Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
DewiRox schreef:Wat een lekkere dingen komen er langs!
Ik heb even een vraagje. Hoe maken jullie de risotto dan? Tot nu toe at ik het alleen uit zo'n knorr wereldgerecht, maar eigenlijk wil ik het wel eens gewoon zelf maken, ipv rijst of noedels. Gebruiken jullie daar een recept voor?
Maanlicht schreef:Die zalm pasta ga ik zeker ook een keer maken, wel lekker broccoli of spinazie erdoor.
louka69 schreef:Gisteren stond bij ons op het menu: Zalm Pasta!
Wat moet men doen om deze te maken:
3 dl wijn in een pannetje doen, de alcohol er uit laten koken met een fijn gesneden sjalotje er in.
Is de alcohol er uit, doe er dan een klein bakje mascarpone in, roer deze mooi glad tot een dunne saus. Snijd dan een pakje gerookte zalm (van die plakjes) fijn, en gooi deze ook in de saus. De zalm wordt dan zacht gaar en de saus krijgt een gerookt zalm smaakje. Kook nu de spaghetti/tagliatelle. Zorg dat het sausje niet meer kookt (anders gaat het schiften). Als de spaghetti gaar is is de saus goed op smaak (door de zalm). Daarna kan het geserveerd worden: hmmmmmmm!!! Optioneel: als garnering wat fijn gesneden blaadjes basilicum.
[ [url=m/FieRx9.jpg]Afbeelding[/url] ]
Tortilla schreef:Die gevulde paprika met risotto ziet er ook geweldig uit! Sowieso krijg ik al enorm veel zin in alles dat met risotto en pasta (en zalm) te maken heeft, door dit topic.. Binnenkort zelf maar eens iets nieuws uitproberen.
Mag je ook foto's plaatsen van je maaltijd als je hem niet zelf gemaakt hebt?