Ik had het idee in mijn hoofd om te gaan kaasfonduen vanavond, echter vind mijn vriend dit niet lekker. Nou heb ik voor mezelf wel een pot gekocht, welke de hoeveelheid bevat voor twee personen, en vraag ik mij ineens af hoe ik dit het beste kan gaan verwarmen.. Op de pot staat dat het in een pannetje verwarmd dient te worden, maar ik wil maar ongeveer 150 gr. (van de 400) gaan gebruiken en dat lijkt mij een te kleine hoeveelheid om uiteindelijk vanuit de pan te kunnen gaan dippen. Zit alles al op de bodem zeg maar
Ik vraag mij dus af of ik dit ook in een kommetje kan doen en dan in de magnetron kan verwarmen? Iemand enige ervaring daarmee? Het betreft de “Hollandse Kaasfondue” van In ‘t Pannetje, gekocht bij AH.
Ik denk dat het in de magnetron heel dik en taai blijft. Ik zou gewoon alles verwarmen zoals het hoort in de pot, lijkt me niet dat de je de rest lang kan bewaren.
Er bestaan 1 persoon prefab magnetron kaasfondue bakjes (ja echt). Maar ik zou niet zelf een normale proberen in een magnetron te verwarmen ivm de kans dat het gewoon daarna overal zit behalve in het bakje. Dan kun je beter een hele kleine juspan nemen of au bain marie opwarmen. Wil je toch in de magnetron: laagste stand en vaak roeren.
Niet in de magnetron, gewoon in een pannetje en dan in je kommetje doen. Je kan toch ook gewoon een klein beetje in de pan doen?
speurneusc
Berichten: 5378
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven
Geplaatst: 28-04-19 13:19
ik doe mijn kaasfondu altijd in de magnetron, 1pak is voor mij te groot dus ik snij hem met zakje en al door midden en de ene helft gaat in de vriezer.
glazen schaal nemen (die zijn gladder dus blijft minder plakken) met deksel en in gedeeltes in de magnetron, ik bedoel qua tijd, dus eerst 1 minuut en dan roeren dan weer minuut en roeren, ik heb meestal 3 minuten nodig voor mijn hoeveelheid.
Eet je te langzaam en is je kaas al te veel gestold, kan ie best wel even nog 40 sec. terug.