Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
lovelucydan schreef:Een vraagje aan jullie,
Heeft iemand al een focaccia brood gemaakt zoals ik dat vaak op youtube in shorts voorbij zie komen? Van die mega luchtbellen en super wobbely en nattig?
BeFunny schreef:Eventjes over die starter.
Ik lees dat die het best gaat bij een temperatuur van 21 tot 27 graden. Hier is het overdag 18 graden en savonds 20 graden. Kan ik er dan beter al niet aan beginnen.
BeFunny schreef:Eventjes over die starter.
Ik lees dat die het best gaat bij een temperatuur van 21 tot 27 graden. Hier is het overdag 18 graden en savonds 20 graden. Kan ik er dan beter al niet aan beginnen.
leeslampje schreef:Ik heb gisteren mijn eerste brood gebakken, met dit recept. Was een groot succes en smaakt (letterlijk) naar meer!! Welke boeken of recepten raden jullie enthousiaste beginners aan? Wil graag met meer experimenteren
Ik lees van alles over zuurdesemstarters de laatste pagina’s van dit topic, dat klinkt mij nog veel te ingewikkeld.
axel_1997 schreef:BeFunny schreef:Eventjes over die starter.
Ik lees dat die het best gaat bij een temperatuur van 21 tot 27 graden. Hier is het overdag 18 graden en savonds 20 graden. Kan ik er dan beter al niet aan beginnen.
Hij kan er wat langzamer van worden. Maar ik bewaar de mijne in de koelkast om meel en werk te besparen. Ik had hem laatst s' nachts op de vaatwasser gezet om hem de volgende ochtend op tijd actief te hebben. Ging als een trein. Je kan van mij trouwens wel een stukje starter krijgen dan hoef je hem zelf niet te maken.
Set_Elkol schreef:Mijn starter woont in de koelkast, als ik wil bakken dan haal ik hem om 8u in de ochtend uit de koelkast, voed ik hem en laat ik hem staan, op kamertemperatuur. Zal nu 17 graden zijn in de keuken in de zomer veel warmer. Dan kijk ik wanneer hij verdubbelt/ goed actief is en dan maak ik mijn deeg. Als die klaar is gaat het mandje in de koelkast gedurende de nacht en dan kan ik de ochtend erop bakken, 24u na het voeden dus.