Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
xTammyy schreef:Voor de bokkers die zelf curry pasta's of boemboes maken, wat gebruiken jullie hiervoor?
Dat is wat ik mijzelf zo snel kan bedenken het enige wat ik uit een pakje gebruik eigenlijk..
M1994 schreef:Mijn zusje is er een tijdje hweel fanatiek in geweest. Er is een blog van iemand die veel bekende knorr/honig gerechten heeft uitgeplozen en daar recepten voor heeft gemaakt voor hoe je deze maaltijden kunt maken zonder de zakjes en pakjes maar met kruiden. En dat is echt heel lekker! Soms lekkerder dan de honig/knorr gerechten.
https://www.lifesabout.nl/receptenindex/
Eelmo schreef:Het koken zonder pakjes en zakjes snap ik. Doe ik graag. Zelf boemboes maken is leuk, en lekker.
Maar...
Wat is er mis met kookroom, gezeefde tomaten of ketjap? Voor mij zijn dat gewoon ingredienten, geen pakjes of zakjes.
Eelmo schreef:Het koken zonder pakjes en zakjes snap ik. Doe ik graag. Zelf boemboes maken is leuk, en lekker.
Maar...
Wat is er mis met kookroom, gezeefde tomaten of ketjap? Voor mij zijn dat gewoon ingredienten, geen pakjes of zakjes.
Citaat:Specerijen (koriander, paprika, gember, kurkuma, komijn, sereh, laos, fenegriek, chilies, peper), zout, groenten (ui, paprika, wortel, knoflook, prei), rijstebloem.
SusanH schreef:Citaat:Specerijen (koriander, paprika, gember, kurkuma, komijn, sereh, laos, fenegriek, chilies, peper), zout, groenten (ui, paprika, wortel, knoflook, prei), rijstebloem.
Dit zijn de ingredienten van de nasi mix van Verstegen. Niks geen zooi of onnodige toevoegingen. Als je geen zout op de rijst en het vlees doet (is niet nodig namelijk!) is het absoluut niet te zout. Misschien ook tip voor anderen die wel gemak willen, maar geen onnodige toevoegingen.
Echte ketjap zit trouwens ook nog steeds suiker in. Ik gebruik het nooit, kan er niet tegen.
SusanH schreef:Citaat:Specerijen (koriander, paprika, gember, kurkuma, komijn, sereh, laos, fenegriek, chilies, peper), zout, groenten (ui, paprika, wortel, knoflook, prei), rijstebloem.
Dit zijn de ingredienten van de nasi mix van Verstegen. Niks geen zooi of onnodige toevoegingen. Als je geen zout op de rijst en het vlees doet (is niet nodig namelijk!) is het absoluut niet te zout. Misschien ook tip voor anderen die wel gemak willen, maar geen onnodige toevoegingen.
Echte ketjap zit trouwens ook nog steeds suiker in. Ik gebruik het nooit, kan er niet tegen.
SusanH schreef:Dit zijn de ingredienten van de nasi mix van Verstegen. Niks geen zooi of onnodige toevoegingen. Als je geen zout op de rijst en het vlees doet (is niet nodig namelijk!) is het absoluut niet te zout. Misschien ook tip voor anderen die wel gemak willen, maar geen onnodige toevoegingen.
Echte ketjap zit trouwens ook nog steeds suiker in. Ik gebruik het nooit, kan er niet tegen.
Marije_jiplover schreef:Eens met het gegeven dat ik zout in dergelijke kruidenmixen vrijwel altijd teveel vind.
Ik kook zelf zoutarm, ik haal mijn smaak liever uit iets anders dan uit zout.
Dan is een gemiddeld zakje kruidenmix, zoals hierboven omschreven, mij al snel alsnog veel te zout.
Ik kook mijn rijst nl sowieso al niet in gezouten water en ik kruid vaak juist alleen mijn vlees met een klein beetje zout.
Ik heb dan verder geen toegevoegd zout meer nodig.
verootjoo schreef:Eelmo schreef:Het koken zonder pakjes en zakjes snap ik. Doe ik graag. Zelf boemboes maken is leuk, en lekker.
Maar...
Wat is er mis met kookroom, gezeefde tomaten of ketjap? Voor mij zijn dat gewoon ingredienten, geen pakjes of zakjes.
Bij sommige merken gezeefde tomaten zit zout aan toegevoegd. In ketjap zit veel suiker en andere toevoegingen. Sommige mensen willen/kunnen dat niet eten.
Maar ik gebruik het ook hoor, behalve als ergens teveel zout in zit. Ik vind dat echt niet lekker. Mierzoet trouwens ook niet.
Eelmo schreef:8nnemiek schreef:Dat vind ik ook normale, gezonde ingrediënten inderdaad Ik werk veel met gezeefde tomaten/tomatenpurree, sojasaus, miso, tahini, mosterd enz.
Precies! Ik zou gillend gek worden als ik dat allemaal zelf ook nog zou moeten maken
Pareltjes schreef:Ja bij gezeefde tomaten wordt in de meeste gevallen zout én suiker toegevoegd. Kookroom is kunstmatige rommel en pas recentelijk verzonnen. Beter is gewoon ouderwetse slagroom. Werkt prima als je even weet hoe. Kookroom en magarines zijn echt chemische rommel. Ketjap erg lekker maar heel veel suikers en zouten niet gezond, wel lekker!