MarliesV schreef:Intieme sfeer zonder dat je kort op elkaar zit/een ander je gesprek mee kan luisteren woordelijk.
Eten heet, niet handwarm maar heet! Ik heb zo'n gruwelijke hekel aan dat mijn eten na 2 happen al lauw is.
Geen pakjes/zakjes saus. Als ik zigeunersaus of champignonsaus bestel dan verwacht ik ook huisgemaakt en niet kant en klaar.
Schnitsel gebakken en niet gefrituurd, brrr.
Verder lekker wijn en bier van het tap. Vlotte bediening zonder opdringerig en vooral de etiquette kennen. Hoe vaak je niet ff zit te praten, bestek nog niet bij elkaar op je bord, en ze al vragen of je klaar bent.
Nee! Als ik klaar ben dan leg ik netjes mes en vork naar 1 kant en mijn servet er naast. Toen ik 30 jaar terug in de horeca kwam was dat 1 van DE ongeschreven regels maar die lijkt steeds meer te verdwijnen.
Laatst in Amsterdam hadden ze zo'n lampje, als die op de kop wordt gezet wordt die rood en weet de bediening dat ze ff moeten komen kijken wat er is. Ideaal!
Hoe vaak sta ik als medewerker te wachten op mensen die hun bestek niet zo hebben liggen, maar die wel klaar zijn. Ik ben 23 en ken die regel inderdaad, maar een groot deel van mijn gasten (en onze doelgroep is toch wel 50+) kent die regel blijkbaar niet