Andere goede opties bij wild zijn witlof, pompoen en stoofpeertjes. En je kan ook altijd nog een rode ui grof snijden en meeroosteren. Qua sauzen passen portsaus of een rodewijnsaus inderdaad heel goed
MizzMontana
Berichten: 5688
Geregistreerd: 05-08-08
Geplaatst: 24-12-21 12:33
Wat leuk dat alle kerstvoorbereidingen aan de gang zijn, ik ben benieuwd naar jullie foto’s als het af is.
Wij zitten in de voorbereidingen.
Een van mijn goede voornemens is alvast om weer vaker foto’s te maken van mijn kookcreaties.
Granberrie compôte zelf gemaakt van verse granberries of pruimen compôte is altijd erg lekker bij hertenbiefstukjes en dan spruitjes bv.
Miss Montana dat ziet er deksels goed uit!!
Hier ook ver met de voorbereidingen want naar goed Frans gebruikt begint het Kerstdiner om 13 uur morgenmiddag. Dus al het servies en glaswerk is mooi schoon gewassen net als bestek en staat mooi bedekt op de slaapkamer en wordt vanavond gedekt.
Draaiboek ligt klaar en morgen vroeg begint het kook feest. Onze Engelse vrienden hebben zo vreselijk hard gewerkt in de stomerij en in hun B&B dat we ze eens lekker gaan verwennen en ze dus niets hoeven te doen (zwaar verboden). Dus wordt heel gezellig.
Huis is versiert en we hebben er zin in, alle inkopen zijn gedaan etc.
gaucho
Berichten: 9552
Geregistreerd: 29-10-05
Geplaatst: 24-12-21 13:30
Ziet er heel gezellig uit
Ik ga morgen gezellig met mijn vriend koken, of beter gezegd heel veel voorbereiden waarna hij samen met mijn broer de bbq voor zijn rekening neemt
Op het menu: gevulde portabello's (van de bbq), salade met oa waterkers, op de bbq gepofte bieten en verse mierikswortel puree, Op de bbq gerookte makreel, Geroosterde wortels, Iets met venkel En toe gevulde appels van de bbq met ijs.
Nu nog even normaal met een smoothie, wel in kerstkleuren
Wauw Pien, wat prachtig versierd! Ik word er helemaal vrolijk van
Hier staat nu wortel sinaasappel soep te pruttelen, die is voor morgen en overmorgen.
Daarna ga ik voor vandaag de bospaddestoelenragout maken, geserveerd in pastei bakjes. Hoofdgerecht kabeljauw met citroenkorst, roodlof fruit salade en pommes duchesse. Toetje oliebollen (verzoekje van de kinderen )
1e kerstdag komt er een vers gerookte hele zalm met bietentartaar en de wortelsoep. Hoofd gerecht is vis/vega/groente grillen. Als toetje Griekse yoghurt taartjes met bastogne bodem en mangopuree topping, met als verzoekje stoofpeer on the side.
2e kerstdag Verse zalm met courgette carpaccio en wortelsoep. Hoofdgerecht verzorgd mijn vader, Arabische schotel wat je dan met stukjes zelfgebakken brood in je handen mag eten Toetje yoghurt taartjes met rood fruit topping.
Lekker makkelijk in de voorbereiding, een paar bijna keer hetzelfde eten. We hebben elke dag andere gasten dus dat deert niet.
Had ik ook in de planning, maar helaas geen hert kunnen vinden. Oh well, dan maar een keer na kerst
Jilletje
Berichten: 8178
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen
Geplaatst: 24-12-21 17:31
Ik heb net 2 soorten kruidenboter gemaakt voor morgen! Ook zelf de boter gemaakt. De ene is tomaat basilicum en de ander is gepofte knoflook met bieslook en grof zeezout.
Exitium
Berichten: 7165
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem
Geplaatst: 24-12-21 17:32
Heb hier voor de dagen na kerst nog een hertenrollade liggen
Prettige feestdagen allemaal! En smakelijk eten natuurlijk
Ik kreeg een goed idee vanochtend: onze Kerstavond wordt multiculti met Turkse hapjes en Robert ten Brink (wij begonnen ook ooit als lange afstandsrelatie/vakantieliefde)
Je ziet pide, gozleme, borek, sarma, kofte, Adana kebab, imam bayaldi, domates ezme, peynir ezme, baklava en tulumba.