geplaatst: 21-09-21 10:41
Ik vind de 'frisse quiche net flameroasted zalm' van Albert Hein erg lekker, en dat geldt voor veel mensen.
Zelf vind ik alles met blauwe kaas lekker, maar daar moet je echt van houden.
Manou
Berichten: 3377
Geregistreerd: 30-05-04
Geplaatst: 21-09-21 10:43
Al jaren een favoriet, broccoli-mais taart. Kleine broccoliroosjes, maiskorrels, beetje gebakken spekreepjes, wat geraspte kaas en ei/room mengsel. Spekreepjes kunnen er uit voor een vegetarische variant.
Hartige taart met spinazie maak ik met ricotta in plaats van room, scheelt veel vocht. Heerlijk met geitenkaas of blauwe kaas erin.
In de AH app zoeken op taart met ham en tuinerwten. Toevallig gisteren nog op
Ik vervang alleen de bodem door simpele hartige taartdeeg.
assie
Berichten: 9492
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun
Geplaatst: 21-09-21 11:00
Mijn favoriet is bloemkool- of broccolitaart.
Oven voorverwarmen op +/- 180 graden. Ronde ovenschaal invetten en 6-8 (afhankelijk van hoe groot de ovenschaal is ) plakjes roomboterbladerdeeg laten ontdooien. Broccoli of bloemkool in roosjes hakken, even kort blancheren (+/- 4 minuten). Ondertussen een pakje spekjes opbakken in koekenpan. (je kunt ook hamblokjes gebruiken, die hoeven niet eerst gebakken). Broccoli afgieten en laten uitlekken. Ovenschaal bekleden met de bladerdeeg plakjes (en dan zo dat de punten eroverheen hangen). Daaroverheen de spekjes (of hamblokjes). Dan de broccoli (of bloemkool). En tot slot een mengsel van 1 ei, een half (of heel) pakje boursin en 100 ml creme fraîche. Bladerdeegpuntjes eroverheen vouwen (naar het midden toe, hoeft niet geheel bedekt) Hele zooitje een minuut of 40 in de oven. Mmmm, lekker. Ik weet wat ik vanavond eet
Morganlefay
Berichten: 8706
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney
Geplaatst: 21-09-21 12:03
Quiche/hartige taart Bij mij gaat er 250 gram kip doorheen, 50 gram veenbessen en een flinke hand pecannoten. Verder kookroom ipv de melk en de geraspte kaas. Apart een salade met pecannoten en kerstomaatjes.
CairnTerrier
Berichten: 989
Geregistreerd: 12-07-20
Woonplaats: Laren
Geplaatst: 21-09-21 12:29
Hartige preitaart met bladerdeeg.
- Preien - Gerookte kipreepjes - Kookroom - Sambal (beetje) - Ei (om het geheel te binden)
Quiche voor de luie koker: zongedroogde tomaat, pijnboompitjes en feta.
SimplySusan
Berichten: 192
Geregistreerd: 06-01-09
Geplaatst: 21-09-21 12:46
Mijn favoriete quiche is de broccoli camembert taart met nootjes.
Als deeg kun je bladerdeeg gebruiken of Tante Fanny quichedeeg uit het koelschap van de supermarkt. Broccoli (gekookt) 200 ml slagroom 1 ei 1 Camembert Gezouten Cashewnoten of gemengde notenmix
Bedek de vorm met deeg, leg de broccoli en gesneden plakken camembert op het deeg. Klop het ei met de slagroom en giet over de taart. Strooi de nootjes over de taart.
Zelf gebruik ik het deeg van Tante Fanny en als ik deeg over heb, maak ik een ruitjespatroon zoals bij een appeltaart. Deeg als de taart klaar is bestrijken met het restje van het gekluste ei geeft een mooi bruin glanzend resultaat. Afbakken in ongeveer een half uur bij 200 graden.
Ik doe er wel wat extra kruiden/peper/zout op, anders vind ik het te flauw van smaak.
Bloemetje75
Berichten: 1991
Geregistreerd: 19-07-11
Geplaatst: 21-09-21 13:01
Diepvriesbladerdeeg of ander kant en klaar deeg Broccoli in kleine roosjes (rauw) Cashewnoten Brie
Bekleed een vorm met deeg, vul met broccoli/cashewnoten en plakjes brie, deegdeksel er op. 45 min op 180/200 graden. Eventuele ringen rode ui er bij.
Heel makkelijk en vega. En er zeurt niemand hier in huis….
Anders bakplaat bekleden met bladerdeeg. Bestrijken met pesto, plakken tomaat er op, stukjes feta er op. Na het bakken (25/30 min op 200) geroosterde pijnboompitten er op. Serveren met salade.
Liselot
Berichten: 32202
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 21-09-21 13:04
happyjoyce schreef:
Ik volg dit even! Wij vinden kip in een hoed nog steeds heel lekker. Ik doe er alleen nog een ui en paprika bij in. [VT] recept Kip in een Hoed
Ik maak hem net ietsje anders, maar hier ook een dikke favoriet en mijn man zijn lievelingseten
Rosalie_91
Berichten: 92
Geregistreerd: 13-03-14
Geplaatst: 21-09-21 14:05
Quiche met witlof, camembert en pecannoten (je moet daarna alleen wel 3 dagen sporten om de extra vetjes er weer af te krijgen )