Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-20 13:48

IMAY1990 schreef:
Brood met boterhamworst en ketchup en mayo :9

IMAY1990 schreef:
Boterham met boterhamworst en mayo en ketchup


Dat vind je wel heel lekker zeker? :D

IMAY1990

Berichten: 1887
Geregistreerd: 02-01-14
Woonplaats: Amsterdam

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-20 15:00

Oh, ik was al weer vergeten dat ik het al genoemd had, maar ik vind het idd heel lekker

Miefje

Berichten: 1547
Geregistreerd: 02-12-16
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-20 20:46

Divers schreef:
Ik vraag me meer af hoe je uberhaupt bent gekomen op de combinatie cola, appelsap en sprite.


Ik had coca cola apple gekregen van iemand, vond ik zo lekker dat ik ging proberen of dat ook zo smaakte als je appelsap en cola mengt. Was dus wel het geval. Ik top altijd restjes frisdrank af met sprite omdat dat lekker is met alles, dus van het een kwam het ander :')

Divers

Berichten: 1060
Geregistreerd: 27-06-18

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-20 21:39

_O- Nu wil ik appelsap, ik ga het morgen proberen

LinsxDot
Berichten: 3393
Geregistreerd: 31-12-04
Woonplaats: Zuid holland

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-20 22:19

Waarom verbaasd me dit niks dat alleen jij zo achterlijk topic aan maakt?

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 19226
Geregistreerd: 17-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-04-20 09:12

LinsxDot schreef:
Waarom verbaasd me dit niks dat alleen jij zo achterlijk topic aan maakt?



Omdat jij te weinig smaak hebt om zoiets te openen

LinsxDot
Berichten: 3393
Geregistreerd: 31-12-04
Woonplaats: Zuid holland

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-20 09:16

Nee ik ben redelijk normaal haha

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 19226
Geregistreerd: 17-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-04-20 09:38

Ja je bent zo lekker gewoon gebleven. :*

maralyn

Berichten: 10420
Geregistreerd: 23-02-09
Woonplaats: --

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-20 09:43

Giolli schreef:
Ja je bent zo lekker gewoon gebleven. :*


Het is maar wat de definitie is van normaal.

Ik vind mezelf heel normaal!
Ook met mijn gekke voedsel combinatie :')

LiannePuthzy

Berichten: 6988
Geregistreerd: 10-05-13

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 19:44

Na het zien van een vlog van een youtuber waarin noodles werden gemaakt met melk ipv water, maak ik mijn noedels nu met melk, en man dat is echt veel lekkerder als normaal

Miefje

Berichten: 1547
Geregistreerd: 02-12-16
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 19:45

Maar drink/eet je dan de melk ook op als soep of giet je dat af?

Edit: Of bedoel je met noodles gewoon spaghetti :') mijn brein springt meteen naar instant noodles

LiannePuthzy

Berichten: 6988
Geregistreerd: 10-05-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 20:16

Miefje schreef:
Maar drink/eet je dan de melk ook op als soep of giet je dat af?

Edit: Of bedoel je met noodles gewoon spaghetti :') mijn brein springt meteen naar instant noodles


Ik warm melk op in een klein pannetje inclusief de noedels (zoals yumyum of Unox) en de kruiden. Melk word op een gegevenmoment uiteraard minder iets dikker door de zetmeel in de noedels. Als alle melk bijna weg is is t klaar

Granoek
Blogger

Berichten: 10472
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 12:58

Ik weet niet of dit raar is maar papa heeft me dit leren eten haha
Witte boterham met platte kaas en suiker!

Pandora2
Berichten: 19855
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 13:00

Granoek schreef:
Ik weet niet of dit raar is maar papa heeft me dit leren eten haha
Witte boterham met platte kaas en suiker!


Dat eet ik ook ! :D
Vroeger thuis ook al inderdaad.

vikawiek

Berichten: 1487
Geregistreerd: 24-10-16
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 13:10

Granoek schreef:
Ik weet niet of dit raar is maar papa heeft me dit leren eten haha
Witte boterham met platte kaas en suiker!

Platte kaas? :o?

MizzMontana

Berichten: 5678
Geregistreerd: 05-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 13:14

vikawiek schreef:
Granoek schreef:
Ik weet niet of dit raar is maar papa heeft me dit leren eten haha
Witte boterham met platte kaas en suiker!

Platte kaas? :o?


Vroeg ik me ook al af...

Anoniem

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 13:18

Platte kaas is toch kwark maar dan voor Belgen? :))

Granoek
Blogger

Berichten: 10472
Geregistreerd: 26-11-13

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 17:13

ja ik wilde het vertalen maar geen idee hoe :')
Kwark is wat anders want dat hebben we ook volgens mij :P Op kleine potjes staat soms ook 'verse kaas' of petit suisse..

het is vloeibaarder dan kwark, volgens mij is het eerder iets yoghurt achtigs.
Ik doe het soms ook met natuuryoghurt en suiker trouwens haha

Pandora2
Berichten: 19855
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 17:47

Het is wat hoor, met die yoghurt en die kaas :D

Op een pot Skyr bijvoorbeeld staan als ingrediënten voor België mager kaas en voor NL magere yoghurt :=

Kwark is volgens mij ook nog iets anders dan plattekaas.

verootjoo
Berichten: 35642
Geregistreerd: 19-10-03

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 18:01

Haha bij skyr viel me dat ook op ja.
Is platte kaas dan niet hüttekäse ofzo?

Pandora2
Berichten: 19855
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 18:18

Nope, geen hüttekäse.
Verse kaas wordt het ook nog wel eens genoemd, maar dat kennen jullie ook niet denk ik :P

Ik ga even zoeken of ik ergens een goede beschrijving kan vinden :')

Edit; gevonden ! Van Jeroen Meeus himself :D
https://dagelijksekost.een.be/kookvrage ... latte-kaas

Lijkt dus toch het meest op kwark.


Een bruine boterham met plattekaas en radijsjes is ook lekker trouwens ! :9

Granoek
Blogger

Berichten: 10472
Geregistreerd: 26-11-13

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 18:59

Nee huttekase is korreltjes toch? :+

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 19:03

Granoek schreef:
Nee huttekase is korreltjes toch? :+

De gruwel. Die viezige klontjes ja.

verootjoo
Berichten: 35642
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 19:04

Ja dat is korreltjes, maar kan wel op brood. Ik snap niet hoe je kwark op brood doet, dan verzuipt dat brood toch in t vocht?

En kwark is toch niet gestremd zoals kaas?

Granoek
Blogger

Berichten: 10472
Geregistreerd: 26-11-13

Re: Over kleffe schnitzels en lauwe frikandellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 19:07

Het is vaster dan kwark of yoghurt. Meer zoals smeerkaas maar niet zo zurig ofzo