Wat zie je graag in een restaurant?

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Courses

Berichten: 9945
Geregistreerd: 15-04-08
Woonplaats: Gotham

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 15:55

moonsparkle schreef:
Zo vind ik een dame blance vooral lekker als de warme chocoladesaus er los bij word geserveerd.

Wil ik ook het liefst de slagroom los als ik warme chocomelk bestel anders smelt het zo snel weg

Zou ik het fijn vinden als je iets anders kunt kiezen dan frietjes bij je hoofdmenu, is toch best vaak dat er standaard friet bij word geserveerd.

Oja een grote plus is een gratis mini voorafje of tussendoortje dan krijg je soms toch iets verrassends waar je zelf misschien niet zo snel voor zou kiezen.

Dat als ze vragen hoe je de biefstuk wilt dat ze dat dan ook kunnen maken :+

Dat er weinig galm is zodat je elkaar goed kunt verstaan, voor de corona zou ik ook zeggen graag voldoende privacy, heb weleens gehad dat er zo'n 5 cm tussen de tafels zat, nou dan denk je echt na bij alles wat je zegt.

Ze hoeven van mij niet te vragen of alles naar wens is als ik net een hap neem, maar wel graag dat er makkelijk contact te maken is, ik zou wel voor zijn dat je zo'n soort knopje in zou kunnen drukken waarna er iemand zou komen maar dat heb ik nog niet gezien behalve bij bestel van een tablet restaurants. Maar gewoon makkelijk contact kan ook, soms moet je zo uitgebreid zwaaien of maar zelf naar de kassa voor de rekening.

Het is dus niet wat zou moeten maar wat je zelf fijn zou vinden.


Enkeltje Japan, daar is dit bij 90% van de restaurants standaard ;)

MarliesV schreef:
Citaat:
Honden toegestaan is hier eigenlijk ook echt een must.


Brr, van mij graag honden verboden. En dan ook niet Fifi onder tafel als die niet blaft mag wel.

Honden toegestaan in een gelegenheid bij een bos, waar je ff zo aanschuift ok. Maar in een restaurant graag niet, vind dat niet fris en fijn.
Snap dat als je een geleidehond hebt dat dit niet altijd prettig is en je hierdoor beperkt wordt, maar door je hond mee te nemen beperk je ook andere mensen die er allergisch voor zijn.

Wij waren een keer in een restaurantje in Utrecht, die hadden een kat binnen lopen, die liep dus in de keuken en in het restaurant. Als ik dat van te voren had geweten, was ik daar nooit aangeschoven.


Bijna álle restaurants/horeca aan de Gracht in Utrecht hebben wel (eens) een kat binnen lopen. Geloof mij, dat heb je 10x liever dan wanneer de situatie niét zo is, I've seen that and it isn't pretty :')


___



Voor iemand die een lange tijd in de horeca gestaan heeft is het altijd een beetje meten met twee maten, al snap ik zeker in de corona tijd dat het voor horeca personeel ook rare tijden zijn. Wel is er een soort algehele ondergrens voor mij waar ik, zeker wanneer ik een avond 'goed' ga tafelen, toch wel een beetje wat van hoop te zien.

Openheid, attentheid vriendelijkheid in het bedienend personeel. Je hoeft echt niet alle 14 flessen van de wijnkaart uit te kunnen leggen, maar als je iets niet weet en je netjes aangeeft het even te gaan vragen; helemaal prima. Leuk ontvangst, openheid aan de tafel, een beetje kennis van de kaart/gerechten is wel gewenst. Als je je avond niet hebt, hoef ik dat als gast niet te merken. Dat kan je avond echt maken of breken. Je hoeft geen wereldkennis van een gastronoom te hebben, als je het maar een beetje leuk brengt.

Hygiene is natuurlijk in de horeca een hele duidelijke. Niet alleen met het eten en aan tafel, maar ook het sanitair, de bar en de keuken (zeker wanneer het een (half) open keuken betreft). Je moet het gevoel hebben dat ze snappen waar ze mee bezig zijn.

Beetje flexibiliteit/meedenken vanuit het personeel/keuken vind ik tegenwoordig ook wel op z'n plek. Ik eet met grote regelmaat buiten de deur en eet voornamelijk vega/vegan, maar geitenkaas is iets wat je in vega gerechten vaak terug ziet. Als ik dan vraag of er aan de keuken gevraagd kan worden of ze hier met een bepaald gerecht iets anders mee kunnen doen, dan verwacht ik toch wel dat hier even over word meegedacht. Een 'Nee, kan niet' zorgt er voor mij voor dat ik de rekening vraag en het elders zoek, niet meer van deze tijd. Ik verwacht geen 10 gerechten aan vega/vegan opties, maar wanneer je er zelf rekening mee 'kan' houden en dit vraagt kan een beetje chef hier wel mee werken. Ook simpele zaken als saus apart of salade ipv friet aanvragen vind ik het minste om gehoor aan te geven, het zijn de kosten niet én kost de keuken 30 seconden om te regelen.

Koude (!!!!!) witte wijn. Lauwe, droge witte wijn geserveerd krijgen, wat een kriem :') En dan naast de standaard Chardonnay/Sauvignon, ook een beetje leuke wijnen schenken die niet naar afwaswater smaken. (Ik las hier dat iemand wijn van de tap wil, waarom zou je dat in vredesnaam willen?)


Uiteten gaan is ook een beleving, een avondje uit. Nu met corona valt er natuurlijk wat voor te zeggen, maar als ik 40 euro neer tik voor een fles wijn en 3 gangen eet, verwacht ik wel wat inzet van de mensen die in de zaak aan het werk zijn. Je hoeft geen 4 stappen extra te doen, zolang het maar een aangename avond is. Als er iets mis is gegaan (blijft mensen werk, kan gebeuren); pak het netjes op. Check met de keuken, geef een terugkoppeling, eventueel compensatie qua drankje. Het is geen hogere wiskunde.
Laatst bijgewerkt door Courses op 05-10-20 15:57, in het totaal 1 keer bewerkt

Ineke2

Berichten: 33166
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 15:57

Sclimpre schreef:
Ik denk dat vooral die kinderen daar blij mee gaan zijn. Want wat is er nu saaier voor een kind dan mee op restaurant moeten en de hele tijd braaf aan tafel zitten? Ik herinner me dat nog uit mijn kindertijd en dat is héél lang geleden :)

Ik heb als kind het nooit vervelend gevonden eigenlijk. Mijn ouders lieten ons

1. Alvast iets thuis eten zodat wij niet met hele lege magen naar het restaurant gingen.

2. Ze namen iets te spelen mee zoals een kleurboek o.i.d. zodat er afleiding was.

3. Wij aten gewoon mee van de borden van onze ouders.

Mars

Berichten: 33291
Geregistreerd: 15-03-05
Woonplaats: Vld

Re: Wat zie je graag in een restaurant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 15:59

Ik vond uit eten leuk als kind, wij zaten heerlijk te kleuren. Rennen of gillen door een restaurant was er echt niet bij. :n

secricible

Berichten: 25710
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Wat zie je graag in een restaurant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 16:07

ik herken dat eigenlijk totaal niet. Mijn zoontje komt zijn stoel niet uit, tenzij we op een locatie zijn die zich daarvoor leent (speelhoek, speeltuin, pannenkoekenrestaurant oid).
Met name 's avonds ga ik óf heel vroeg en zorg dat hij bij ons voorgerecht al wat frietjes e.d. krijgt. Bij het hoofdgerecht kan hij dan bij ons wat mee pikken en proeven. En geen al te moeilijk restaurant. Maar als we wat uitgebreider willen gaan eten (met kind, want soms ook wel lekker zonder) dan gaan we zondagmiddag lunchen. Dan is het rustig, is hij mooi uitgeslapen en hebben we een relaxe zondag :D

elnienjo

Berichten: 9541
Geregistreerd: 22-05-19

Re: Wat zie je graag in een restaurant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 16:17

Weet iemand hoe het genoemd wordt als in een restaurant (zag je vroeger vaak) een soort ombouw om een tafel zat zodat je meer privacy had? Soort gezellige hutjes/cabines met banken. Ik probeer 'n voorbeeld te googlen, maar het lukt niet omdat ik geen goeie beschrijving weet.
Maar zoiets zou ik graag terugzien in hedendaagse restaurants. Waarschijnlijk is het verdwenen omdat ze dan meer tafels kwijt kunnen.

Franciee
Berichten: 738
Geregistreerd: 19-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 16:20

Indy_Mouse_9 schreef:
Deze kan denk ik onder het kopje 'betrokken en actief personeel':
Dat diegene die het drinken komt brengen niet hoeft te vragen wie wat krijgt, zéker niet als ze het even tevoren zelf hebben opgenomen (en dan bij 3 bier en een cola nog moeten vragen wie de cola had...).

En het kán wel, ik heb ze ook meegemaakt die rustig bij een tafel van 8 personen 8 verschillende drankjes opnam, niets hoefde op te schrijven en alles foutloos serveerde.


Je bent meestal niet de enige tafel in het restaurant/bar/cafe :+ Tuurlijk probeer je het wel maar er zijn nog 1790 andere dingen die je aan het doen bent ondertussen en soms zit er een tijdje tussen het opnemen van een bestelling en het daadwerkelijk brengen. Lijkt me meer dan logisch dat je soms niet meer weet wie wat ook alweer had. Als het dan ook nog een dienblad is met cola/cola-light/baco en dat soort dingen ;) Daarbij, als ik het niet zelf heb opgenomen, hoe verwacht je dan van mij dat ik weet voor wie welk drankje is?
Laatst bijgewerkt door Franciee op 05-10-20 16:24, in het totaal 1 keer bewerkt

Mars

Berichten: 33291
Geregistreerd: 15-03-05
Woonplaats: Vld

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 16:21

Ook in een pannenkoekenrestaurant hoort geen gekrijs en geren te zijn imo. Ik begrijp nooit waarom dat soort plekken een soort apenheul moeten worden?
Zelfs in de mcDonalds zaten wij op ons kont, krijsen en spelen kon buiten.

secricible

Berichten: 25710
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Wat zie je graag in een restaurant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 16:25

De pannenkoekenrestaurants waar ik kom hebben ze speelmogelijkheden dus dan mag die can mij wel spelen ja :D
Als er niks is blijft hij zitten

Picassox
Berichten: 10678
Geregistreerd: 01-05-06
Woonplaats: Arnhem

Re: Wat zie je graag in een restaurant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 16:31

Meer (creatieve) vegan opties op de kaart zou echt méga fijn zijn, nu wijk ik toch vaak uit naar restaurants gespecialiseerd daarin. Áls ik echter een keer met schoonouders of zo ga eten, zit ik vaak aan een salade geitenkaas zonder de geitenkaas :')

elnienjo

Berichten: 9541
Geregistreerd: 22-05-19

Re: Wat zie je graag in een restaurant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 16:36

Ik zou willen dat restaurants alleen cocktails mogen verkopen als zij ze volgens de officiele recepten mixen. Te vaak hebben ze een mojito met siroop ipv rietsuiker en een zielig sprietje verse munt. En daar nog 9 euro voor durven vragen ook!

elnienjo

Berichten: 9541
Geregistreerd: 22-05-19

Re: Wat zie je graag in een restaurant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 16:37

En dit bedoelde ik in een vorige post:
Afbeelding

Anoniem

Re: Wat zie je graag in een restaurant?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 16:44

Nou chapeau aan het restaurant die aan al die eisen zal moeten voldoen die hier worden genoemd en zelfs dan zou men wel weer iets vinden wat niet goed is :')

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 16:45

elnienjo schreef:
En dit bedoelde ik in een vorige post:
[ Afbeelding ]


Oh die ken ik van vroeger.
Vond dat altijd juist erg ongezellig! En onhandig, want als je naar het toilet moest en je zat in de hoek, moest de halve tafel opstaan.

Peerke_

Berichten: 6643
Geregistreerd: 20-02-10
Woonplaats: Hoogeveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 17:15

Franciee schreef:
Indy_Mouse_9 schreef:
Deze kan denk ik onder het kopje 'betrokken en actief personeel':
Dat diegene die het drinken komt brengen niet hoeft te vragen wie wat krijgt, zéker niet als ze het even tevoren zelf hebben opgenomen (en dan bij 3 bier en een cola nog moeten vragen wie de cola had...).

En het kán wel, ik heb ze ook meegemaakt die rustig bij een tafel van 8 personen 8 verschillende drankjes opnam, niets hoefde op te schrijven en alles foutloos serveerde.


Je bent meestal niet de enige tafel in het restaurant/bar/cafe :+ Tuurlijk probeer je het wel maar er zijn nog 1790 andere dingen die je aan het doen bent ondertussen en soms zit er een tijdje tussen het opnemen van een bestelling en het daadwerkelijk brengen. Lijkt me meer dan logisch dat je soms niet meer weet wie wat ook alweer had. Als het dan ook nog een dienblad is met cola/cola-light/baco en dat soort dingen ;) Daarbij, als ik het niet zelf heb opgenomen, hoe verwacht je dan van mij dat ik weet voor wie welk drankje is?


Bij een tafel van allemaal volwassenen, en een minderjarige..
Allemaal bier en 1 cola op je dienblad, en dan nog niet kunnen raden voor wie wat is :')

Kinderen die plots zelf hun drankjes van het dienblad pakken, dat is ook zoiets fijns :+

Pepperrr

Berichten: 8388
Geregistreerd: 28-07-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 19:47

Mindim schreef:
Nou chapeau aan het restaurant die aan al die eisen zal moeten voldoen die hier worden genoemd en zelfs dan zou men wel weer iets vinden wat niet goed is :')


Misschien moeten we met zijn allen een Bokt-proof restaurant beginnen? :D

Kookaburra

Berichten: 5432
Geregistreerd: 23-07-20
Woonplaats: Op een laaghangende tak in een loofbos.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 19:50

Mindim schreef:
elnienjo schreef:
En dit bedoelde ik in een vorige post:
[ Afbeelding ]


Oh die ken ik van vroeger.
Vond dat altijd juist erg ongezellig! En onhandig, want als je naar het toilet moest en je zat in de hoek, moest de halve tafel opstaan.

Op school hadden we van die banken met hoge rugleuning. Een keertje zat ik in de hoek, 2 klasgenoten aan de zijkant en moest ik naar de wc... Met geen zin om mijn klasgenoten op te laten staan bedacht ik mij dat ik er wel overheen kon klimmen. Immers, wij ruiters zijn lenig genoeg ;)
1 Ding had ik gemist... De prullenbak die tegen de bank aan stond. De landing was precies in die prullenbak :')

Franciee
Berichten: 738
Geregistreerd: 19-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 19:52

Peerke_ schreef:
Franciee schreef:
Je bent meestal niet de enige tafel in het restaurant/bar/cafe :+ Tuurlijk probeer je het wel maar er zijn nog 1790 andere dingen die je aan het doen bent ondertussen en soms zit er een tijdje tussen het opnemen van een bestelling en het daadwerkelijk brengen. Lijkt me meer dan logisch dat je soms niet meer weet wie wat ook alweer had. Als het dan ook nog een dienblad is met cola/cola-light/baco en dat soort dingen ;) Daarbij, als ik het niet zelf heb opgenomen, hoe verwacht je dan van mij dat ik weet voor wie welk drankje is?


Bij een tafel van allemaal volwassenen, en een minderjarige..
Allemaal bier en 1 cola op je dienblad, en dan nog niet kunnen raden voor wie wat is :')

Kinderen die plots zelf hun drankjes van het dienblad pakken, dat is ook zoiets fijns :+


Ja hè :+ Er zijn altijd situaties waarin het wél heel makkelijk is, met een Gin Tonic, cocktail, frisdrank en een biertje kan ik ook wel gokken voor wie wat is als de oude glazen er nog staan maar dat was het punt niet :P

daantjuhhh

Berichten: 26917
Geregistreerd: 23-11-04
Woonplaats: The Netherlands

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 20:09

Ik ben niet heel moeilijk.
Ben gauw tevreden.

Er zijn een paar kleine dingen.
Een glas water serveren bij een glas wijn.

En vriendelijke medewerkers.
En die hoeft van mij echt niet te weten wie wat heeft besteld. Prima als hij of zij dat vraagt.

Ceetje_bokt
Berichten: 5186
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 20:15

Ik hou van:
Attent en vriendelijk personeel dat weet wat ze serveren
Goed brood met goede olijfolie en/of goede roomboter
Verassende smaken, bijzondere combinaties en prachtige opmaak van mijn bord
Bijpassende wijnen met het verhaal erbij
Een kaasplateau met een uitgebreide uitleg over de herkomst van de kaas
Uitgebreide amuse vooraf én zelfgemaakte friandises bij de koffie

Oftewel we eten vooral in restaurants met (een) ster(en) of bib gourmand. Dat is onze manier van uitgaan. En naast al dit heerlijk, mag je mij ook parkeren bij de Mac of de Pizza Hut of een eetcafé zonder pretenties maar wel goed en eenvoudig eten. Een heel groot deel van het segment tussen ‘Mac en ster‘ vind ik zonde van het geld, omdat de prijs-kwaliteitverhouding zoek is.
Laatst bijgewerkt door Ceetje_bokt op 05-10-20 20:16, in het totaal 1 keer bewerkt

Selina

Berichten: 14348
Geregistreerd: 20-10-13
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 20:15

Ik vind het altijd prettig als je een kleinere portie kan bestellen. Bijv een kleinere pizza. Maar tot nu toe is dat vaak geen probleem.

Dammie

Berichten: 3325
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Ja.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 20:27

Ik mis lekkere niet alcoholische dranken.
Ik hou niet van alcohol, en meestal is er alleen softdrinks te krijgen. En cola, sprite en andere zoete dranken zijn niet lekker bij de meeste gerechten. Dus neem ik water.
Er is tegenwoordig best keuze aan andersoortige volwassener drankjes, maar in restaurants vind ik ze niet.

Asciugamano
Berichten: 5849
Geregistreerd: 19-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 20:43

Een verbod op jonge kinderen hoeft niet, hooguit op niet- opgevoede kinderen. Als ze niet aan tafel kunnen blijven zitten; (en de ouders laten ze maar door de tent rennen enz) laat ze dan thuis!

just_kiki

Berichten: 6816
Geregistreerd: 09-03-07
Woonplaats: West Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 20:57

Dat er een goede menukaart word verzonnen voor kids.

Iets zonder friet met een snack :=
Nooit opgelet tot ik een kind kreeg.
En als je dan vraagt om gewoon wat rijst en kip en groente sorry dat hebben we niet. (Ja dat heb je wel want staat ook in andere menu’s. Maar je wilt gewoon geen apart bordje maken...)

Bijna nergens gewoon goede/normale maaltijden. Behalve bij onze Griek. Daar kan ik gewoon allerlei soorten vlees bestellen(staat ook een onder het kinderwens) dan wel met frietjes of rijst. Maar het is iig geen frikandel/kipnuggets/kroket etc

Oh en ik zou graag de drankjaart voor geen prikdrinkers wat groter zien.

Vaak is dan de keuze
Thee, groene ijsthee fristi appelsap/sinaasappelsap en dat was het wel.
Maar nooit normale ijsthee, of crystal clear zonder prik etc. Ik mis dat persoonlijk wel :D

Lara_Silver

Berichten: 9117
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 21:01

Captain schreef:
Verbod voor kinderen onder de 12 jaar. :Y)


Amen, de rest kan me echt een worst wezen.

soesita

Berichten: 5188
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 21:20

Je ziet toch veel wensen telkens terugkomen. Restauranthouders: opgelet! :)*