Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
Shaggy09 schreef:Pareltjes schreef:Bouillon blokjes zijn nepgedoe. Kleur,geur en smaakstoffen, smaakversterkers, suiker en vooral heel veel zout! Prima zo af en toe als basis voor een snelle soep, maar voor sauzen, pasta,s etc totaal overbodig! Invester in kruiden en je kunt al die zakjes, blokjes en andere rommel de deur wijzen. Veel goedkoper, lekkerder en gezonder want je gaat veel minder zout en suiker gebruiken. De voedingsindustrie heeft jullie afhankelijk gemaakt van veel te dure neprommel. Nu denken veel mensen dat ze niet meer kunnen koken zonder. Echt onzin.
Je toon is wat denigrerend. Mensen mogen uiteindelijk altijd nog zelf weten wat ze koken en om te zeggen dat 'jullie' (wie dat ook mogen wezen) afhankelijk zijn van neprommel is niet erg vriendelijk.
Pareltjes schreef:??
Waar haal jij uit dat het denigrerend is en dat ik zou impliceren dat mensen niet mogen koken hoe ze zelf wiillen? Je leest echt iets anders dan wat ik heb neergezet.
8nnemiek schreef:Ik maak het ook op gevoel
Bloem in de litermaat, (soja)melk erbij totdat het een glad beslag is dat nog redelijk vloeibaar is.. Snufje zout erbij, beetje bakpoeder, scheutje olie.. en als ik hartige pannekoeken maak dan doe ik er nog edelgist bij, en evt wat kruiden.
Eieren gebruik ik al een tijdje niet meer in de pannekoeken.
Voor een echt dikke, luchtige pannekoek doe ik wat baking soda door het beslag en roer ik er op het laatste moment nog snel een scheutje azijn doorheen. Proef je niks van, maar dan worden ze echt heel dik
Pareltjes schreef:Ok kennelijk voelen mensen zich aangevallen. Laat ik het anders aanvliegen: verdiep je eens echt in wat je eet ( ja er zijn er bij die dat ook doen ) maar dan ook echt! Ontrafel eens wat je eet en hoeveel daarvan niet is bewerkt. Je gaat schrikken. Waarom zijn pakjes en zakjes zo’n enorm commercieel succes? Waarom zijn de fastfood restaurants dat? Waarom zie je zoveel reclames over bewerkt eten of het nu zg gezonde musli snacks zijn, of lekker makkelijke pakjes/ zakjes. Daar zit een enorm verdien model achter. De fabrikanten doen het echt niet om jullie een plezier te doen.
Voedselindustrie is tegenwoordig lang niet altijd meer in het belang van de consument. Er worden truukjes uitgehaald met namen van ingredienten om te verhullen wat er nu echt in zit. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je ze blijft kopen. Vanwege een psychologisch effect van “ erbij willen horen “ of daadwerkelijke fysieke verslaving ( suikers en zouten ) . De keuzes die je maakt als consument zijn vaak niet eens “ vrijwillig “ . Ze worden zorgvuldig aangestuurd met geuren, kleuren, smaken, en psychologische effecten.
Doe voor de grap eens een test:
Ga naar je plaatselijke supermarkt en tel de schappen met suikerwaren, chips, voorbereid voedsel. Dus blik, pakjes ect... Tel dan eens de schappen met onbewerkt vers voedsel....
Ben benieuwd naar jullie ervaringen.
Pareltjes schreef:Doe voor de grap eens een test:
Ga naar je plaatselijke supermarkt en tel de schappen met suikerwaren, chips, voorbereid voedsel. Dus blik, pakjes ect... Tel dan eens de schappen met onbewerkt vers voedsel....
Ben benieuwd naar jullie ervaringen.
Citaat:Ingrediënten: sperzieboon, water.
Waarvan toegevoegde suikers 0g per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 0g per 100 gram
ArankaM schreef:En wat denken jullie van bakmixen?
Daarbij gaat het niet echt over gezond of ongezond maar vooral over puur gemak.
Zelf gebruik ik ze nooit en als een ander een mix gebruikt, dan haal ik dit er zo uit. Alsnog lekker, maar het heeft mijn voorkeur niet.
Astorga schreef:Verder ben ik erg van leven en laten leven, ieder zijn eigen keuze laten maken en vooral niet opdringen.
Laatst voor het eerst in eeuwen lasagne gemaakt met een pak, uit nieuwsgierigheid. Ik vond het echt niet lekker met zo weinig echte smaken, maar collega's begrepen dat niet. Ook prima.
SusanH schreef:verootjoo schreef:Bakmixen voor pannenkoeken snap ik echt niet.
Zoveel betalen voor meel, en dan nog melk en eieren toevoegen
Makkelijker is het ook niet.
Huh? Zo duur is pannenkoekmix toch niet? Scheelt bijna niks met (tarwe) meel. Ik vind het wel handig. Ik maak het nooit from scratch. Ik kan heel slecht de verhoudingen gokken. Ik let wel op wat er in zit, ik wil geen bakmix waar suiker aan is toegevoegd.