Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Forbiddenpie schreef:Ik houd enorm veel van spinazie (vooral de warme variant) en ben erg benieuwd of iemand een vegan recept heeft (uitgeprobeerd) met dat als hoofddeel van de maaltijd die goed is bevallen. Natuurlijk staat er ook behoorlijk wat op internet maar als iemand iets heeft wat echt enorm lekker was hoor ik het graag! Liever geen salades met rauwe spinazie omdat dat meestal wel lukt met verzinnen.
8nnemiek schreef:Aziatische recepten daar zal ik er eens een paar van opzoeken
Ik maak sowieso regelmatig zelf nasi, bami, loempia's, sushi.. Dat soort bekende aziatische gerechten.. maar ik heb ook nog wat onbekende recepten liggen.
Als iemand toevallig de kruiden voor de nasi, bami en loempia wil weten dan hoor ik het wel Ik werk niet graag met pakjes en zakjes, dus heb de afgelopen jaren veel geëxperimenteerd met verse/gedroogde kruiden
Ik hoorde laatst trouwens nog dat er vooral in japan heel veel oudere mensen zijn die vooral leefde/leven op rijst en zoete aardappel, nauwelijks of geen vlees en vis, en daarmee in goede gezondheid ontzettend oud worden
Freya6 schreef:Over Soya:
http://jessevandervelde.com/sojamelk-we ... ytinezuur/
http://jessevandervelde.com/de-gevaren- ... erde-soja/
http://jessevandervelde.com/gezondheids ... al-deel-3/
Dit vond ik vrij verhelderend.
De laatste maanden heb ik ayurveda gestudeerd, en ook daar wordt ongefermenteerde soya afgeraden. Het maakt je lichaam te zuur wat niet goed is voor je spijsvertering en je algehele gezondheid van je darmen o.a.
Mijn natuurarts raadt het gebruik van soja ook af, omdat dit volgens haar in verband wordt gebracht met Alzheimer (hier zie ik nog niet echt bewijs voor verder ).
Verder zou er teveel oestrogeen in zitten wat vooral voor jonge vrouwen niet goed is, die hebben van zichzelf al genoeg oestrogeen. Oestrogeen heeft dan geloof ik weer invloed op evt. botontkalking.
Het is dus het beste om niet teveel soja te nemen, en als je het neemt van de bio winkel omdat dat meestal non gmo is, of gefermenteerde soja zoals tempeh en miso.
Hou me te goede als ik iets niet goed zeg, maar voor mij reden zo min mogelijk soja tot me te nemen.
Ik eet ong. 1x per week tempeh en drink af en toe in een cafe soja melk in de koffie.
Maar en soja melk, en soja yoghurt en soja burgers op 1 dag is dus teveel.
Vleesvervangers is ook nog best typisch, waarom zou je altijd vlees of vleesvervangers moeten eten?
Een hand noten, bonen door je eten, genoeg groenten en fruit en pitten en zaden zouden ook prima vervangers moeten kunnen zijn. Vleesvervangers mag natuurlijk prima, maar er zit toch wel veel soja in..
PlantsTho schreef:Freya6 schreef:Over Soya:
http://jessevandervelde.com/sojamelk-we ... ytinezuur/
http://jessevandervelde.com/de-gevaren- ... erde-soja/
http://jessevandervelde.com/gezondheids ... al-deel-3/
Dit vond ik vrij verhelderend.
De laatste maanden heb ik ayurveda gestudeerd, en ook daar wordt ongefermenteerde soya afgeraden. Het maakt je lichaam te zuur wat niet goed is voor je spijsvertering en je algehele gezondheid van je darmen o.a.
Mijn natuurarts raadt het gebruik van soja ook af, omdat dit volgens haar in verband wordt gebracht met Alzheimer (hier zie ik nog niet echt bewijs voor verder ).
Verder zou er teveel oestrogeen in zitten wat vooral voor jonge vrouwen niet goed is, die hebben van zichzelf al genoeg oestrogeen. Oestrogeen heeft dan geloof ik weer invloed op evt. botontkalking.
Het is dus het beste om niet teveel soja te nemen, en als je het neemt van de bio winkel omdat dat meestal non gmo is, of gefermenteerde soja zoals tempeh en miso.
Hou me te goede als ik iets niet goed zeg, maar voor mij reden zo min mogelijk soja tot me te nemen.
Ik eet ong. 1x per week tempeh en drink af en toe in een cafe soja melk in de koffie.
Maar en soja melk, en soja yoghurt en soja burgers op 1 dag is dus teveel.
Vleesvervangers is ook nog best typisch, waarom zou je altijd vlees of vleesvervangers moeten eten?
Een hand noten, bonen door je eten, genoeg groenten en fruit en pitten en zaden zouden ook prima vervangers moeten kunnen zijn. Vleesvervangers mag natuurlijk prima, maar er zit toch wel veel soja in..
Jesse van der Velde verkoopt wetenschappelijk ongefundeerde (0 bronvermelding ook in zijn artikelen) bangmakerij. Ik zou me daar niet op baseren.
Natuurlijk is te veel soja niet goed, maar alles wat je te veel neemt is niet goed
Mariett schreef:Wat voor tekorten kreeg je, Douce? Voor vegetariërs is het bijvoorbeeld erg goed om voldoende omega 3 (en dan een speciaal soort, ik zoek het wel even op straks want ik kan het niet uitleggen) te eten. En die krijgen we eigenlijk alleen binnen via vis, en die vissen hebben het dan weer van (plantaardig) zeewier.
Dus zeewier, of bijvoorbeeld zelfgemaakte sushi, eten is best gezond voor de vegetariër, dan kan je echt tekorten aanvullen! En verder zijn peulvruchten etc vaak erg gezond, vleesvervangers heb ik altijd het idee van dat ze vooral qua smaak het vlees willen vervangen, en niet qua voedingswaarde.
Ik vind het trouwens een leuk topic! Vol met mensen die op de één of andere manier bewust met voeding om gaan Ook al is het maar één keer in de week geen vlees eten, als heel Nederland dat zou doen zou het al een hele hoop schelen!
Picassox schreef:Oeh, goed om te weten over dat soya-verhaal...
Ik vind dat soort dingen wel moeilijk: in honing zou plastic zitten, niet-biologische groenten krijg je te veel gifstoffen binnen, vleesvervangers zitten E-nummers/bindmiddelen in, teveel kool is niet goed voor je maag-darm-systeem, etc. etc.
Soms kun je echt niks meer eten voor mijn gevoel. Ik probeer alles gewoon niet té veel te eten, maar ik vind dat verhaal over soya en zuurtegraad in je lichaam best lastig... Ik gebruik het nu namelijk wel veel omdat ik bijna geheel veganistisch eet...
Lastig hoor, om goed en gezond te eten!