Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
N0a schreef:Vleeswaren vries ik niet meer in. Is nooit lekker als het eruit komt en blijft altijd een beetje waterig.
Hebben jullie nog een tip voor Wokgroenten? Als ik die voor het koken uit de vriezer haal is alles waterig en slap. Maar tijdens het koken er bevroren in gooien is ook nog niet een succes, nog steeds slapjes.
Citaat:Het idee achter wokken is dat je de groenten snel gaar maar nog wel knapperig bakt in weinig olie. Dat betekent dat de interne celstructuur, die het vocht vasthoudt, nog wel een beetje intakt moet zijn. En laat dat nu net ongeveer zijn wat er in de vriezer gebeurt : de cellen gaan stuk, en het vocht loopt er uit. Dat zie je heel goed als je de groente gaat ontdooien. Natuurlijk kun je dat zo veel mogelijk wegdrogen (met een theedoek, een zeef of een slacentrifuge), maar hoewel de resterende groente dan wel redelijk droog is, zit het vocht niet meer in de cellen van de groente opgesloten. Je verliest dus altijd knapperigheid en smaak. En de enige manier om dat te voorkomen, is toch gewoon : niet invriezen.
jeetje77 schreef:Wat een leuk topic. Ik had gisteren zelf pindasaus gemaakt (omdat in kant en klare altijd melk zit en ik daar intolerant voor ben). Nu had ik best wat over, dat heb ik nu in een ijsblokjes houder ingevroren. Kijken of het kan.
Vleeswaren worden hier ook altijd gekocht en meten ingevroren. Ml is de enige die vlees eet en dan is er tenminste voorraad.
Kidde schreef:Ik werk bij een slagerij en gebraden gehakt vriezen we hier ook in. Leverworst niet, al weet ik niet of dit eventueel wel zou kunnen eigenlijk.
Marisje76 schreef:Een tip voor diepvriesgroenten, als he ze knapperig wil houden moet je ze eerst onder de kraan houden het diepvrieslaagje eraf spoelen zeg maar