Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Suliko

Berichten: 4314
Geregistreerd: 06-12-14
Woonplaats: Utrecht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 13:12

Er staan ook veel recepten in die al plantaardig zijn. En andere zijn inderdaad gemakkelijk aan te passen omdat het vaak om yoghurt en boter gaat wat goed te vervangen is, de geitenkaas en ei kun je weglaten (of vervangen met iets anders). En zijn recepten zijn qua groentes, kruiden en manier van bereiden wel erg inspirerend!

Ik durf het alleen niet aan om de quiches te maken, want daar gaat zoveel ei in. En merk soms dat ik wel getriggerd wordt door recepten, bijvoorbeeld met geitenkaas, of zo'n quiche gevuld met room en kaas en ei, dat het me gewoon zó enorm lekker lijkt :') (enige wat ik ook echt mis is geitenkaas of ei om een quiche te maken. Ik maak zeker wel eens groentetaarten met tofu of aardappel als vervanger maar het is toch anders).
Maar goed, stiekem hoop ik ooit eigen kippetjes (van redeenlegkip.nl) te hebben en als die de eigen eitjes niet allemaal op eten kan ik af en toe iets met eieren bakken. :Y)

denice

Berichten: 9645
Geregistreerd: 02-09-04

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 20:32

Ik heb het boek tasty! Van forks over knifes gekocht en wauw daar staat echt alleen maar goddelijkheid in!

deksel

Berichten: 3783
Geregistreerd: 16-10-13

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 20:39

@Suliko, heb je al eens geprobeerd om scrambled tofu met kala namak te maken?

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33794
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-20 15:16

Hebben mijn bazen meegenomen van de horeca beurs, is errrggg lekker!
Afbeelding

Geen idee wanneer hij voor de consument beschikbaar is!

J0anieke

Berichten: 4877
Geregistreerd: 22-11-09
Woonplaats: Overal waar het leuk is

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-20 16:31

Ik vind de vegan mayo van hellmanns ook erg lekker. :D

lemanthia

Berichten: 3354
Geregistreerd: 26-03-07

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-20 18:11

Mag ik mij melden. Ik ben vega en ga de overstap maken naar vegan

lies_sparkle

Berichten: 6127
Geregistreerd: 19-06-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-20 21:39

lemanthia schreef:
Mag ik mij melden. Ik ben vega en ga de overstap maken naar vegan


Goed bezig :D

mar_fay

Berichten: 2619
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-20 19:34

Ik heb vandaag twee dingen ontdekt:

-vegan cinnamon buns/rolls zijn lekker en mega simpel (maar de volgende keer moet het wel rijzen);
-sinaasappelschil en eerder gezette chai (gember/kaneel/kardemom/anijszaad/kruidnagelen/zwarte peper/zwarte thee) in pompoensoep met kurkuma en pepertjes is een lekkere combinatie :9

denice

Berichten: 9645
Geregistreerd: 02-09-04

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-20 20:02

Oehh welk recept heb je aangehouden voor de buns??

Kan je daar geen bladerdeeg voor gebruiken?

mar_fay

Berichten: 2619
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-20 21:11


Jets

Berichten: 3551
Geregistreerd: 15-09-11
Woonplaats: Zwolle

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-20 22:44

Nice Shirley! Heb je wat dingetjes geappt die ik lekker vind haha. Hier ook steeds meer vegan ipv alleen vegetarisch. Maak nu steeds smoothies met amandelmelk, vind ik net zo lekker!

De Beyond burger en Moving Mountains burger vinden mijn vleesetende vriend en ik allebei heerlijk! Hij stelt zelfs steeds zelf voor om het te eten :j Had laatst van Violife ook vegan cheddar gekocht voor erop en voorin in de koelkast gelegd in de hoop dat hij die zonder het te merken pakte, maar hij zag al dat hij vegan was en wilde hem juist proberen. Vonden het ellebei prima smaken *\o/*

Ik eet alleen patat in snackbars waar ze Oliehoorn mayo hebben, anders vind ik het niet lekker :)) Marlinde heeft een bakje vegan mayo voor me gefixt, dus ben heeeel benieuwd!

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-20 01:19

Ik vind zelf Like Mayo ook erg lekker. Beetje zurig is die, meer Belgisch als het ware.

Vandaag geluncht bij Het Slachthuis (all vegan ontbijt-en-lunchroom) in Leiden, erg lekker! Service was een beetje langzaam maar we hadden de tijd dus dat was oké.
Tip: pas op met googelen, toen ik dat deed kreeg ik als suggesties allerlei plaatjes van daadwerkelijke slachthuizen -O-

Jessix

Berichten: 16434
Geregistreerd: 22-08-06
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-20 09:59

Ik vind Mayo lijn van Remia het lekkerste. Zacht van smaak en romig. Als ik hem zuurder wil dan voeg ik wat citroensap toe. Gebruik hem ook voor het maken van andere sausen zoals knoflook saus of kerrie.

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-20 12:33

Vnv lekker vega hesperolletjes met witloof in de oven met puree. Nu al zin in!

Edit: en eindelijk een plantaardige yoghurt gevonden die ik lust: Abbott kinney obv amandel.

Sintara

Berichten: 7397
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-20 13:45

Ik had gister een heel lekkere hartige taart gemaakt. Wel met voorgefabriceerde onderdelen hoor :o .
Ik had een broccoli en een paprika in stukjes in de wok gegaard, een boemboe voor zoet pittige sperzieboontjes erbij, en een beetje kokoscrème totdat het wat meer 1 geheel werd.
Dat heb ik in een taartvorm gedaan met hartige taartbodem (ja, ook al uit de vriezer) en in de oven gedaan voor 20 minuutjes.
En hier had ik dan natuurlijk rijst naast.

Het was echt super lekker, mijn vader die normaal eten ongeïnteresseerd naar binnen schuift (en al helemaal als er geen vlees in zit) begon uit zichzelf tegen andere mensen erover dat ik zo lekker had gekookt :D

mar_fay

Berichten: 2619
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-20 16:53

Dat zijn de beste complimenten hè, Sintara?

Ik heb een aardappel-pastinaakstamppot met rode bietjes en gebakken kidneybonen met ui, knoflook en champignons. Wat overblijft van de bietjes en het bonenmengsel pureer ik morgen en daar maak ik dan burgers van met kikkererwtenmeel. De stamppot kan dan even in de oven een korstje krijgen. Voor twee dagen koken en dan toch iets verschillend eten vind ik wel fijn :) En aangezien ik driemaal in de week om zes uur moet werken is dat wel fijn.

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-20 17:02

Ik kook altijd voor minstens 2 dagen en vries vaak wat in. Maar twee dagen hetzelfde eten vind ik niet erg.

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-20 20:58

O God het was zo lekker. Smaken zaten er echt boenk op.

(Ook al zag het er niet uit haha, nogal een vormeloze drab en door de plantaardige melk en nootmuskaat verkleurt de saus en puree nogal)

Puree met beetje mosterd, nootmuskaat en peper en zout (vegan)
Vega hesperolletjes in kaassaus met bio witlof

Afbeelding

mar_fay

Berichten: 2619
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-20 23:19

Bij ons was het ook geslaagd. Ik ben dol op stamppot met pastinaak en op rode bietjes met alleen een beetje zout en peper en m’n sjefke vond de kidneybonenprut dan weer :9 :9

Dat laatste is trouwens: ui, knoflook, kastanjechampignons bakken in ruim olie, (vers gekookte) kidneybonen toevoegen, zout, peper, ketjap, ketjap manis en nootmuskaat. Even samen opbakken en dan naar smaak sambal of hotsauce toevoegen. Super simpel, altijd smakelijk.

Ziet er goed uit Poes! Witlof is jummie!

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-20 23:34

Klinkt ook lekker!

Zeg waar zijn al die vaste posters hier naartoe?

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33794
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-20 23:53

poes schreef:
Klinkt ook lekker!

Zeg waar zijn al die vaste posters hier naartoe?

Heel druk! :D

Vandaag zat er bacon op mijn vegaburger van de mac. Echt vreselijk naar en heb het direct uitgespuugd. Check ALTIJD of die burger wel vega is ipv kip (vorm is anders). Maar bacon zat verstopt tussen de sla dus echt goor. :brr:

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-20 00:00

O das echt vervelend als het gebeurt. Ik heb dat ooit eens gehad met een side salad bij een vegan ball. Bah.

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33794
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-20 00:01

Ja echt heel goor... ik eet dus echt al heel lang geen vlees. Geen idee hoe bacon smaakte dus. Naja nu weet ik het wel. :+

lies_sparkle

Berichten: 6127
Geregistreerd: 19-06-11

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-20 08:58

Jammer!

Sorry ik lig onder een baksteen :+
Mijn leven staat een beetje ernstig op de kop dus ik post later wel weer even :D

deksel

Berichten: 3783
Geregistreerd: 16-10-13

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-20 10:15

Ik ben er nog hoor :D. Vergeet alleen altijd om te reageren :+.

Ben er laatst weer achter gekomen hoe makkelijk risotto toch is. En lekker!