Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
CandyArmando schreef:okidokie alvast bedankt en sorry dames!
Magrathea schreef:Ja he, dat is fijn. Ik vind het zelf ook wel grappig om te zien dat veel mensen zeggen "ja maar ik kan niet meer besparen want vlees is zo duur". Tegelijkertijd zeggen mensen dat vega(n) eten zo duur is? Schiet mij maar lek
Ik ben zelf ook wel echt lekker bezig met besparen de laatste tijd. Wil ook wat meer met too good to go gaan doen, de Lidl hier biedt nu ook groentenboxen aan, dat is best safe en misschien dat ik ook eens bij de bakker ga proberen, zal toch een grote kans op gewoon brood zijn.
Emmaa_ schreef:Magrathea schreef:Ja he, dat is fijn. Ik vind het zelf ook wel grappig om te zien dat veel mensen zeggen "ja maar ik kan niet meer besparen want vlees is zo duur". Tegelijkertijd zeggen mensen dat vega(n) eten zo duur is? Schiet mij maar lek
Ik ben zelf ook wel echt lekker bezig met besparen de laatste tijd. Wil ook wat meer met too good to go gaan doen, de Lidl hier biedt nu ook groentenboxen aan, dat is best safe en misschien dat ik ook eens bij de bakker ga proberen, zal toch een grote kans op gewoon brood zijn.
Ik denk dat dat ook een beetje afhankelijk is van hoe je vega(n) kookt. Ik heb altijd al genoten van in de keuken staan, experimenteren met ingrediënten etc. Maar als je gewend bent om altijd aardappels, groenten en vlees te eten, dan kan de overgang van kiloknallers naar vleesvervangers wel duur uitvallen ja. Daarom ben ik ook blij dat merken als AH steeds meer zelf met betaalbare vleesvervangers komen ipv het laten afhangen van merken als Valess.
Aight schreef:Een andere notie, ik ken veel (boeren)gezinnen waarbij a/v/g de standaard is, met af en toe een afwisseling naar knorr wereldgerechten. Hoe tof zou het zijn als ze op die verpakkingen standaard een vega/vlees variant zouden neerzetten. Heel vaak staat er alleen op: 500 gram gehakt toevoegen. Dat vraagt nogal wat van sommige mensen om te bedenken hoe je dat kan vervangen/weglaten. Zeker voor mensen die niet zo in de wereld van tofu/tempeh/linzen enzo zitten
Magrathea schreef:[...]en misschien dat ik ook eens bij de bakker ga proberen, zal toch een grote kans op gewoon brood zijn.
0091 schreef:Aight schreef:Een andere notie, ik ken veel (boeren)gezinnen waarbij a/v/g de standaard is, met af en toe een afwisseling naar knorr wereldgerechten. Hoe tof zou het zijn als ze op die verpakkingen standaard een vega/vlees variant zouden neerzetten. Heel vaak staat er alleen op: 500 gram gehakt toevoegen. Dat vraagt nogal wat van sommige mensen om te bedenken hoe je dat kan vervangen/weglaten. Zeker voor mensen die niet zo in de wereld van tofu/tempeh/linzen enzo zitten
Dit doen ze toch al?
Berdien schreef:Bewustwording inderdaad Dat vlees niet elke dag hoeft, en je beter kwalitatief goed vlees kunt kopen waarvan je weet waar het vandaan komt en hoe het beestje geleefd heeft in plaats van die akelige kiloknallers.
Wij gaan volgende week gourmetten voor de verjaardag van mijn paps. Dan zitten we als vleeseters, vegetariërs en vegan aan tafel. Voor de eerste twee weten we genoeg leuke dingen, maar hebben jullie wellicht nog leuke (niet al te ingewikkelde ) vegan gerechtjes voor gourmetten? Ik heb die van wateetjedanwel.nl al gevonden