Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Aight schreef:Mocht je aan zelf maken wagen kan ik je deze aanraden:
https://chickslovefood.com/recept/paddoburger/
echt lekker receptje, super juicy, ik maak ze altijd smiddags dan kunnen ze nog wat steviger worden in de koelkast
Voor het bakken: ik vorm ze altijd met vershoudfolie, dan plakt het niet zo aan je handen
[ [url=m/inSHs8.jpg]Afbeelding[/url] ]
als totaal broodje:
[ [url=m/CuOaQ5.jpg]Afbeelding[/url] ]
Voor 2 mega hamburgers gebruikte ik 1 bakje witte champignons
Merell123 schreef:Aight schreef:Mocht je aan zelf maken wagen kan ik je deze aanraden:
https://chickslovefood.com/recept/paddoburger/
echt lekker receptje, super juicy, ik maak ze altijd smiddags dan kunnen ze nog wat steviger worden in de koelkast
Voor het bakken: ik vorm ze altijd met vershoudfolie, dan plakt het niet zo aan je handen
[ [url=m/inSHs8.jpg]Afbeelding[/url] ]
als totaal broodje:
[ [url=m/CuOaQ5.jpg]Afbeelding[/url] ]
Voor 2 mega hamburgers gebruikte ik 1 bakje witte champignons
Hihi stille meelezer hier, maar moest even reageren op je eerste foto. Ik zag die foto en dacht gelijk, oh lekker! Chocolate chip cookies, haha. Paddoburgers klinken ook lekker, maar toch niet zo lekker als koekjes haha.
8nnemiek schreef:Ik dacht altijd dat bonen juist veel koolhydraten bevatten, maar dat zijn dan een beter soort koolhydraten die je wel mag?
mar_fay schreef:Vanwege omstandigheden moet ik mijn dieet tijdelijk (de vorige keer een maand of drie) aanpassen; geen suikers, koolhydraten, schimmels, alcohol, caffeïne, melkproducten en gisten. Dat maakt vega(n) koken wel een stukje uitdagender.
Af en toe nog 100% zuurdesem roggebrood, verder eet ik veel (heel veel) bonen. Ik zoek m.n. voor het avondeten passende gerechten waarbij ik voor 4 à 5 personen kan koken en dan voor mij de koolhydratenbron kan weglaten. Iemand tips/ideeën?
Ter illustratie: vandaag had ik chana dahl (kikkererwten curry in een dikke tomaten-kokossaus) gemaakt, voor de rest rijst erbij. Gisteren een linzensalade met spinazie en citroen, aangevuld met pannenkoeken van kikkererwtenmeel en voor de rijst rijst erbij (en voor mij nog tofu scramble). Nou wordt niet iedereen even blij van elke dag bonen dus ik ben nog wat zoekende naar gerechten met én veel groente én de mogelijkheid om bonen (vulling voor mij) én losse koolhydraten toe te voegen (m.n. aardappelen en graanproducten - dus pasta, rijst, chapati's, naan etc.).
poes schreef:Oei dit gaat mijn kennis wel wat te boven. En als je gaat kijken bij de koolhydraatarmbrigade en dan doorzoekt op vega opties?
8nnemiek schreef:Ik dacht altijd dat bonen juist veel koolhydraten bevatten, maar dat zijn dan een beter soort koolhydraten die je wel mag?
Succes, lijkt me behoorlijk lastig!
Ik houd zelf wel van wokken, gewoon random groentes in blokjes snijden en in de wok Aubergine laat ik wel eerst met wat zout erop uitlekken. Verder gooi ik er haast alles in wat ik tegen kom.
Groentesoep met extra groente is hier ook favoriet als avondeten.
Aight schreef:mar_fay schreef:Vanwege omstandigheden moet ik mijn dieet tijdelijk (de vorige keer een maand of drie) aanpassen; geen suikers, koolhydraten, schimmels, alcohol, caffeïne, melkproducten en gisten. Dat maakt vega(n) koken wel een stukje uitdagender.
Af en toe nog 100% zuurdesem roggebrood, verder eet ik veel (heel veel) bonen. Ik zoek m.n. voor het avondeten passende gerechten waarbij ik voor 4 à 5 personen kan koken en dan voor mij de koolhydratenbron kan weglaten. Iemand tips/ideeën?
Ter illustratie: vandaag had ik chana dahl (kikkererwten curry in een dikke tomaten-kokossaus) gemaakt, voor de rest rijst erbij. Gisteren een linzensalade met spinazie en citroen, aangevuld met pannenkoeken van kikkererwtenmeel en voor de rijst rijst erbij (en voor mij nog tofu scramble). Nou wordt niet iedereen even blij van elke dag bonen dus ik ben nog wat zoekende naar gerechten met én veel groente én de mogelijkheid om bonen (vulling voor mij) én losse koolhydraten toe te voegen (m.n. aardappelen en graanproducten - dus pasta, rijst, chapati's, naan etc.).
Misschien is een poké bowl variant wel iets? Dus rijst, veel edamebonen, tempeh/tofu, en verse groenten. Qua dressing zou ik zelf sojasaus doen maar dat is gefermenteerd dus weet niet of je dat aankan?
En richting de mexicaanse hoek:
chilli sin carne met volkoren rijst en evt maistortilla's erbij als die wel kunnen?
en italiaanse hoek:
En dingen zoals gevulde pompoen of spaghetti van courgette met cashewroom saus? Of lasagne van pompoenbladen