Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Apple schreef:Ik weet niet of het hier al genoemd is en het is eigenlijk een enorme open deur maar.....
Altijd eerst het hele (!) recept doorlezen voordat je aan de slag gaat
Ierpier schreef:- Ver(drie)dubbel de knoflook in een recept
- Draai het hele dekseltje met ienieminie gaatjes van je gedroogde kruiden potje af en ga dan kruiden
Boras schreef:Ik gebruik geen verse knoflook meer. Telkens als we de volgende ochtend beneden kwamen, stonk de woonkamer/open keuken nog erg naar de knoflook van de vorige avond. Onze afzuigkap is blijkbaar niet sterk genoeg.
We zijn overgestapt op knoflookpoeder en geen stank meer in huis. Het is vast als vloeken in de kerk, maar ik vind het een prima oplossing. En lekker makkelijk
Apple schreef:Ik weet niet of het hier al genoemd is en het is eigenlijk een enorme open deur maar.....
Altijd eerst het hele (!) recept doorlezen voordat je aan de slag gaat
Apple schreef:Ik weet niet of het hier al genoemd is en het is eigenlijk een enorme open deur maar.....
Altijd eerst het hele (!) recept doorlezen voordat je aan de slag gaat
Snippergroen schreef:Apple schreef:Ik weet niet of het hier al genoemd is en het is eigenlijk een enorme open deur maar.....
Altijd eerst het hele (!) recept doorlezen voordat je aan de slag gaat
En gooi een eventuele verpakking met instructie niet meteen weg, want je gaat 'm nog 10x uit de prullenbak vissen om terug te lezen wat je moet doen
Lau07 schreef:Julia Child, door wiens kookboeken ik (en met mij vele Amerikanen) de Franse keuken heb leren ontdekken, had een paar prachtige uitspraken die ik veel gebruik:
“With enough butter, anything is good.” --> Julia Child gebruikt in haar recepten zo onwijs veel boter. Maar alles wordt er echt beter van. Ik ben weleens heel vreemd aangekeken bij de supermarkt toen ik met een enorme voorraad boter naar huis ging omdat ik een paar van haar recepten wilde proberen.
nine1987 schreef:Niet zozeer koken, maar voor het behoud van je tosti ijzer: leg een vel bakpapier in je tosti ijzer en leg hier je tosti tussen.. Nooit meer een smerig, aagekoekt tosti ijzer..
Jolien87 schreef:Boras schreef:Ik gebruik geen verse knoflook meer. Telkens als we de volgende ochtend beneden kwamen, stonk de woonkamer/open keuken nog erg naar de knoflook van de vorige avond. Onze afzuigkap is blijkbaar niet sterk genoeg.
We zijn overgestapt op knoflookpoeder en geen stank meer in huis. Het is vast als vloeken in de kerk, maar ik vind het een prima oplossing. En lekker makkelijk
Probeer eens Lampe Berger. Het is niet goedkoop maar ideaal tegen kookluchten.
axel_1997 schreef:nine1987 schreef:Niet zozeer koken, maar voor het behoud van je tosti ijzer: leg een vel bakpapier in je tosti ijzer en leg hier je tosti tussen.. Nooit meer een smerig, aagekoekt tosti ijzer..
Waarom is een tosti maken geen koken?
Voor het behoud van kookgerei heb ik nog wel een tip.
Ga nooit in een studentenhuis wonen!
Tijdens mijn introweek gingen we op bezoek bij een studentenhuis van de studentenvereniging.
De vuile vaat stond 40 cm hoog opgetast op het aanrecht.
Ik, sarcastisch: 'Lekker schoon hier.'
Die student, diep verontwaardigd: 'We hebben nog speciaal voor jullie opgeruimd!'
Later toch in een studentenhuis terecht gekomen. In en om het tosti-ijzer zaten genoeg kruimels en verbrande kaas voor een hele tosti. De frituurpan was drie maanden oud. Maar er zat een halve centimeter aangekoekt frituurvet in. Alle pannen hadden bladderende teflonlagen. Eén keer per week aten we gezamenlijk voor het bewonersoverleg. De meeste van die figuren kwamen niet verder dan aardappels groente en vlees. Dat is een gerecht waarin je drie dingen fout kan doen. Ze speelden het klaar om alle drie die dingen keer op keer fout te doen. Het vlees aangebrand, de aardappels half gaar en de groente plat gekookt. Dus negen van de tien keer stond ik te koken zodat er tenminste iets eetbaars op tafel stond. En de staat van de keuken was echt verschrikkelijk.
Voor het geval ik ooit weer de pech heb met huisgenoten te moeten samenwonen heb ik voor mezelf een paar kookvoorwaarden opgesteld.Ik ben geen keukenprins. Ik ben culinair dictator.
[1] Om 17:00 uur is de keuken brandschoon.
[2] De vaat is dezelfde avond afgewassen en opgeruimd.
[3] Iedereen eet wat de pot schaft.
[4] Iedereen betaalt mee.
[5] Iedereen verschijnt aan tafel als het eten klaar is.
[6] regel maar onder elkaar hoe je het voor elkaar krijgt.
[7] Als deze regels niet gevolgd worden staat er geen eten op tafel.