Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Ceetje_bokt schreef:Shaggy09 schreef:Wij maken altijd gember thee van de overgebleven gember. Verder vind ik restjes ook vaak lastig, vooral wanneer het kort houdbaar is, zoals slagroom of crème fraîche.
Ik vries slagroom in in ijsblokjesvormen en mik er dan een of twee de zelfgemaakte soepen of sauzen.
Kaka schreef:M.u.v. bouillonblokjes (alleen voor vleessoepen - zoals kippensoep - maak ik zelf bouillon) gebruik ik geen pakjes en zakjes en maak ik alles vers. Gedroogde kruiden daargelaten. Maar het leven wordt dan ook wel heel erg saai zonder kurkuma, komijn of oregano
Matheno schreef:Kaka schreef:M.u.v. bouillonblokjes (alleen voor vleessoepen - zoals kippensoep - maak ik zelf bouillon) gebruik ik geen pakjes en zakjes en maak ik alles vers. Gedroogde kruiden daargelaten. Maar het leven wordt dan ook wel heel erg saai zonder kurkuma, komijn of oregano
Of salie, héérlijk voor de afwisseling.
8nnemiek schreef:Ik gebruik geen ketjap, maar wel sojasaus. Eigenlijk bijna hetzelfde, maar dan niet gezoet.
Sojasaus is gefermenteerde soja, en om die fermentatie goed en veilig te laten verlopen is zout nodig. Koop je sojasaus met minder zout, dan is die meer bewerkt. Daarom kies ik daar liever niet voor.
Nikass schreef:8nnemiek schreef:Ik gebruik geen ketjap, maar wel sojasaus. Eigenlijk bijna hetzelfde, maar dan niet gezoet.
Sojasaus is gefermenteerde soja, en om die fermentatie goed en veilig te laten verlopen is zout nodig. Koop je sojasaus met minder zout, dan is die meer bewerkt. Daarom kies ik daar liever niet voor.
Oja snap ik, maar is er dan een alternatief dat én geen suiker bevat en toch zoutarm is?
Ceetje_bokt schreef:Welke kruiden ik gebruik, hangt vooral af van uit welke keuken het gerecht afkomstig is, maar knoflook- en uienpoeder verwerk ik meestal wel. Ook al gaat er verse ui en knoflook door het gerecht. En ik zie geen enkele reden om geen ketjap te gebruiken als een recept daarom vraagt. Ik drink er geen liter van.