Ik snapte de sneak peek al niet, maar ziet er heerlijk uit.
Heb je een recept?
Exitium
Berichten: 7168
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem
Geplaatst: 23-02-20 21:59
Heb een mengsel gemaakt van:
- 1 tl uienpoeder - 2 tl knoflookpoeder - 2 tl paprikapoeder - 2 tl gerookt paprikapoeder - 1 tl komijnpoeder - 1 tl chipotle kruiden - 0,5 tl cayennepeper - 2 tl zout - 1 tl zwarte peper - Een paar el olijfolie (net zoveel toegevoegd tot het een dik, smeerbaar mengsel werd)
De ribs (ik had Iberico ribs die al ontvliesd waren. Anders het vlies aan de holle kant er af halen door een stukje los te snijden, danmet een stuk keukenrol te pakken en los te trekken) op een met aluminium beklede bakplaat gelegd en aan beide kanten goed ingesmeerd met het mengsel. Toen aluminiumfolie er over en ze afgedekt in de oven gezet, 130 graden voor alles bij elkaar zo'n vier uur.
Daarna zelf een barbecuesaus gemaakt (scheutje whiskey in een hete pan om de meeste alcohol eruit te laten verdampen, dan een klein flesje tomatenketchup, scheutje witte wijnazijn, scheutje Worcestershire saus, paar el bruine suiker, gerookt paprikapoeder, beetje komijnpoeder en zout toevoegen en roeren. Daarna proeven en op smaak brengen met hoe je 'm wil. Heb hier niet echt hoeveelheden voor omdat ik barbecuesaus altijd uit de losse pols maak), oven omhoog gezet naar 220, ribs ingesmeerd met de saus en nog een minuut of tien de oven in gedaan. Toen ze de oven uit kwamen vlak voor het serveren nog heel dun ingesmeerd met de barbecuesaus
pinto_1
Berichten: 2571
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Nordhorn
Geplaatst: 23-02-20 22:06
Thnx...
Het klinkt alleen wel heel ingewikkeld.
Maar een keer uitproberen.
Exitium
Berichten: 7168
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem
Geplaatst: 23-02-20 22:27
Valt mee hoor. Je kan ook een barbecuesaus kopen die je lekker vindt, maar ik had niets meer liggen