Zonder pakjes en zakjes koken?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lusitana

Berichten: 22440
Geregistreerd: 26-10-04
Woonplaats: buiten Grandola, Alentejo, portugal

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 18:48

Lekker!

Shaggy09

Berichten: 8105
Geregistreerd: 24-08-10

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 18:55

Heeft iemand hier nog een lekker risotto recept?

MissBambi

Berichten: 4279
Geregistreerd: 04-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 18:58

Lusitana schreef:
Lekker!


Ik hoop het ook! :D

Ben niet zo'n paprika fan, ga die vervangen door wortel en de lente ui door een gewoon uitje.

Alleen nog wat extra slagroom bij halen, tomaten puree en geraspte kaas :9

Lusitana

Berichten: 22440
Geregistreerd: 26-10-04
Woonplaats: buiten Grandola, Alentejo, portugal

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 19:04

Ik ben dol op paprika, vooral als de schil erafgebrand is. Maar wortel is een goede vervanger inderdaad.
Lente ui kun je misschien beter vervangen met een jong preitje of hoe heten die sprietjes ook al weer in het nederlands, in het engels is het chives. *edit* bieslook!
Dat zit in dezelfde familie. Of je moet alles ui de familie juist vies vinden en daarom voor ui kiezen.

MissBambi

Berichten: 4279
Geregistreerd: 04-07-06

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 19:09

Nah, geef daar gewoon niet zoveel om. Ben vooral 'n champignon, ui en taugé fan :+

Sinds kort wortel ontdekt, dat is toch wel fijn. Heb ik iets meer variatie in zo'n soort gerechten :j

MissBambi

Berichten: 4279
Geregistreerd: 04-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 20:27

MissBambi schreef:
Nah, geef daar gewoon niet zoveel om. Ben vooral 'n champignon, ui en taugé fan :+

Sinds kort wortel ontdekt, dat is toch wel fijn. Heb ik iets meer variatie in zo'n soort gerechten :j



Nou hij was me toch een partij geslaagd!! :))

Lusitana

Berichten: 22440
Geregistreerd: 26-10-04
Woonplaats: buiten Grandola, Alentejo, portugal

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 20:30

Voor herhaling vatbaar dus!

8nnemiek

Berichten: 43398
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 20:59

Shaggy09 schreef:
Heeft iemand hier nog een lekker risotto recept?

Risotto <3 Zo lekker!
Mijn favoriet is met paddestoelen, maar pompoenrisotto is ook heerlijk.

Een echt recept heb ik niet. Ik bak ui met paddestoelen, dan een kop risotto erbij, blussen met rode wijn, en dan langzaam een halve liter bouillon erbij. Op het laatst roer ik er edelgist doorheen.

verootjoo
Berichten: 35642
Geregistreerd: 19-10-03

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 20:59

Edelgist? Waarom doe je dat erbij?

8nnemiek

Berichten: 43398
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 21:07

In plaats van kaas, voor de kaassmaak.. en het wordt er wat smeuïger van :9

Nikass

Berichten: 16705
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 21:16

verootjoo schreef:
Honingmosterdsaus is heel simpel.
Beetje boter in een pan smelten, beetje honing erbij, beetje mosterd erbij, scheutje citroensap erbij. Roeren en klaar.
Doe t wel eens over de spruiten.
Je kan ook meer maken en met knoflook erbij en kippenpoten in marineren :9


Thanks!

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 21:18

8nnemiek schreef:
Shaggy09 schreef:
Heeft iemand hier nog een lekker risotto recept?

Risotto <3 Zo lekker!
Mijn favoriet is met paddestoelen, maar pompoenrisotto is ook heerlijk.

Een echt recept heb ik niet. Ik bak ui met paddestoelen, dan een kop risotto erbij, blussen met rode wijn, en dan langzaam een halve liter bouillon erbij. Op het laatst roer ik er edelgist doorheen.

idem hier.
ik blus met sherry of vermouth, en doe er ook bleekselderij in. OP het eind - als het echt als avondmaal is - met parmezaanse kaas, uitgebakken pancetta en fijngesneden rucola erdoor

Nikass

Berichten: 16705
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 21:23

Bereid je het pompoen risotto recept hetzelfde maar dan met pompoen ipv paddestoelen? :)

Nikass

Berichten: 16705
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 21:24

In hoeverre vinden jullie producten als slagroom en kruidenkaas onder pakjes en zakjes vallen?

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 21:31

Nikass schreef:
In hoeverre vinden jullie producten als slagroom en kruidenkaas onder pakjes en zakjes vallen?

ik niet, dat gebruik ik als start voor een saus.

ik bedoel echt van die kant en klare mixen (knorr wereldgerechten, dressings, dingen als gehaktkruiden), en die gebruik ik dus nooit. Pesto, tapenade etc koop ik wel, maar dan de verse variant, en voor Hollandaise saus maak ik een uitzondering, nadat ik ooit enorm ziek ben geweest van de eidooiers.

Maar maakt uiteindelijk toch niet uit hoe je iets noemt, het gaat erom wat voor jou (of mij) werkt.

Nikass

Berichten: 16705
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 21:56

Oja, nou ja ik vind kruidenkaas dus wel een ultrabewerkt product, en dus vergelijkbaar met pakjes en zakjes. Van slagroom weet ik dat niet.

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 22:04

ik doe het ook niet zozeer vanuit het perspectief van toevoegingen, e-nummers etc, maar vooral omdat ik het zelfgemaakt veel lekkerder vind.

Lusitana

Berichten: 22440
Geregistreerd: 26-10-04
Woonplaats: buiten Grandola, Alentejo, portugal

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 22:20

Het feit dat kruidenkaas zeer beperkt houdbaar is, wil juist zeggen dat er weinig tot geen toevoegingen inzitten.
Het is gewoon verse kaas met vers gestremde wrongel en room en dan kruiden erdoor.... Ik zie niet wat daar mis aan is? Natuurlijk zullen er merken zijn die het anders maken en dingen toevoegen om de productie goedkoper te maken of de structuur te veranderen, maar dat is een kwestie van etiketten lezen, daar hoef je niet het hele fenomeen kruidenkaas voor de veroordelen.
Je kunt het ook nog gewoon zelf maken.

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 22:51

Ik heb net idd op de Boursin gekeken, daar zat niets raars in.

Shaggy09

Berichten: 8105
Geregistreerd: 24-08-10

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 23:47

Nee precies.
Van die rommel als van die kaassauzen die zogenaamd nog anderhalf jaar goed blijven, dat is pas bende.

@annemiek, ik heb wel graag kaas door de risotto, welke kaas zou je dan aanraden? Want ik weet uit ervaring dat niet alles goed smelt. Ik doe nu eigenlijk altijd parmezaanse maar ik weet niet of er nog leuke alternatieven zijn? :)

EedihcrO

Berichten: 786
Geregistreerd: 12-04-15
Woonplaats: Rijen

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-20 23:56

Pecorino doet het hier ook goed in de risotto. En die smelt ook lekker.

pol013

Berichten: 8997
Geregistreerd: 18-05-04
Woonplaats: Omg breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 08:53

Nikass schreef:
Heeft iemand een tip/recept hoe je aubergine lekker kunt klaarmaken, zonder suiker toe te voegen en zout hooguit minimaal?


Prik iets in je aubergine om hem veilig vast te houden. (2 vorken bijvoorbeeld) en hou hem af en toe ronddraaiend boven de gasvlam (of doe hem in de oven, wel even gaatjes prikken). ga hiermee door tot hij zacht is en de buitenkant zwart geblakerd.
Pel de buitenkant er af. De mushie binnenkant heeft nu 3 keer zo veel smaak en je kunt hem verwerken zoals je zelf lekker vind.
Ik heb een recept met wat rozijnen/cranberries en balsamico dressing en pijnboompitjes. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Pareltjes
Berichten: 2215
Geregistreerd: 21-07-19

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 09:16

Of als je op gas kookt, een warmhoudplaatje, leg em daar op laag vuur en draai steeds tot de binnenkant smeuig is.

8nnemiek

Berichten: 43398
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 09:41

Shaggy09 schreef:
@annemiek, ik heb wel graag kaas door de risotto, welke kaas zou je dan aanraden? Want ik weet uit ervaring dat niet alles goed smelt. Ik doe nu eigenlijk altijd parmezaanse maar ik weet niet of er nog leuke alternatieven zijn? :)

Meestal wordt parmezaanse kaas gebruikt.
Ik hou zelf wel van wat sterke kaassmaak, en dan doet gruyére het ook goed, maar gewone, geraspte oude kaas en ook blauwe kaas vind ik heerlijk.

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Zonder pakjes en zakjes koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 14:30