Dank jullie voor de reacties ik heb altijd inspiratie voor tien om te koken maar niet altijd de tijd.
Ik ga wat vaker samenvattingen plaatsen
lies_sparkle schreef:Wauw! Nice! Als ik verhuisd ben ga ik dit ook doen, geeft echt inspiratie!
Heb je een recept van:
Stuffed butternut met tahini dressing
Tuurlijk met dank aan whisper_ramse:
Pompoen;
Schil en snij de butternut in 4 stukken, verwijder de zaadlijsten en hol deze uit. Bestrooi met thym, oregano, curry madras, peper, zout en olijfolie. Plaats in een bakplaat en rooster in de oven voor zo'n 30 a 40 minuten op 180 graden tot je er met een mesje kan doorprikken.
Vulling
Snij groene en rode paprika, courgette, aubergine en rode ui in fijne blokjes. Stoof deze aan in olijfolie met dezelfde kruiding als de pompoen. Voeg een eetlepel ketchup en een halve theelepel sriracha toe. Stoof tot ze bijtgaar zijn (deze moeten achteraf nog eens in de oven!)
Kook een handje Ebly in gezouten water voor zo'n 20 minuutjes en voeg dit toe aan de groentenmelange.
Snij nog enkele olijfjes in ringetjes en voeg dit ook toe aan de stuffing
Feta
Vercrumble de feta met de hand. Snij een 5-tal blaadjes munt fijn en voeg toe. Snij een kleine hoeveelheid rode ajuin fijn en voeg toe. Rasp een halve citroen en voeg toe. Roer tot een mooie mengeling
Vul de geroosterde pompoen met de ebly-stuffing en top af met de feta. Verwarm deze opnieuw in de oven voor zo'n 15 a 20 minuutjes op 175 graden!
Tahinidressing
Meng 2 eetlepels tahini met een scheutje olijfolie, scheutje appelazijn en sap van een halve limoen. Voeg peper en zout toe naar smaak. Tahini heeft de neiging terug te dikken na het mengen dus voeg eventueel nog een beetje water toe aan de dressing voor het serveren.
Top af met pistachecrumble!