Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Pandora2
Berichten: 19855
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 19:08

Niks verzuipt :') Plattekaas is gewoon stevig van structuur.

Set_Elkol
Berichten: 14849
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 19:10

Ik heb het idee dat het voor Nederlanders misschien nog het meeste lijkt op monchou/ naturel philadelphia/ mascarpone?

LinsxDot
Berichten: 3393
Geregistreerd: 31-12-04
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 19:12

Set_Elkol schreef:
Ik heb het idee dat het voor Nederlanders misschien nog het meeste lijkt op monchou/ naturel philadelphia/ mascarpone?

Ja dit dus meer monchou dat is steviger dan philadelphia en mascarpone

Granoek
Blogger

Berichten: 10472
Geregistreerd: 26-11-13

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 19:20

Oh monchou frosting uit de kom met een lepel mmmm, kom altijd tekort voor mijn cupcakes

verootjoo
Berichten: 35642
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 19:24

Granoek schreef:
het is vloeibaarder dan kwark, volgens mij is het eerder iets yoghurt achtigs.
Ik doe het soms ook met natuuryoghurt en suiker trouwens haha



Granoek schreef:
Het is vaster dan kwark of yoghurt. Meer zoals smeerkaas maar niet zo zurig ofzo


Ja hee, wat is het nu :')

Maar goed, het lijkt dus op monchou. Monchou is lekker, bij voorkeur als taart :9

Granoek
Blogger

Berichten: 10472
Geregistreerd: 26-11-13

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 19:25

Oh ja sorry haha vloeibaarder dan kwark maar vaster dan yoghurt hahahahah

Safiera

Berichten: 7570
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-20 11:18

Jullie gesprek over wat het nou is :D
Ik weet het ook niet precies, maar zou best willen proeven :P

Hier wordt trouwens hüttenkäse met jam gegeten op brood :))

Sheran

Berichten: 17239
Geregistreerd: 20-10-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-20 11:38

- hier ook rauwe pasta (vooral spaghetti)
- brood met kaas en hagelslag
- inderdaad die kaaskorstjes
- kleffe witte bolletjes met boter en kaas (liefst nog in plastic verpakt)
- aanmaaklimonade uit een plastic bekertje
- de 'velletjes' uit de dopjes van de pistachenoten
- kiwi met schil
- Pure citroen
- Pure knoflook (lang leve de quarantaine :') )
Laatst bijgewerkt door Sheran op 03-05-20 11:43, in het totaal 1 keer bewerkt

verootjoo
Berichten: 35642
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-20 11:41

Haha met pure knoflook zorg je iig dat mensen op ruim 1,5m afstand van je blijven :')

Sheran

Berichten: 17239
Geregistreerd: 20-10-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-20 11:42

verootjoo schreef:
Haha met pure knoflook zorg je iig dat mensen op ruim 1,5m afstand van je blijven :')


Haha ja normaal eet ik dat dus echt nooit (ik ben docent :') ) maar nu is het een heel verantwoordelijke bezigheid.

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 19226
Geregistreerd: 17-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-05-20 14:22

Sheran schreef:
- hier ook rauwe pasta (vooral spaghetti)
- brood met kaas en hagelslag
- inderdaad die kaaskorstjes
- kleffe witte bolletjes met boter en kaas (liefst nog in plastic verpakt)
- aanmaaklimonade uit een plastic bekertje
- de 'velletjes' uit de dopjes van de pistachenoten
- kiwi met schil
- Pure citroen
- Pure knoflook (lang leve de quarantaine :') )



AL het drinken is lekkerder uit een plastic beker, die van de Ikea die elke ouders hebben en het liefst stokoud zijn zodat de scherpe randjes er af zijn. (Die van mama dus)

Uitzondering: Wijn.

miesnaom
Berichten: 822
Geregistreerd: 08-04-14

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-20 17:44

Kiwi met schil? Eet je de schil dan ook op?

Sheran

Berichten: 17239
Geregistreerd: 20-10-07

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-20 18:03

Ja ♥️♥️♥️

alice0cullen

Berichten: 2434
Geregistreerd: 20-12-11
Woonplaats: Deventer

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-20 20:20

Van die geplette bolletjes met zweetkaas doen me altijd denken aan schoolreisjes :')

MizzMontana

Berichten: 5678
Geregistreerd: 05-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-20 20:24

alice0cullen schreef:
Van die geplette bolletjes met zweetkaas doen me altijd denken aan schoolreisjes :')


Dat, of een broodje hagelslag wat er tegen de tijd dat je het op wil eten uit ziet als een broodje chocopasta.

Divers

Berichten: 1060
Geregistreerd: 27-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-20 22:24

Sheran schreef:
- hier ook rauwe pasta (vooral spaghetti)
- brood met kaas en hagelslag
- inderdaad die kaaskorstjes
- kleffe witte bolletjes met boter en kaas (liefst nog in plastic verpakt)
- aanmaaklimonade uit een plastic bekertje
- de 'velletjes' uit de dopjes van de pistachenoten
- kiwi met schil
- Pure citroen
- Pure knoflook (lang leve de quarantaine :') )

Eet je het plastic op? :')

Sheran

Berichten: 17239
Geregistreerd: 20-10-07

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-20 22:30

Hahaha, nee. Zo gek ben ik nou ook weer niet. Maar die broodjes die een tijdje in plastic hebben gezeten zijn nog lekkerder <3 Niet per se met zweetkaas trouwens, zweetkaas hoeft dan weer niet. De kaas moet zo plastic zijn dat het niet eens kán zweten.

miesnaom
Berichten: 822
Geregistreerd: 08-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-20 23:21

Lange tijd niks gehoord. Had verwacht dat mensen met Corona nog meer dingetjes zouden ontdekken haha,
Milkshake Elvis; bevroren bananen, pindakaas, cacao poeder, honing, gebakken spek (krokant) en melk met beetje yoghurt. En dat pureren tot milkshake. Heeeeerlijk!!!!

Duran123
Berichten: 1077
Geregistreerd: 02-05-19

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 08:34

Patat met knoflooksambal <3

Pepperrr

Berichten: 8387
Geregistreerd: 28-07-16
Woonplaats: Nistelrode (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 08:43

miesnaom schreef:
Lange tijd niks gehoord. Had verwacht dat mensen met Corona nog meer dingetjes zouden ontdekken haha,
Milkshake Elvis; bevroren bananen, pindakaas, cacao poeder, honing, gebakken spek (krokant) en melk met beetje yoghurt. En dat pureren tot milkshake. Heeeeerlijk!!!!


Gebakken spek als in varkensvlees? -O-

_mjwb

Berichten: 2205
Geregistreerd: 07-01-16
Woonplaats: Zuid Holland

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 10:45

Gebakken spek met nutella <3

miesnaom
Berichten: 822
Geregistreerd: 08-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 18:16

Pepperrr schreef:
miesnaom schreef:
Lange tijd niks gehoord. Had verwacht dat mensen met Corona nog meer dingetjes zouden ontdekken haha,
Milkshake Elvis; bevroren bananen, pindakaas, cacao poeder, honing, gebakken spek (krokant) en melk met beetje yoghurt. En dat pureren tot milkshake. Heeeeerlijk!!!!


Gebakken spek als in varkensvlees? -O-


Haha ja, “bacon”
Echt HEERLIJK

miesnaom
Berichten: 822
Geregistreerd: 08-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 18:16

_mjwb schreef:
Gebakken spek met nutella <3


Oeh deze niet geprobeerd nog!

CupCakes_

Berichten: 3322
Geregistreerd: 20-12-08
Woonplaats: Ouddorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 21:32

Heerlijke bijzondere combinaties komen hier voorbij :D

Boterham met smeerkaas en chilisaus

Liefde voor koude pannenkoeken <3

Ceffyl

Berichten: 1194
Geregistreerd: 17-08-15

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 21:46

Haha, dit topic blijft leuk om te volgen!
Ik ben dol op taaie chipito’s, die maïschipjes met kaas. Gewoon de zak een nacht openlaten dan worden ze lekker taai. Maar ik houd ook meer van oude spekkies. Als ik daar een zak van koop laat ik hem ook eerst een paar dagen open staan voor ik eraan begin :')