Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
fjordjes schreef:En als het onweert bederft de soep. Dat zegt m'n man, geloof er geen zak van.
Boompje1985 schreef:En wie wast er nog meer zn kipfilets en rijst voor het koken en bakken?
Boras schreef:Doen jullie ook wat zout in het kookwater van eieren?
Als de dooier dan per ongeluk kapot gaat, dan loopt het ei niet (zo) uit. Heb ik ooit gelezen.
Nu moet ik zeggen dat ik water en ei weggooi als het ei kapot gekookt is. Ik vind slierten ei, in welke vorm dan ooit, weerzinwekkend Dan begin ik helemaal opnieuw. Reden waarom ik liever bruine eieren dan wittere eieren heb. Die zijn/lijken steviger.
Lielle schreef:handige trucs om de gaarheid van vlees te testen. weerstand van het vlees als je erop duwt vergelijk je met de weerstand van de muis van je hand als je je duim tegen een andere vinger houdt:
medium-raar = duim tegen wijsvinger
schoenzool = duim tegen pink
en alle gradaties daartussen
Prima2Donna schreef:Lielle schreef:handige trucs om de gaarheid van vlees te testen. weerstand van het vlees als je erop duwt vergelijk je met de weerstand van de muis van je hand als je je duim tegen een andere vinger houdt:
medium-raar = duim tegen wijsvinger
schoenzool = duim tegen pink
en alle gradaties daartussen
Hier klopt echt niks van. Je kan niet zomaar voelen hoe gaar iets is (ook omdat elk stuk vlees anders is). Als je het echt wil weten, investeer in een goede vleesthermometer en dan heb je een veel nauwkeurigere methode
Boras schreef:Doen jullie ook wat zout in het kookwater van eieren?
Als de dooier dan per ongeluk kapot gaat, dan loopt het ei niet (zo) uit. Heb ik ooit gelezen.
Nu moet ik zeggen dat ik water en ei weggooi als het ei kapot gekookt is. Ik vind slierten ei, in welke vorm dan ooit, weerzinwekkend Dan begin ik helemaal opnieuw. Reden waarom ik liever bruine eieren dan wittere eieren heb. Die zijn/lijken steviger.
Boras schreef:Doen jullie ook wat zout in het kookwater van eieren?
Als de dooier dan per ongeluk kapot gaat, dan loopt het ei niet (zo) uit. Heb ik ooit gelezen.
Nu moet ik zeggen dat ik water en ei weggooi als het ei kapot gekookt is. Ik vind slierten ei, in welke vorm dan ooit, weerzinwekkend Dan begin ik helemaal opnieuw. Reden waarom ik liever bruine eieren dan wittere eieren heb. Die zijn/lijken steviger.
Ibbel schreef:Boras schreef:Doen jullie ook wat zout in het kookwater van eieren?
Als de dooier dan per ongeluk kapot gaat, dan loopt het ei niet (zo) uit. Heb ik ooit gelezen.
Nu moet ik zeggen dat ik water en ei weggooi als het ei kapot gekookt is. Ik vind slierten ei, in welke vorm dan ooit, weerzinwekkend Dan begin ik helemaal opnieuw. Reden waarom ik liever bruine eieren dan wittere eieren heb. Die zijn/lijken steviger.
ALs je zout aan het water toevoegt krijg je een 'kooktraject'. Maw, het water gaat dan tussen pak 'm beet 90 graden en 100 graden koken ipv bij 100 graden. Dat betekent dat het water dus geleidelijker gaat koken, waardoor de eieren (en dan vooral de luchtzak) geleidelijker uitzetten zodat ze niet zo snel barsten.