.

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:12

.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 22:43, in het totaal 1 keer bewerkt

Dammie

Berichten: 3321
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Ja.

Re: Stoofpeertjes recept gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:18


Caira
Berichten: 26067
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Stoofpeertjes recept gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:19

Schil de peertjes, doe ze in een pan, giet er een fles gluhwein overheen en wacht geduldig tot ze klaar zijn. Makkelijker kan niet!

Rocamor

Berichten: 10871
Geregistreerd: 21-11-02

Re: Stoofpeertjes recept gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:22

En gooi er dan ook wat geraspte gember bij.

Ik gebruikte overigens port met een snuif kaneel erbij ipv glühwein. Maar ook die gember hoort er doorheen.

Héb wat kilo's ingemaakt afgelopen najaar.

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:23


ellepel

Berichten: 47341
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:24

ik maak ze altijd met bruine suiker en kaneel.
heel simpel.

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:25

Ik schil ze, snij ze in 4en, klokhuizen eruit.
Beetje water in de pan dat ze net niet onder staan.
Suiker en kaneel erbij en dan 1.5-2 uur zachtjes koken.

Rode bessensap kan je gebruiken.
Dan krijgen ze meer smaak en een mooie rode kleur.

BaileyMix

Berichten: 7918
Geregistreerd: 03-01-11
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:29

Waarom wil je zonder wijn?

Ik doe gewoon een laagje van +- 4 cm water, dan een fles rode wijn, stuk of 4 kaneelstokjes en perensuiker of (lichte) basterdsuiker. Smelten in je mond <3

verootjoo
Berichten: 35642
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:29

Met licor 43 :9 dat is het lekkerst.

En niet koken zoals ik hierboven lees, maar echt stoven, duurt wel langer.

Met licor doen wij alleen met kerst, als ik ze gewoon maal altijd met suiker en kaneel.

Niqui

Berichten: 2172
Geregistreerd: 16-01-08
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:30

We vinden het lekker met zwarte bessensap, kaneelstokjes en basterdsuiker. En gieser wildeman stoofpeertjes. Van de bessensap worden de peertjes ook mooi van kleur.
Laatst bijgewerkt door Niqui op 21-12-20 20:31, in het totaal 1 keer bewerkt

MyWup

Berichten: 2522
Geregistreerd: 24-03-06
Woonplaats: dorpie in Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:30

Ik maak ze ook wel eens met witte wijn, steranijs en gember. Als je geen alcohol wilt dan kan je witte druivensap doen.
Even wat anders

Evelyne79

Berichten: 4003
Geregistreerd: 13-04-05
Woonplaats: Wijchen

Re: Stoofpeertjes recept gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:32


oomens

Berichten: 8812
Geregistreerd: 12-04-07
Woonplaats: 's-Gravenhage

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:33

Kaneelstokje, steranijs, sinaasappelschil, port en wat suiker is geloof ik wat wij erin doen. En dan na afloop het vocht invriezen en voor de volgende keer gebruiken.

MTinker
Berichten: 797
Geregistreerd: 07-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:34

ClaudiaHS schreef:
Ik schil ze, snij ze in 4en, klokhuizen eruit.
Beetje water in de pan dat ze net niet onder staan.
Suiker en kaneel erbij en dan 1.5-2 uur zachtjes koken.

Rode bessensap kan je gebruiken.
Dan krijgen ze meer smaak en een mooie rode kleur.


Dit inderdaad, niet te moeilijk over doen. Ik vind zr het lekkerste zonder bessensap of wijn. Gewoon koken in suiker en kaneel. En alles op de gok

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:39

MTinker schreef:
ClaudiaHS schreef:
Ik schil ze, snij ze in 4en, klokhuizen eruit.
Beetje water in de pan dat ze net niet onder staan.
Suiker en kaneel erbij en dan 1.5-2 uur zachtjes koken.

Rode bessensap kan je gebruiken.
Dan krijgen ze meer smaak en een mooie rode kleur.


Dit inderdaad, niet te moeilijk over doen. Ik vind zr het lekkerste zonder bessensap of wijn. Gewoon koken in suiker en kaneel. En alles op de gok



Wij ook :D

Heb ze vanmiddag ook gemaakt.

Afbeelding

flitzz
Berichten: 1271
Geregistreerd: 25-08-08
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:45

Ik schil ze, klokhuizen eruit. Water in de pan, peren erin, 4 of 5 kaneelstokjes erin, flinke scheut rode ranja of rode wijn, een paar schepjes suiker. Ik breng de peren aan de kook en laat ik ze de hele dag sudderen. Ik begin meestal de avond van tevoren ze al klaar te maken, en dan laat ik de peren sudderen totdat ik naar bed ga.
De volgende dag zet ik de peren in de loop van de dag weer aan en laat ze de hele dag sudderen totdat we gaan eten. Ik vind ze lekkerder als ze een nacht gestaan hebben (dan krijgen ze ook die diep rode kleur).

Supervixen

Berichten: 12840
Geregistreerd: 28-04-11

Re: Stoofpeertjes recept gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:48

Ik schil ze, klokhuis eruit, in kwarten. Wijn erbij, citroenschil, suiker, kruidnagels en kaneelstokjes. Dan koken.

H_W_
Berichten: 69
Geregistreerd: 25-05-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:49

Caira schreef:
Schil de peertjes, doe ze in een pan, giet er een fles gluhwein overheen en wacht geduldig tot ze klaar zijn. Makkelijker kan niet!



Ik doe er nog wat kaneel en vanillesuiker bij. Snij ze in kwarten zonder klokhuis

Ineke2

Berichten: 33118
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:51

Schillen, klokhuis verwijderen, cassis, suiker en kaneel erbij en zachtjes laten koken :9

ynskek
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 10425
Geregistreerd: 11-05-13
Woonplaats: Dronten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:53

Stoofperen schillen. In zijn geheel met steeltje en al in een pan met water en 2 kaneelstokjes. Daar een scheut azijn en wat suiker er bij (ben je van zoet doe je er iets meer suiker in dan als je niet van heel zoet bent)

Aan de kook brengen, 1,5 uur zacht laten koken en in de gaten houden of het vocht niet te snel weg kookt.

Dan klein flesje rode wijn er bij (zo een van ongeveer 250 ml)

Opnieuw aan de kook brengen en 1 uur nog laten staan.

Let op echt ruim water er bij doen aan t begin

LaDonna75

Berichten: 2145
Geregistreerd: 01-01-10
Woonplaats: Gelderland

Re: Stoofpeertjes recept gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 20:56

Ik bereid ze altijd geschild, in kwarten en klokhuis eruit, met enkel een bodempje water en flinke snuif kaneel in de slowcooker, een uur of 5 wel. Zonder wijn of port of whatever, hoewel dat wel kan natuurlijk. Een glas glühwein is ook lekker, de alcohol verdampt door het lange koken wel.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 21:03

.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 22:43, in het totaal 1 keer bewerkt

N0a
Berichten: 4770
Geregistreerd: 11-02-07

Re: Stoofpeertjes recept gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 21:06

Ik doe altijd m'n stoofperen in een pan met speciale suiker voor stoofperen. Erg lekker! Perenrood heet dat spul.

Imre

Berichten: 14200
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 21:06

Ik doe er helemaal geen suiker bij. Wel kaneelstokjes en steranijs. En water en een sapje. Soms is dat gewoon appelsap, soms wijn, soms druivensap, allemaal lekker.

BaileyMix

Berichten: 7918
Geregistreerd: 03-01-11
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-20 21:09

Natuurlijk afhankelijk van hoeveel peertjes en vocht je hebt, ik doe er meestal zo'n 4 eetlepels bij (stuk if 15 peertjes). En dan dus basterd- of perensuiker, geen gewone witte.


Omg stoofperen ik begin er helemaal van te watertanden haha <3