Gisteren heeft de kookplaat de geest gegeven. Het ziet er helaas naar uit dat het wel even gaat duren voor die gerepareerd is. Gelukkig hebben we nog een tweepits toestel staan, dus dat wordt de komende tijd veel eenpansgerechten maken. Vandaag hebben we boerenkool stamppot op, morgen maak ik chili, en dan...
Zat recepten te vinden op internet natuurlijk, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Dus wat zijn bij jullie absolute toppers?
Aardappeljes met ui, spekjes,paprika, courgette in 1 pan. Stukje vlees in andere pan.
Pasta, nasi, rode kool met gekookte aardappelen en dan een stukje vlees erbij met korte opbaktijd en theedoek over de pan die van t vuur was om de boel warm te houden.
Verder allerlei wokvarianten,lekkere gevulde soep, omelet, pannenkoeken, broodje hamburger met salade.
DieL_Zor
Berichten: 3883
Geregistreerd: 04-04-08
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: 15-11-20 19:53
Wok is altijd goed groentes, eventueel iets van vlees, sausje erbij in de pan. Noodles oid van te voren in heet water leggen en dan op het einde nog even meeroeren et voila.
En datzelfde kan ook heel goed met krieltjes. Beginnen met de aardappeltjes en dan de groentes erbij. Beetje kruiden en ook een lekker en snel maaltje met 1 pan.
In groentes kun je natuurlijk oneindig variëren. Ik ben met dit soort gerechten altijd dan van sperziebonen en courgette. Komkommer in de wok erbij is ook lekker!
Kookaburra
Berichten: 5390
Geregistreerd: 23-07-20
Woonplaats: Op een laaghangende tak in een loofbos.
Heb je inderdaad een oven, en zijn er dingen die je niet eet zoals vlees of gluten?
Ik lees ook even mee, en heb wellicht nog wat recepten voor je. Ik woon sinds kort op mijzelf
Kanzi
Berichten: 2656
Geregistreerd: 29-06-04
Woonplaats: België
Geplaatst door de TopicStarter: 15-11-20 20:19
Emj_23 schreef:
Heb je toevallig ook een oven?
Ja! Dus ovenschotels zijn ook welkom.
Kookaburra
Berichten: 5390
Geregistreerd: 23-07-20
Woonplaats: Op een laaghangende tak in een loofbos.
Geplaatst: 15-11-20 20:37
Ik heb net een recept van iemand gekregen en geprobeerd. Was erg lekker!
Voor een kleine ovenschaal (ik heb de helft opgegeten en zat toen goed vol..!): - dij-kipfilet shoarma - 6 rösti rondjes - geraspte kaas - 300gr sperziebonen (eventjes koken) of een klein potje sperziebonen en even uitlekken
- oven voorverwarmen op 180°C - kipfilet en röstirondjes bakken - rösti uit de pan halen en in de ovenschaal - rösti prakken en over de bodem verdelen - laagje kaas erover - gebakken kipshoarma erover - kaas erover - sperzieboontjes erover - kaas erover En dan ong 20 minuutjes in de oven!
Kijk, met een oven vind ik het veel makkelijker. Zuurkoolschotel (rookworst, zuurkool, aardappelpuree, paneermeel, veel boter), gemengde groenten en kipfilet met wat kruiden in de oven. Hele Kip uit de oven, aardappeltjes in stukken in de ovenschaal met een salade erbij. Ik kook al 2 jaar op 2 pitten en een oven en dat gaat eigenlijk prima. Stoofpotjes met stokbrood etc.
Ik kook al 6 jaar op 2 pitten en ik laat me er niet door beperken in wat ik wil maken. Soms zijn dingen even praktisch nadenken, qua volgorde en kooktijd, maar tot nu toe heb ik altijd eten op tafel gekregen. Pasta, rijst of aardappelen op de ene pit en de groente en vlees op de andere pit.
Kanzi
Berichten: 2656
Geregistreerd: 29-06-04
Woonplaats: België
Geplaatst door de TopicStarter: 15-11-20 21:05
Oh, er komen al lekkere dingen en goede tips voorbij. Ik heb geen tajine, ook geen dingen die ik niet lust. Bedankt allemaal voor het meedenken, wordt erg gewaardeerd!
Penne koken. 1 rode paprika in reepjes snijden. Tweede paprika fijnsnijden en samen met twee eetlepels olie, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder pureren met staafmixer. Zwarte olijven (1 potje) halveren. Potje feta (wij doen altijd Appetina met kruiden) afgieten. Alle ingrediënten bij elkaar doen, mengen en vervolgens 15 minuten op 180 graden in de oven.
Kijk even op de site van project gezond, daar staan een heel aantal eenpansgerechten die echt heel lekker zijn. Heb er een aantal gemaakt afgelopen zomer op vakantie. De overige recepten zijn overigens ook de moeite waard. Zit op dit moment te smullen van de ovenrissoto.
Oh haha. Was traag met bericht plaatsen, maar mijn voorganger zegt hetzelfde hierboven.
Mijn ervaring is dat gekookte rijst lang warm blijft. Je zou dus prima rijstgerechten kunnen maken waarbij je eerst de rijst kookt, die even apart zet, en daarna de saus/groente/vlees klaarmaakt (of wat je er maar bij eet).
moonsparkle
Berichten: 21718
Geregistreerd: 21-03-05
Geplaatst: 16-11-20 11:25
Als ik ga kamperen zet ik soms de pan rijst gewoon aan de kant, die blijft wel heet, dus ook als je iets met meer pannen wil maken dan kan dat ook.
Fruit de ui en look in olijfolie. gooi er de rijst bij, even omroeren, bouillon en tomatenblokjes erbij, en op laag vuur laten inkoken tot de rijst gaar is. Dan kan je er naar smaak eventueel je kaas / vlees erbij gooien. Even omroeren, peper en zout, en klaar!
Dit is voor 2 personen, voor meer kan je gewoon verdubbelen
Er zijn blikken tomatenblokjes met extra smaken (kruiden, of paprika, of extra groenten) dus je kan daarmee prima varieren, ook wat chili oid erbij om het pikanter te maken indien gewenst werkt prima.
Ik heb altijd maar twee pitjes. En ik loop nooit ergens tegen aan. Wel eet ik geen vlees en heb ik een airfryer. Meestal maak ik dus pasta (pan 1) en de saus in pan 2. Met uitjes, knoflook en tomatensaus. In de airfryer (of oven) grill ik dan de groente en die gooi ik er dan doorheen. Roeren en klaar.