moonsparkle schreef:Zo vind ik een dame blance vooral lekker als de warme chocoladesaus er los bij word geserveerd.
Wil ik ook het liefst de slagroom los als ik warme chocomelk bestel anders smelt het zo snel weg
Zou ik het fijn vinden als je iets anders kunt kiezen dan frietjes bij je hoofdmenu, is toch best vaak dat er standaard friet bij word geserveerd.
Oja een grote plus is een gratis mini voorafje of tussendoortje dan krijg je soms toch iets verrassends waar je zelf misschien niet zo snel voor zou kiezen.
Dat als ze vragen hoe je de biefstuk wilt dat ze dat dan ook kunnen maken
Dat er weinig galm is zodat je elkaar goed kunt verstaan, voor de corona zou ik ook zeggen graag voldoende privacy, heb weleens gehad dat er zo'n 5 cm tussen de tafels zat, nou dan denk je echt na bij alles wat je zegt.
Ze hoeven van mij niet te vragen of alles naar wens is als ik net een hap neem, maar wel graag dat er makkelijk contact te maken is, ik zou wel voor zijn dat je zo'n soort knopje in zou kunnen drukken waarna er iemand zou komen maar dat heb ik nog niet gezien behalve bij bestel van een tablet restaurants. Maar gewoon makkelijk contact kan ook, soms moet je zo uitgebreid zwaaien of maar zelf naar de kassa voor de rekening.
Het is dus niet wat zou moeten maar wat je zelf fijn zou vinden.
Enkeltje Japan, daar is dit bij 90% van de restaurants standaard
MarliesV schreef:Citaat:Honden toegestaan is hier eigenlijk ook echt een must.
Brr, van mij graag honden verboden. En dan ook niet Fifi onder tafel als die niet blaft mag wel.
Honden toegestaan in een gelegenheid bij een bos, waar je ff zo aanschuift ok. Maar in een restaurant graag niet, vind dat niet fris en fijn.
Snap dat als je een geleidehond hebt dat dit niet altijd prettig is en je hierdoor beperkt wordt, maar door je hond mee te nemen beperk je ook andere mensen die er allergisch voor zijn.
Wij waren een keer in een restaurantje in Utrecht, die hadden een kat binnen lopen, die liep dus in de keuken en in het restaurant. Als ik dat van te voren had geweten, was ik daar nooit aangeschoven.
Bijna álle restaurants/horeca aan de Gracht in Utrecht hebben wel (eens) een kat binnen lopen. Geloof mij, dat heb je 10x liever dan wanneer de situatie niét zo is, I've seen that and it isn't pretty
___
Voor iemand die een lange tijd in de horeca gestaan heeft is het altijd een beetje meten met twee maten, al snap ik zeker in de corona tijd dat het voor horeca personeel ook rare tijden zijn. Wel is er een soort algehele ondergrens voor mij waar ik, zeker wanneer ik een avond 'goed' ga tafelen, toch wel een beetje wat van hoop te zien.
Openheid, attentheid vriendelijkheid in het bedienend personeel. Je hoeft echt niet alle 14 flessen van de wijnkaart uit te kunnen leggen, maar als je iets niet weet en je netjes aangeeft het even te gaan vragen; helemaal prima. Leuk ontvangst, openheid aan de tafel, een beetje kennis van de kaart/gerechten is wel gewenst. Als je je avond niet hebt, hoef ik dat als gast niet te merken. Dat kan je avond echt maken of breken. Je hoeft geen wereldkennis van een gastronoom te hebben, als je het maar een beetje leuk brengt.
Hygiene is natuurlijk in de horeca een hele duidelijke. Niet alleen met het eten en aan tafel, maar ook het sanitair, de bar en de keuken (zeker wanneer het een (half) open keuken betreft). Je moet het gevoel hebben dat ze snappen waar ze mee bezig zijn.
Beetje flexibiliteit/meedenken vanuit het personeel/keuken vind ik tegenwoordig ook wel op z'n plek. Ik eet met grote regelmaat buiten de deur en eet voornamelijk vega/vegan, maar geitenkaas is iets wat je in vega gerechten vaak terug ziet. Als ik dan vraag of er aan de keuken gevraagd kan worden of ze hier met een bepaald gerecht iets anders mee kunnen doen, dan verwacht ik toch wel dat hier even over word meegedacht. Een 'Nee, kan niet' zorgt er voor mij voor dat ik de rekening vraag en het elders zoek, niet meer van deze tijd. Ik verwacht geen 10 gerechten aan vega/vegan opties, maar wanneer je er zelf rekening mee 'kan' houden en dit vraagt kan een beetje chef hier wel mee werken. Ook simpele zaken als saus apart of salade ipv friet aanvragen vind ik het minste om gehoor aan te geven, het zijn de kosten niet én kost de keuken 30 seconden om te regelen.
Koude (!!!!!) witte wijn. Lauwe, droge witte wijn geserveerd krijgen, wat een kriem En dan naast de standaard Chardonnay/Sauvignon, ook een beetje leuke wijnen schenken die niet naar afwaswater smaken. (Ik las hier dat iemand wijn van de tap wil, waarom zou je dat in vredesnaam willen?)
Uiteten gaan is ook een beleving, een avondje uit. Nu met corona valt er natuurlijk wat voor te zeggen, maar als ik 40 euro neer tik voor een fles wijn en 3 gangen eet, verwacht ik wel wat inzet van de mensen die in de zaak aan het werk zijn. Je hoeft geen 4 stappen extra te doen, zolang het maar een aangename avond is. Als er iets mis is gegaan (blijft mensen werk, kan gebeuren); pak het netjes op. Check met de keuken, geef een terugkoppeling, eventueel compensatie qua drankje. Het is geen hogere wiskunde.