Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
8nnemiek schreef:AlphaDaemon schreef:Wauw 8nnemiek, wat een mooie puntjes en bolletjes. Zou je misschien het recept daarvan in een linkje willen plaatsen?
Het recept voor de zachte broodjes:
260 gram rijstmelk
1 ei -> is meestal rond de 50 gram -> aanvullen tot 80 gram met zonnebloemolie, dus ongeveer 30 gram zonnebloemolie
7 gram droge gist
10 gram rietsuiker
20 gram glutenpoeder (mag ook vervangen worden door tarwebloem)
480 gram tarwebloem
Alles even door elkaar spatelen, dan nog 9 gram zout toevoegen.
15 minuten kneden, totdat je er een vliesje van kan trekken
Het deeg doe je in een ingevette kom, en laat je 1 uur rijzen
Stort het deeg op een met zonnebloemolie ingevet werkblad.
Dan maak je 12 bolletjes van ongeveer 73 gram
Opbollen en 10 minuten laten liggen
Als je geen ervaring hebt met opbollen, zoek het dan even op op youtube. De juiste techniek geeft mooiere, luchtigere broodjes.
Na die 10 minuten weer opnieuw opbollen voor ronde broodjes, of oprollen voor langwerpige broodjes.
Op bakpapier leggen, invetten met olie tegen uitdrogen en 60 tot 90 minuten laten rijzen.
De oven warm je voor op 190 graden, en de broodjes bak je af in 17 minuten.
Daarna smeer je ze nog even in met olie, voor een mooie kleur korst.